Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
WiFi omrezja
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 16.05.2007
Prispevkov: 1013
Kraj: radomlje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 04.01.2021 09:06:27
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
fubu je napisal/a:
Kateri mesh komplet pa priporičaš?


Jaz imam 2x Synology MC2200 in dela super, ampak imam povezane z UTP kablom.

Če imaš možnost povezave z UTP kablom si lahko nastaviš dodatenaccess point.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 14.06.2008
Prispevkov: 95
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #42   Objavljeno 04.01.2021 11:23:18
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
aco je napisal/a:
Jaz imam 2x Synology MC2200 in dela super, ampak imam povezane z UTP kablom.

Če imaš možnost povezave z UTP kablom si lahko nastaviš dodatenaccess point.


Sej to je fora, ker mi res ni za vlečt kable po celem flatu. Ko smo ga kupli je bilo RES ampak REES grdo videt vse te luknje v steni, kable in parapete povsod.. zato bi si res želel najt neko brezžično varianto... a mogoče kdo uporablja to T-2 mesh omrežje z Innbox M60 napravami?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 24.10.2009
Prispevkov: 478
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #43   Objavljeno 04.01.2021 12:21:29
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
No jaz sem imel tudi probleme z poktitostjo wi fi omrežja.
Nato sem po mnenju kolega nabavil Deco M4-3pack.
https://www.mimovrste.com/usmerjevalniki-routerji/tp-link-mesh-sistem-deco-m4-ac1200-3kosi

Zaenkrat super in brez težav. Me pa zanima, če bi lahko dokupil še 2 recimo in povezal, se pravi da bi jih imel 5?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 05.02.2008
Prispevkov: 3548
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #44   Objavljeno 04.01.2021 13:21:11
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
dvihtelic je napisal/a:
No jaz sem imel tudi probleme z poktitostjo wi fi omrežja.
Nato sem po mnenju kolega nabavil Deco M4-3pack.
https://www.mimovrste.com/usmerjevalniki-routerji/tp-link-mesh-sistem-deco-m4-ac1200-3kosi

Zaenkrat super in brez težav. Me pa zanima, če bi lahko dokupil še 2 recimo in povezal, se pravi da bi jih imel 5?


Lahko kupis ja. Priporocajo do 10 enot, sicer je sistem zasnovan za do 32 enot.
Lahko tudi miksaš žično/brezžično.
Jaz sem zagovornik tega da se AP-je priklopi s kabli, kajti le tako dosežeš maksimum kar se tiče wifi-ja.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 24.10.2009
Prispevkov: 478
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #45   Objavljeno 04.01.2021 13:22:27
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
ok hvala, žal ne gre drugače kot brezžično, mogoče poskusim miks varianto.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 13.08.2010
Prispevkov: 889
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #46   Objavljeno 04.01.2021 23:19:07
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
fubu je napisal/a:
Sej to je fora, ker mi res ni za vlečt kable po celem flatu


čaki da froc reče, ne morem igrat igrc prek wifija , latency pa to Very Happy takat bo treba kable vlečt Very Happy Very Happy

_________________
Fuck new MacOS'es! X, El Capitan is at the TippyTop!
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 12.02.2011
Prispevkov: 34
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #47   Objavljeno 06.01.2021 21:02:45
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo!

Zadnje čase opažam, da mi Wifi zelo slabo dela. Sem mislil, da so mogoče težave zaradi Big Sur update pa je začelo zajebavat tudi na telefonu. Sem šel preverit hitrosti.

Imam Telemachov paket Eon Full, kjer naj bi hitrosti dosegle do 300/30, v tem trenutku mi speedtest pokaže 50/13. Stanovanje 40m2, router oz. modem nekje na sredini...

Ima še kdo podobne težave in kakšne so rešitve? Boljši router, kontaktirat Telemach, ... ?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 16.05.2007
Prispevkov: 1013
Kraj: radomlje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #48   Objavljeno 06.01.2021 21:33:29
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
zigab je napisal/a:
Zdravo!

Zadnje čase opažam, da mi Wifi zelo slabo dela. Sem mislil, da so mogoče težave zaradi Big Sur update pa je začelo zajebavat tudi na telefonu. Sem šel preverit hitrosti.

Imam Telemachov paket Eon Full, kjer naj bi hitrosti dosegle do 300/30, v tem trenutku mi speedtest pokaže 50/13. Stanovanje 40m2, router oz. modem nekje na sredini...

Ima še kdo podobne težave in kakšne so rešitve? Boljši router, kontaktirat Telemach, ... ?


Če imaš možnost, najprej preveri hitrost z UTP kablom in če ni ok, kontaktiraj Telemach.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 07.01.2011
Prispevkov: 113
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #49   Objavljeno 06.01.2021 21:37:17
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
zigab je napisal/a:
Zdravo!

Zadnje čase opažam, da mi Wifi zelo slabo dela. Sem mislil, da so mogoče težave zaradi Big Sur update pa je začelo zajebavat tudi na telefonu. Sem šel preverit hitrosti.

Imam Telemachov paket Eon Full, kjer naj bi hitrosti dosegle do 300/30, v tem trenutku mi speedtest pokaže 50/13. Stanovanje 40m2, router oz. modem nekje na sredini...

Ima še kdo podobne težave in kakšne so rešitve? Boljši router, kontaktirat Telemach, ... ?


Pisi na telemach, to imajo nekaj z nastavitvami. Kot obstojecemu narocniku mi med dvemi menjavami paketov niso posodobili hitrosti dokler jim nisem tezil. Kljub temu, da sem napisal da sem 1m od modema v vidnem polju brez ovir so hoteli se speedtest na kablu in se zgovarjali na klasiko obremenitve omrezja, software verzije, ovire, reset modema.... razlika med meritvami je bila v decimalki, cca 30% hitrost od obljubljene konstantno. Cez nekaj dni so se hitrosti zvisale na 85%+ brez obvestila. Resetiraj, testiraj, pisi na support

_________________
lpS
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 31.08.2009
Prispevkov: 563
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #50   Objavljeno 07.01.2021 13:31:10
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ni ga cez kabl.
Lajsne ob robu sten dol, kabel noter. UTP ni debel, da se to ne bi dalo naredit.
Kjer pa tega ni se v steno naredi, zakita in pobarva. Imas mir za zmeraj.
Das UTP 6 kabl in adijo. Mir za zmeraj.

Dnevna doba - Rok soba - skozi steno 1 cm lukno za kabl.
Dnevna soba - Nik soba - kabl po hodniku/steni.

Zanimivo, da ti wifi ne pokrije, ce das router nekje na hodnik. Mogoce zaradi kopalnice in WC-ja. Instalacije za vodo so smrt za wifi signal.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 15.12.2009
Prispevkov: 803
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #51   Objavljeno 07.01.2021 13:48:20
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
UTP kabl definitivno. Tudi sam sem se upiral, ker je treba neki dat od sebe, ampak se definitivno splača. To maša za en vikend dela pa maš mir za zmeraj kot je rekel en post nad mano.
Jabi

Jabi

Pridružen/a: 18.02.2011
Prispevkov: 1
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #52   Objavljeno 07.01.2021 15:57:50
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
fubu je napisal/a:
Sej to je fora, ker mi res ni za vlečt kable po celem flatu. Ko smo ga kupli je bilo RES ampak REES grdo videt vse te luknje v steni, kable in parapete povsod.. zato bi si res želel najt neko brezžično varianto... a mogoče kdo uporablja to T-2 mesh omrežje z Innbox M60 napravami?


sem uporabljal... prodam...
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 12.02.2011
Prispevkov: 34
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #53   Objavljeno 07.01.2021 15:58:29
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Sem stestiral preko UTP kabla. Doseže hitrosti 94/29. Download speed se mi zdi še vedno prepočasen. Vem, da je 300 najvišja hitrost, ki jo doseže enkrat v dnevu, torej ni konstantna, ampak 90 je vseeno premalo.

Se strinjam glede uporabe kabla in ga za TV in Xboxa uporabljam, za Macbooka, ki ga nosim po celem stanovanju pa to ravno ne gre. Bom si ga napeljal do računalniške mize, ampak to ne bo rešilo vseh težav.

Bom klical Telemach, da vidim, kaj se da rešit. Hvala vsem za pomoč. Javim kako in kaj.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 14.06.2008
Prispevkov: 95
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #54   Objavljeno 07.01.2021 16:12:31
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
turi je napisal/a:
UTP kabl definitivno. Tudi sam sem se upiral, ker je treba neki dat od sebe, ampak se definitivno splača. To maša za en vikend dela pa maš mir za zmeraj kot je rekel en post nad mano.


A pol dejansko vtikate kable v dongle oz hube, ki jih pol vtikate v macbooka? Ni to ful nepraktična rešitev? Nekako mi potem izzveni vsa praktičnost dobrega laptopa s super baterijo in wifi povezljivostjo na visokem nivoju, če moram pol vsakič s kabli in hubi se ukvarjat ????
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 12.02.2011
Prispevkov: 34
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #55   Objavljeno 07.01.2021 16:24:52
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
zigab je napisal/a:
Sem stestiral preko UTP kabla. Doseže hitrosti 94/29. Download speed se mi zdi še vedno prepočasen. Vem, da je 300 najvišja hitrost, ki jo doseže enkrat v dnevu, torej ni konstantna, ampak 90 je vseeno premalo.

Se strinjam glede uporabe kabla in ga za TV in Xboxa uporabljam, za Macbooka, ki ga nosim po celem stanovanju pa to ravno ne gre. Bom si ga napeljal do računalniške mize, ampak to ne bo rešilo vseh težav.

Bom klical Telemach, da vidim, kaj se da rešit. Hvala vsem za pomoč. Javim kako in kaj.

Govoril s tehnikom. Je rekel, da je vse ok in da naj stestiram na kabel še na drugi napravi. Na xboxu 294/25, kar pomeni, da je ok.

Verjetno imam na Macbooku nastavljeno neko omejitev, mogoče ve kdo kako se to preveri? Vendar to velja samo za UTP kabel.

Wifi naj bi bil še vedno takšen kot kaže, zato je predlagal router ali mesh. Kaj priporočate?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 15.12.2009
Prispevkov: 803
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #56   Objavljeno 07.01.2021 16:30:21
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
fubu je napisal/a:
A pol dejansko vtikate kable v dongle oz hube, ki jih pol vtikate v macbooka? Ni to ful nepraktična rešitev? Nekako mi potem izzveni vsa praktičnost dobrega laptopa s super baterijo in wifi povezljivostjo na visokem nivoju, če moram pol vsakič s kabli in hubi se ukvarjat ????


Jst mam wifi in kabl. Kabl priklopljen v zunanji monitor, ko potrebujem hitro povezavo. Za brskanje po spletu, ko se šetam po hiši pa wifi z ruterjem nekje na sredini vseh prostorov.


Nazadnje urejal/a turi Čet 07. Jan 2021 21:33; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 16.05.2007
Prispevkov: 1013
Kraj: radomlje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #57   Objavljeno 07.01.2021 20:41:00
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz imam preko kabla in wifi skoraj identično hitrost, če sem na optimalni poziciji (frekvenca 5ghz, brez fizičnih ovir). Če je pa stena vmes pa hitrost seveda močno pade.
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9876
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #58   Objavljeno 07.01.2021 20:58:44
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kaj je zate "skoraj identično"? Boš rekel, da imaš na WiFi-ju skoraj 1Gbit/s hitrost? Glede na to, da ima tvoj Synology 2x2 AC WiFi, je neka realna max hitrost na WiFi-ju okoli 500Mbit/s. Podobno imam jaz doma z Unifi access pointi. Sicer je res hitro... ampak na kablu je vedno 1Gbit/s (ali več, če imaš boljši router/mrežno).
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 31.08.2009
Prispevkov: 563
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #59   Objavljeno 07.01.2021 22:14:52
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Sicer ga ni cez komot pa vendar. Kable potegnes 1x in to je to.
V kolikor v kateri sobi potrebujes wifi access point si ga brez problema naredis. Signal bo 100 % razen ce imas 100 m2 sobo, bo pa vseeno boljsi signal kot ce gre skozi cevi z vodo. Lahko si tudi kabl naprej do mize potegnes kjer vecino casa delas, pac visi dongl iz laptopa, ni to nujno non stop. Po potrebi oz odvisno od narave dela. Za brskat po spletu danes se laptopa ne rabis kamoli super duper wifi hitrosti.

V teh cudnih korona casih, dela od doma, sole od doma, si ne znam predstavljat da smo vsi na wifi-ju.
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 12.02.2011
Prispevkov: 34
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #60   Objavljeno 07.01.2021 22:23:47
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Do mize bom potegnil kabel pa vzel en router, ker tale generic od Telemacha je verjetno res bolj tako tako. Da bo vsaj bolj stabilen, če že hitrosti ne bojo bistveno višje. Pa dual band.

Zaenkrat hvala vsem!
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani