Pozdravljeni,
če svoj AE dam v Bridge mode, a bo še vedno lahko kreiral wireless omrežje? Ali se bi potem moral odločiti uporabljati wireless omrežje, ki bi ga lahko kreiral Telekomov modem?
Hvala in lp
| Bridge Mode vprašanje | |||||
Pozdravljeni,
če svoj AE dam v Bridge mode, a bo še vedno lahko kreiral wireless omrežje? Ali se bi potem moral odločiti uporabljati wireless omrežje, ki bi ga lahko kreiral Telekomov modem? Hvala in lp |
|||||
Tudi v bridge načinu dela WiFI.
|
|||||
Spovnem se da sem enmu razlagu bridge prow s skico za telebane,nastavitvami za oba ruterja, pa vidm da sm prow teb? Tok cajta mim pa se kr nis v bridguu?
|
|||||
Ja, verjetno sem res ta "teleban" .... nisem še, ker nisem utegnil. Zdaj ko pa bom imel nekoliko več časa pa sem pač vprašal. |
|||||
Od AE, ki gre v bridge mode? |
|||||
Kaj točno bi ti rad dosegel? Da bi imel Telekomov modem kot router v svoji mreži, AE pa kot WiFi access point? Ja... to je možno. Na AE izklopi DHCP server in ga preko LAN porta (nujno LAN, ne WAN) priklopi na Telekomov modem.
|
|||||
Dejansko moram spraviti zadeve na "eno omrežje".
V dnevni so TV in PS4 priklopljene preko UTP kabla v steno - ta kabel po steni poteka do Telekom Modema. V pisarni je AE priklopljen preko UTP kabla v steno - ta kabel po steni poteka do Telekom Modema. Zadeve (TV, PC, PS4) bi rad spravil na isto omrežje in hkrati obdržal AE kot WIFI router. Torej, če pravilno sklepam: - na telekom modemu ne spreminjam nič - AE pa dam v bridge mode - AE tudi kreira WIFI omrežje? Hvala in pardon ampak nisem najbolj doma v tem... |
|||||
Naredi tako, kot sem zgoraj napisal.
1.) Na AE izklopi DHCP strežnik 2.) Kabel ki pride iz Telekom modema do AE, na AE preklopi iz WAN na LAN port 3.) To je vse |
|||||
Pardon, za pozen odgovor. Sele danes sem imel cas probat... in Mikrohard |
|||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |