Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
WiFi omrezja
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.09.2012
Prispevkov: 1364
Kraj: Tržišče
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 24.12.2020 10:08:35
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih














_________________
????Iphone 12 pro max graphite 128gb Ipad mini 64gb wifi Ipod classic 3rd generation 4gb silver ipod classic 3rd generation black macbook pro 15 ⌚apple watch 6 44mm homepod mini homepod mini
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 26219
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #22   Objavljeno 24.12.2020 10:31:29
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hmmmm... malo cudno imas tole... Zgornja mreza je na 192.168,0.xxx z masko 255.255.255.0... spodnja pa 192.168.55.xxx ... pa WAN IP je tudi na 192.168.55.xxx ... Imas torej se en router od operaterja?

Probas lahko masko nastavit na 255.255.0.0 pa se bodo mogoce omrezja med seboj videla...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.09.2012
Prispevkov: 1364
Kraj: Tržišče
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #23   Objavljeno 24.12.2020 10:38:25
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja se eden je od operaterja samo malo lahko pogledam njegove nastavitve se pravi na tendi bi moral popravit mask??

_________________
????Iphone 12 pro max graphite 128gb Ipad mini 64gb wifi Ipod classic 3rd generation 4gb silver ipod classic 3rd generation black macbook pro 15 ⌚apple watch 6 44mm homepod mini homepod mini
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 26219
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #24   Objavljeno 24.12.2020 10:44:37
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Povsod probaj dat masko na 255.255.0.0 ... To pomeni, da se v omrezju vidijo naprave, ki imajo IP z 192.168.x.x ... Torej tudi v DHCP strezniku nastavi tako, da podeli taksno masko...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.09.2012
Prispevkov: 1364
Kraj: Tržišče
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #25   Objavljeno 24.12.2020 10:45:47
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jest je napisal/a:
Hmmmm... malo cudno imas tole... Zgornja mreza je na 192.168,0.xxx z masko 255.255.255.0... spodnja pa 192.168.55.xxx ... pa WAN IP je tudi na 192.168.55.xxx ... Imas torej se en router od operaterja?

Probas lahko masko nastavit na 255.255.0.0 pa se bodo mogoce omrezja med seboj videla...


Lahko izbiram samo med temi maskami na tendi

_________________
????Iphone 12 pro max graphite 128gb Ipad mini 64gb wifi Ipod classic 3rd generation 4gb silver ipod classic 3rd generation black macbook pro 15 ⌚apple watch 6 44mm homepod mini homepod mini
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 26219
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #26   Objavljeno 24.12.2020 11:11:19
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pa saj imas na voljo tudi 255.255.0.0 Wink

Pa se to... glede na to, da imas spodaj dodeljen IP 192.168.55.x sumim, da imas dva DHCPja v mrez... oz. dobi IP od operaterjevega... Se na zgornjem tako nastavi, da dobi IP od operaterja... ali pa nastavi 192.168.55.x... Samo ce bos rocno nastavljal p, preveri, od katerega do katerega naslova dodeljuje operaterjev router IPje...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.09.2012
Prispevkov: 1364
Kraj: Tržišče
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #27   Objavljeno 24.12.2020 11:18:09
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Če kliknem 255.255.0.0 mi pokaže tole napako


_________________
????Iphone 12 pro max graphite 128gb Ipad mini 64gb wifi Ipod classic 3rd generation 4gb silver ipod classic 3rd generation black macbook pro 15 ⌚apple watch 6 44mm homepod mini homepod mini
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.09.2012
Prispevkov: 1364
Kraj: Tržišče
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #28   Objavljeno 24.12.2020 11:26:45
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Edino da še na tendi izključim dhcp pa pol ostane dhcp edino na ruterju od operaterja

_________________
????Iphone 12 pro max graphite 128gb Ipad mini 64gb wifi Ipod classic 3rd generation 4gb silver ipod classic 3rd generation black macbook pro 15 ⌚apple watch 6 44mm homepod mini homepod mini
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 26219
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #29   Objavljeno 24.12.2020 11:43:18
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
martininvesna1981 je napisal/a:
Edino da še na tendi izključim dhcp pa pol ostane dhcp edino na ruterju od operaterja


Saj to je najbolj logicno, da je v omrezju samo en DHCP... ce noces imeti locenih omrezji...

Pa Tendo tudi nastavi na 192.168.55.x ali da dobi IP preko DHCP, ce lahko tako nastavis... samo prej preveri, kateri IP lahko uporabis, ce bos rocno nastavljal, da ne bo konflikta med napravami...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.09.2012
Prispevkov: 1364
Kraj: Tržišče
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #30   Objavljeno 24.12.2020 12:31:35
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hvala ti bom se še zvečer malo igral uglavnem na tendi brez problema izklopim dhpc

_________________
????Iphone 12 pro max graphite 128gb Ipad mini 64gb wifi Ipod classic 3rd generation 4gb silver ipod classic 3rd generation black macbook pro 15 ⌚apple watch 6 44mm homepod mini homepod mini
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 14.10.2009
Prispevkov: 1539
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #31   Objavljeno 24.12.2020 12:32:16
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pa tx power imaš tudi na low - to je jakost oddajanja moči anten, tega spremeni na high

https://www.quora.com/What-is-TX-Power-in-Wi-Fi-terminology
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.09.2012
Prispevkov: 1364
Kraj: Tržišče
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #32   Objavljeno 24.12.2020 12:41:06
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hvala vsaka info dobrodošla nisem jst nič nastavljal tako je bilo še enkrat hvala

_________________
????Iphone 12 pro max graphite 128gb Ipad mini 64gb wifi Ipod classic 3rd generation 4gb silver ipod classic 3rd generation black macbook pro 15 ⌚apple watch 6 44mm homepod mini homepod mini
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 8741
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #33   Objavljeno 24.12.2020 12:53:12
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tole debato gledam;
a to probate narest, da bosta oba routerja (spodnji in zgornji) sprejemala uporabnike in da bodo v istem notranjem omrežju?

Na vsak način mora bit samo en DHCP server.
Spodnji router pomoje dobi IP od operaterjevega DHCP serverja.

Jaz imam naštimano tako:
- Glavni router ima zunanji (WAN) IP od operaterja. (pač nek IP)
- Notranji (LAN) IP ima 192.168.0.1 subnet 255.255.255.0 (drugačen od zunanjega)
- Na njem laufam DHCP server, ki dodeljuje adrese notranji mreži (LAN) 192.160.0.x
- Pool je recimo od 50-100 (torej DHCP da napravam IPje 192.168.0.50 do .100)

Potem imam pa še en router priklopljen na glavni router.
Ta ima fiksni IP 192.168.0.200 (torej izven DHCP poola).
Na tem routerju je DHCP izkljopljen
Za DHCP server pa je vpisan IP od glavnega routerja (192.168.0.1)

Če se ne motim, je to vse.

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 13.08.2010
Prispevkov: 895
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #34   Objavljeno 24.12.2020 14:17:08
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
1. Na glavnem/ Tendi naštimi:
- tenda ma IP: 192.168.0.1
-DHCP od 192.168.0.5 do 192.168.0.90 (več k 85 naprav zih nimaš =))
-masko : 255.255.255.0

2.Poveži ruterja med sabo (lan to lan)


3. Nastavi TPlink mode na access point.
Ko je kot acces point .. pojdi v nastavitve za access point in nastavi IP Adress 192.168.0.2 in maska 255.255.255.0

Ki ti vse dela prav more TPLink imet IP: 192.168.0.2


--update ... bova privat resila

_________________
Fuck new MacOS'es! X, El Capitan is at the TippyTop!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.09.2012
Prispevkov: 1364
Kraj: Tržišče
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #35   Objavljeno 24.12.2020 19:22:43
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hvala uporabniku thxslo sma rešila vse težave in deluje tako kot mora hvala ti res

_________________
????Iphone 12 pro max graphite 128gb Ipad mini 64gb wifi Ipod classic 3rd generation 4gb silver ipod classic 3rd generation black macbook pro 15 ⌚apple watch 6 44mm homepod mini homepod mini
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 14.06.2008
Prispevkov: 95
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #36   Objavljeno 03.01.2021 23:26:49
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni, potrebujem pomoč...
V 90m2 velikem stanovanju v bloku imam težavo s slabo pokritostjo wifi omrežja. Pri ponudniku interneta imam zakupljen paket, ki načeloma doseže hitrost 750/300, ampak ima omejen domet in ne doseže delov stanovanja v katerih imam računalnike. Do zdaj sem uporabljal Tp-link Archer C7 AC1750 kupljen leta 2016.
Postavitev routerja je na sliki označena z rdečo, računalniki pa z zeleno.



Zdaj me pa zanima naslednje... a mislite, da bi bilo dovolj (za poln izkoristek hitrosti po celem flatu) premakniti router nekam bolj centralno v stanovanju, investirat v boljši router (katerega priporočate?) ali razmisliti o mesh omrežju (ta opcija se mi sicer zdi malo pretirana, glede na to da je flat samo 90m2).
Kaj priporočate?
To bi res rad zrihtal, zato prosim za pomoč Smile
Hvala
Lp
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 15.05.2009
Prispevkov: 1342
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #37   Objavljeno 03.01.2021 23:30:56
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Za test prenesi router nekam na sredo pa boš ugotovil, če je ta opcija možna. Kolikor mam pa izkušenj z raznimi podaljševalniki ..... delajo edino hitrost pade, vsaj pri meni.
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9879
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #38   Objavljeno 03.01.2021 23:49:23
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Če želiš v vseh prostorih najboljšo možno hitrost, potem je mesh edina realna opcija. Ker za hitrosti višje od 100Mbit/s potrebuješ 5GHz WiFi... tam je pa že ena stena problem.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 14.06.2008
Prispevkov: 95
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #39   Objavljeno 04.01.2021 00:06:08
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mikrohard je napisal/a:
Če želiš v vseh prostorih najboljšo možno hitrost, potem je mesh edina realna opcija. Ker za hitrosti višje od 100Mbit/s potrebuješ 5GHz WiFi... tam je pa že ena stena problem.


Kateri mesh komplet pa priporičaš?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 13.08.2010
Prispevkov: 895
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #40   Objavljeno 04.01.2021 05:57:19
Re: WiFi omrezja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
k gledam tole tvojo sliko ... a če daš wifi na hodnik potem še vedno sobe ne dobijo wifija ?.. cudno..

si kaj pogledal nastavitve ruterja lahko ima moznost za štelat moč , in da nimaš transmit power na max ...

Probaj tud 2.4Ghz nastimat na 20Mhz širine(channel width)..gre najbolj skoz stene samo bo pa 100Mbit max kar je za prenosne zadeve tablce, iphone cez glavo.. za resne histrosti za kake PCje je pa bolš direkt žilo aka kabl v vsako sobo Very Happy Very Happy

Imaš zadni firware na ruterju : https://www.tp-link.com/us/support/download/archer-c7/#Firmware
updati omenjajo : Enhanced wireless stability, Optimize wireless 5G performance

_________________
Fuck new MacOS'es! X, El Capitan is at the TippyTop!
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani