iPhone 2G zelo neodziven - čim bolj kompleten reset? | |||
s svojim iPhonom (2G, fw2.1) imam love/hate relationship: večino časa mi gre neverjetno na živce, še vedno pa ga ne bi zamenjal za drugega, saj bi pogrešal preveč funkcionalnosti. Zadeva je sledeča: telefon je izjemno neodziven. Praktično vsaka vgrajena aplikacija se nalaga po 5 sekund: Clock, Notes, Calendar, SMS še precej dlje (ampak ok, to je znana stvar), tipkovnica je pogosto prvih par sekund neodzivna v vseh aplikacijah, fotoaparat (Camera) se nalaga tudi po 10 sekund (kar naredi stvar pogosto povsem neuporabno). Kot prvo me zanima, če se to dogaja še komu? Lepo bi prosil za realen odgovor, saj vemo, kako smo iPhone fani (v fazi zaljubljenosti) popustljivi do napak... Kot drugo pa bi rad probleme poskusil odpraviti s čim bolj vseobsegajočim resetom. Firmware redno osvežujem, ampak najbrž bi bilo koristno nekako zresetirati še filesystem? Ali Restore na original settings v iTunes to naredi? Je potem še kak del software/firmware-a, ki ostane nespremenjen? Hvala in lp, Dare |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Nekak mi lepo dela po restoru pol pa z dnevi vedno več sekund rabi da odpre aplikacije prav nerodne že včasih ko nekomu rečem češ glej to vklopim pa tam kot mutec s tistim s... čakam da se zažene tak da nas že oba mine preden se zažene!!! Jaz bi tud rad vedel če gre to odpravit! |
|||
![]() |
|||
Tudi jaz bi rad vedel, zakaj Pretorian tako rad uporablja klicaje in igracke, ki jih ne zna "hendlat", pa mi tudi ne ve nihce pomagat. Hm, morda bi moral dodat se kaksen klicaj za vecji efekt. ![]() (zgornji odstavek hoce samo prikazati banalnost vprasanj, ki jih nekateri postavljajo) off=off Z iPhonom je tako, da ga je treba vsake toliko rebootat oz. ugasnit in ponovno prizgat. Izogibat se je treba velikemu stevilu nalozenih aplikacij, mnozici virov (sources v Cydiji in Installerju) ter prevelikemu stevilu datotek (glasbenih, video, zvocnih) na sami napravi. Ker znaten del svojega sluzbenega casa prezivim v *nix sistemih, lahko dodam se, da tezave, ki jih imata, kazejo na to, da vama en ali vec programov tece/tecejo v ozadju, s cimer pa krade/kradejo procesorski cas in pomnilnik drugim, ki bi ga bolj potrebovali. |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
No danes sem naložil 2.2, čist originalnega s pomočjo iTunes (shift+Restore) in QuickPWN. Naložil vse aplikacije, ki sem jih imel tudi na 2.1 (iz App Store in Cydie), znova synhroniziral vse kontakte, musko, slike in moram priznati, da smo z odzivnostjo spet na pravi poti... telefonček je prav v veselje uporabljati ![]() Wi-fi in bluetooth nonstop vključena, prav tako vključen Location Services. sem pa pri Mobitelu. Res pa je, da nimam nobenih tem. Pri QuickPWN sem izbral zgolj Cydio, ker Installerja ne uporabljam nič, dodatno sem naložil še OpenSSH in pa dodal source od MitjaP, da sem inštaliral popravek za prepoznavo številk. Vsega skupaj imam za polni 2 strani programčkov (torej originalno+16 programčkov, 12 iz App Store-a in 4 iz Cydie). S pomočjo objavljenega trika za slovenske regionalne nastavitve imam koledar, vreme tudi v slovenščini ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |