Jabuk
Težava z iCal-om
Jabi

Jabi

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 31.07.2008 11:06:55
Težava z iCal-om
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
V i Cal-u ne morem vnašati novih dogodkov. Kako mi je to ratalo ne vem. Mi lahko svetujete kaj naj naredim? Vsem v naprej hvala in lep pozdrav - bojan.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 31.07.2008 15:07:02
Si poskušal ustvariti nov koledar in v njem narediti nov dogodek? Ali ti tudi to ne dela?
Jabi

Jabi

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 31.07.2008 20:16:16
Blackrider je napisal/a:
Si poskušal ustvariti nov koledar in v njem narediti nov dogodek? Ali ti tudi to ne dela?

Hvala za nasvet. Sem poiskusil, vendar tudi novega koledarja ne morem ustvariti. Edino kar mi je dovoljeno je skakanje na posamezne datume v levem oknu kjer so prikazani meseci po dnevih. Tudi velikosti iCal-ovega okna ne morem spreminjati; levi zgornji gumbi (x,-,+) so neaktivni; zaprem pa ga lahko samo z desnim klikom na gumb, ki je na sidrišču (Docu). Nekaj se je moralo zakleniti, samo kaj in kje !?

Ker sem šele nekajmesečni uporabnik se precej lovim in se za kakršnokoli pomoč v naprej lepo zahvaljujem.

lp
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 01.08.2008 16:24:15
Si se mogoče kaj igral z Parental Controls? Ker jaz sem imel (še vedno občasno imam) problem z Dashboardom, kjer mi včasih noče določene widgete odpret, ker naj ne bi imel dovolj pravic, čeprav sem parental controls na accountu onemogoču.

Uglavnem, poskusi ustvariti nov account na Mac-u in preveri, če bo zadeva tedaj delovala. Če je problem samo v trenutnem accountu, preseli vse na novo lokacijo in star account izbriši. Lahko poizkusiš tudi z repair permissions v Disk Utilitiy, ali pa si naloži zastonj MainMenu in poglej si malo opcije, ki jih omogoča. Če imaš še vedno probleme, lahko poskusiš ponovno namestiti iCal. Uporabi program Pacifist (tudi če ti poteče trial period ti bo še vedno deloval, le čakati boš moral na splash screenu nekaj časa). Skrajni primer je ponovna namestitev sistema, vendar upam, da ti po njej ne bo treba poseči.

Če ima kdo za moža še kak nasvet, pa le na dan z besedo.

in ne pozabi, Google is your friend. Wink
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 31.10.2008 12:05:33
Da si samo malo sposodim temo;
nekaj me zanima; a se da spremeniti barvo "današnjega dne" v mesečnem pogledu.
Ta svetlo modra mi ne odgovarja, ker če ne gledaš pod določenim kotom je na pogled barva bela, tako kot vsi ostali dnevi v mesecu, tako da mi je rahlo nepregledno.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 31.10.2008 22:39:19
Frenky je napisal/a:
Da si samo malo sposodim temo;
nekaj me zanima; a se da spremeniti barvo "današnjega dne" v mesečnem pogledu.
Ta svetlo modra mi ne odgovarja, ker če ne gledaš pod določenim kotom je na pogled barva bela, tako kot vsi ostali dnevi v mesecu, tako da mi je rahlo nepregledno.

To bi tudi mene zanimalo. :/
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani