kerco46 je napisal/a: |
zgleda obetavno
@nummy, ime app? če je za bikere, potem mora biti dobroo  |
Je za vse, bijkerje, planince, kmete, vse ki rabijo točno sliko padavin. Trenutno app ne dela in itak je plan narediti predelavo. Samo iščem še sredstva za server in podatke, da bomo imeli tudi sosednje države zraven, mogoče celo evropo. Skratka tak app ni čist free za naredit in vzdrževat, čeprav bi vsi imeli potem na koncu zadevo free. Bi rad rade volje, ampak tudi mene koštajo stvari, tak da če mi uspe sporočim drugače bo pa app romal na digitalno smetišče. Trenutno itak ne dela, ker ne dobiva podatkov. Če bi hotel najeti firestore, da bi imel funkcionalnost klica ven bi moral plačevati 180€/mesec. No mal preveč za app, ki nima nobenih prihodkov.
Kar se tiče pa podatkov, kolikor sem gledal se da dobiti hrvaške podatke za nekje 1000€/mesec, s tem, da delaš zelo malo requestov, recimo enega vsakih 10 min. Za italijo se da nekaj dobiti free, samo je treba "sparsati" sliko, torej vsak pixel prebrat in ga potem postavit na pravo mesto. Tu je problem sama logika, ker imajo zadevo v drugi projekciji in je treba spisat še cel algoritem za konvezrijo med projekcijami. Avstrijski podatki pa tudi niso zastonj, koliko denarja pa ne vem, ker ne znam tolko nemško. Za madžare pa tudi kolikor vem ni đabe, tam pa še manj razumem
Vem pa da je Evropa skoraj cela pokrita z radarji, in bi bilo super, da bi imel recimo app za mogoče 1€/mesec naročnino, brez reklam in bi potem lahko pokril večino stvari.