Kalibriranje LG W2600HP-BF, 26" TFT | |||||
Barve so premočne, še posebej rdeča. Kako naj ubijem te "wide gamut" barve? Za os x ne najdem nobenega driverja na LGjevi strani. Ima kdo kako idejo. Pa nebi rad kupoval kalibratorjev. Če obstaja kaka možnost da bi uvozil profil ki bi umiril saturacijo barv. |
|||||
![]() |
|||||
Notri je "Display Calibrator.app" Lahko greš tudi System Preferences - Displays - Color - Calibrate |
|||||
![]() |
|||||
Problem so barve ki so presaturirane. Rdeča je nenormalno premočna. Včasih delam stvari ki gredo v tisk in moram imeti barve take kot se šika. Če bi si kje lahko sposodil kak kalibarator - posodi kdo? |
|||||
![]() |
|||||
Rešil sem zadevo tako, da sem spustil svetlobo (na 20) in kontrast (na 30). Šele pol se je dal za prvo silo zrihtat. Drugače pa pazi, da preden začneš kalibrirat s sistemskim orodjem, najprej izberi profil sRGB profil ali AppleRGB profil. Drugače kalibriraš kalibrirano sliko. (eni predlagajo da še prej restartaš) Mogoče še to: Priporočajo tudi, da na macu uporabljamo D65 in gama 1.8 (2.2 za web da si kompatibilen z browserji na PC-ju). Meni tko al tko uspe dobit *korektne* barve samo v photoshopu. Pa še to tako, da primerjam že odtisnjene posle s sliko na ekranu. Na LCDjih me pa sploh moti, da se barva spreminja, če gledaš mal bol od zgoraj al pa spodaj (beri: al sediš al pa ležiš ko krava pred ekranom ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Pri men se s kalibratorjem zadeva ni nič spremenila. Je pa res, da če spustiš kontrast in svetlobo se barve še bolj spreminjajo glede na kot gledanja (predvsem god/dol). |
|||||
![]() |
|||||
A kdo morda ve če ima Cinema display tudi wide gamut barve. Oz če ima apple cinema display vsaj približno v pravilne barve "out of the box", da se ni treba s kalibriranjem ukvarjat. |
|||||
![]() |
|||||
LP |
|||||
![]() |
|||||
če se ukvarjaš s stiskom, tu res ne bi smel šparat. moral bi vzeti lcd z IPS matriko (Apple Cinema, dražji Dell-i), da bi imel realne barve. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
ker tale je dost ugoden: Yuraku YV24WBH1 (MVA), 180º vidni kot, za okoli 250€ http://www.prad.de/pdf/yuraku_yv24wbh1.pdf malo daleč od originalne teme, ampak moram izkoristit prad.de link, ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
slaba izdelava, presvetla slika (zato porazne barve) ... neko (pod)povprečje, ampak verjeno vseeno boljše kot TN matrika, ne? za grafiko je torej še vedno potrebno reskirat vsaj nad 500€. |
|||||
![]() |
|||||
LG Electronics Flatron W2600HP-BF, 26" TFT (S-IPS matric) Prad ga je ocenil za good monitor. http://www.prad.de/en/monitore/review/2008/review-lg-w2600hp-part2.html Ko sem ga dobil sem zvedel da nima driverja za mac os. So mi na slo techu predlagal naj kupim še kalibrator za 100 eur. In zdaj naj se ukvarjam še s kalibracijo in kupovanjem dodatnih stvari ki bodo smetile moje police in predale. Ne hvala. Dam raj še 100 in dobim že cinemo, kar bom verjetno tud naredu. LGja pa jim bom poslal nazaj, Kar naj ga imajo. Sej farbe na LGju niso edini problem. Druga stvar ki me moti je da če znižam svetlost pod 80 mi začne oddajat nek šumeč nizek zvok. Jaz pa hočem tišino - zato tud imam MBP pa še ta mi gre na živce ker se precej sliši klokotanje diska. In zapiram vrata kuhne da ne slišm hladilnika hihi. Tretja moteča stvar je mavrica ki jo vidim zaradi močne dioptrije očal ki jih nosim. Torej ko gledam nek objekt ali text malo pod kotom vidim okoli objekta mavrično sevanje - kot bi gledu auro al pa svetniški šajn. Na TN in MVA matriki tega ne vidim, samo na tem LG S-IPS. Predvidevam da gre za različno svetlobo matrike ki se v enem primeru spekter lomi in dobim v lečah očal mavrico. (bom raj tih ker nism poučen o teh stvareh) Moram preverit še cinemo - sumim da bo ista, upam da je apple tolk pametno zrihtal da tega ne bo. V glavnem ne kupujte LG če nočete premočnih (wide gamut) barv in poslušat nepotrebnega šumenja. No za filme, web, ipd je pa odličen - 26 coll in lepe barve, haha Andrijana se je že navadla nanj in ga hoče obdržat - žal ne bo šlo lubica. Ima kdo osebno izkušnjo z novo cinemo - kako jo ocenjujete - rad bi slišal iz prve roke? |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Preden sem ga sprobal, sem bil čist proti ViewSonicu. Znanec, ki prodaja računalnike mi ga je priporočil, ker je takrat dobil ta ekran tudi Zlati Monitor. Nimam pojma, kako je z ostalimi modeli od ViewSonica, vendar ta model je OK. ----------------- Prej sem delal na Radiusu z Diamondtron cevjo, kar je za moje pojme ena boljših kombinacij. Se pa ne spodobi več, da v današnjih časih nimaš LCD ekrana. Pa čeprav si še pred kratkim dobil 21 colski Diamondtron za 50EUR original zapakiran. . |
|||||
![]() |
|||||
Dell-vo 24" s IPS matriko je 739€ pri FMC. tudi ostali IPS-ji niso ravno poceni. kaksno matriko pa ima Led serija MBP? so barve realne? jst v glavnem rabim 24-ko za CAD risanje (kjer barve itak niso najbolj nujne), tako da bo začasno verjetno en entry-level 24" (al pa 23" 16:9) čist ok. ps: bi pa lahko naredili novo temo: kateri monitor izbrati. mogoče že obstaja? ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Dobra alternativa je tale: HP LCD LP2475w 24" ima pa S-IPS panel, cena pa nekej cez 500€. |
|||||
![]() |
|||||
Monitorja sicer ne rabim predvsem za grafiko pa tud nimam še tko profi projektov da bi upravičil ceno nekaj 1000 eur za monitor. Imam budžet in v okviru tega bi rad dobil kar se da največ. Naslednji k ga bom probal mal stestirat bo verjetn nek Dell 24 ali pa cinema 24. Če kdo želi imet LGja 26coll S-IPS, ga prodajam za ceno 540eur - v enaa je okol 700 eur. Macata - fluorescentno nažganih barv - temu se reče Wide gamut. Zelo širok spekter barv - meda pride prav v fotošopu pri obdelavi fotk. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |