MacBook poka po sivih!
|
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 31.10.2008 12:21:12 MacBook poka po sivih! |
|
Zdravo!
Jaz sem pred dobrimi 10 minutami opazil ogrooomen problem. Pisem zdaj, ko sem se pomiril po mojem izpadu jeze, na ne vem koga. Tezava je ve tem, da je na se je na desni stranici MacBook razsiril in povesil za ene 2 milimetra, kar pomeni, da ni sans, da dobim not cd ali dvd. Kak se je to zgodlo ne vem, vem pa, da ni bil na nikarsen nacin vandaliran, stisnjen, segrevan ali kaj podobnega. Noso sem ga sicer v ruzaku v incase sleevu in ce bi ga slucajno tam stisnilo bi zvilo tudi pokrov/ekran... je res nenavadno, da je zvit samo spodnji del in to navzven, kar je zelo, zelo nenavadno... Na stvar sem pazo in me zanima, ce ga lahko razsiri kar tako na lepem.
MB je star dobrega pol leta in me to seveda se tolko bolj iritira. Ja pa crne barve je, ce to naredi kako razliko.
CDja ali DVDja nisem puskuso not tiscat na silo... mislim, da nima smisla. Tudi vse ostalo dela normalno, seveda opticnega pogona ne morem preverit, samo hardware test ne pokaze nic...
torej... kaj narediti...
Imate kaksne ideje?
LP
M.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: SG-LJ |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 31.10.2008 12:25:26 |
|
a si siguren da se ti ni pregrel?
včasih se lahko zgodi ko zapreš pokrov in ga pošlješ v spanje da dejansko ne zaspi in se ti lahko potem v nahrbtniku pregreje. jaz vedno počakam da lučka začne utripat.
jaz imam enakega MB-ja in tudi sam sem opazil deformacije ohišja. sicer ne tako velike, ampak se pozna. rešitve žal ne poznam oz. mislim da je ni.
lp, M
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 31.10.2008 12:28:02 |
|
Mater, vsi mate probleme s temi MacBooki. Očitno je res dobro, da so šli na aluminij z novo serijo...Sicer pa sam ne bom kupil prenosnika, 100x raje iMaca, ker prenosnika niti ne rabim. Mogoče kdaj pozneje
LP
-J
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 31.10.2008 12:31:33 |
|
makonja je napisal/a: | a si siguren da se ti ni pregrel?
včasih se lahko zgodi ko zapreš pokrov in ga pošlješ v spanje da dejansko ne zaspi in se ti lahko potem v nahrbtniku pregreje. jaz vedno počakam da lučka začne utripat.
jaz imam enakega MB-ja in tudi sam sem opazil deformacije ohišja. sicer ne tako velike, ampak se pozna. rešitve žal ne poznam oz. mislim da je ni.
lp, M |
ja ziher, da se ni pregrel... tudi jaz pocakam na lucko (slabe izkusnje iz starega siemensa) in tudi malo je verjetno, ker je to mesto, kjer se ne greje fu (nad rezo za cd ni lih vroce).
sej naceloma mi je vseeno, ce je kje kaka krivina, samo da cedejke ne morem not dat mi pa gre posteno na zivce...
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 31.10.2008 12:33:35 |
|
kaj pa mislite, kaj bodo kaj rekli na servisu, glede na to, da se mam garancijo?
In na keri servis je najboljse peljat?
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 31.10.2008 12:43:53 |
|
najbol da če je v garanciji neseš hitr na servis ti bodo tm pomagal. jst sm nesu k sm mel probleme s polnilcem na PRO servis, številko od tega servisa so mi dal v big bangu.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 31.10.2008 12:49:04 |
|
kar se tice servirsa, je ze bila odprta tema in so takrat vsi govorili epl oz. mac & pc.
nesi ga tja pa probaj zdilat.
lp, m
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 31.10.2008 13:16:46 |
|
evo.... nisem rabo dolgo brskat po netu...
http://www.macuser.com/hardware/macbook_optical_drive_woes.php?lsrc=murss
I'm not the only one... mi je ze lazje pri srcu... upam, da bodo to hitro menjali...
lp
m
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Lendava |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 31.10.2008 14:12:59 |
|
St0rMl0rD je napisal/a: | Mater, vsi mate probleme s temi MacBooki. Očitno je res dobro, da so šli na aluminij z novo serijo...Sicer pa sam ne bom kupil prenosnika, 100x raje iMaca, ker prenosnika niti ne rabim. Mogoče kdaj pozneje
LP
-J |
Podpis pod tole.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 31.10.2008 14:37:50 |
|
opeter je napisal/a: | St0rMl0rD je napisal/a: | Mater, vsi mate probleme s temi MacBooki. Očitno je res dobro, da so šli na aluminij z novo serijo...Sicer pa sam ne bom kupil prenosnika, 100x raje iMaca, ker prenosnika niti ne rabim. Mogoče kdaj pozneje
LP
-J |
Podpis pod tole. |
jah, težko je sodobno mobilno življenje.... heh! 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 31.10.2008 20:13:36 |
|
Imam podoben problem ze kaksno leto. Pravtako po ene pol leta uporabe, le da ni tako zelo izboceno, da bi preprecevalo normalno funkcionalnost.
Jah ocitno so sli pri Macbookih mal prevec design over functionality.
In MBPji niso veliko boljsi, vsaj kar sem pri kolegih vidu. Vsi se pocasi nekam "odprejo" na robovih. In hitro se deformirajo, ker so aluminjasti (mehek materjal).
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 01.11.2008 01:05:38 |
|
Moram izraziti svoje nestrinjanje, kajti moj (MB 4,1 beli) je po 7ih mesecih pogoste uporabe na poti (skoraj vsak delovnik, doma pa itak skozi) in tudi nekaj ne-tako-nedolžnih padcih še vedno kot nov. Samo malo umazan.
Upam le, da se ne bom rabil kmalu vgriznit v jezik 
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 01.11.2008 01:17:19 |
|
dejanslo je napisal/a: | Moram izraziti svoje nestrinjanje, kajti moj (MB 4,1 beli) je po 7ih mesecih pogoste uporabe na poti (skoraj vsak delovnik, doma pa itak skozi) in tudi nekaj ne-tako-nedolžnih padcih še vedno kot nov. Samo malo umazan.
Upam le, da se ne bom rabil kmalu vgriznit v jezik  |
padcih? joj moj MB se nikoli ni padel. bos mogu bolj cuvatt
lp, M
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 01.11.2008 09:28:57 |
|
Več uporabe pomeni tudi več možnosti za take stvari ...
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 01.11.2008 09:33:32 |
|
MYTiX je napisal/a: | Imam podoben problem ze kaksno leto. Pravtako po ene pol leta uporabe, le da ni tako zelo izboceno, da bi preprecevalo normalno funkcionalnost.
Jah ocitno so sli pri Macbookih mal prevec design over functionality.
In MBPji niso veliko boljsi, vsaj kar sem pri kolegih vidu. Vsi se pocasi nekam "odprejo" na robovih. In hitro se deformirajo, ker so aluminjasti (mehek materjal). |
eh, sej meni je bolj kot ne vseeno če je tam zvito al nareto na štirikot.. SAMO DELA NAJ!!!!
jaz gledam na vse skup bolj kot na potrošni materjal... če narejim primerjavo z avtom, se tudi jočeš ko dobi prvo prasko, pol pa ti je vseeno, samo če pa ne moreš vrat odpret je pa druga štorija...
|
 |