Jabuk
priklop MBP na LCD TV - težave s signalom
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 31.10.2008 12:17:28
priklop MBP na LCD TV - težave s signalom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Nedavno sem nabavil nov LCD tv in sicer LG-jev model 37LG5030, ki omogoča FULLHD ločljivost. Ker bi rad gledal HD vsebine direktno iz Macbook Pro-ja sem v bigbangu nabavil še DVI-HDMI kabel. Takoj ko sem prišel domov sem zadevo ustrezno priključil, tv je MBP takoj zaznal in vsa stvar je delovala normalo, tako v mirror kot v extended desktop načinu.

Ko sem naslednji dan hotel ponovno povezat celo stvar pa se je vse ustavilo. Nikakor ne morem zadevo vzpostaviti nazaj, saj tudi če mi LCD zazna, je tv zaslon črn in piše "no signal". Preveril sem že vse nastavitve, prešaltal vse HDMI vhode na TVju in zadevo še vedno ne znam spraviti nazaj v prvotno stanje.

Prosim za kakšen konstruktiven nasvet, ker me cela situacija že počasi spravlja ob živce...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: MS
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 31.10.2008 17:22:57
Re: priklop MBP na LCD TV - težave s signalom
sh je napisal/a:
Nedavno sem nabavil nov LCD tv in sicer LG-jev model 37LG5030, ki omogoča FULLHD ločljivost. Ker bi rad gledal HD vsebine direktno iz Macbook Pro-ja sem v bigbangu nabavil še DVI-HDMI kabel. Takoj ko sem prišel domov sem zadevo ustrezno priključil, tv je MBP takoj zaznal in vsa stvar je delovala normalo, tako v mirror kot v extended desktop načinu.

Ko sem naslednji dan hotel ponovno povezat celo stvar pa se je vse ustavilo. Nikakor ne morem zadevo vzpostaviti nazaj, saj tudi če mi LCD zazna, je tv zaslon črn in piše "no signal". Preveril sem že vse nastavitve, prešaltal vse HDMI vhode na TVju in zadevo še vedno ne znam spraviti nazaj v prvotno stanje.

Prosim za kakšen konstruktiven nasvet, ker me cela situacija že počasi spravlja ob živce...

Si mogoče kaj skuril? Confused
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 31.10.2008 17:29:23
Si MBP imel priključen na napajanje? Če si ga imel, si ga imel priklopljenega preko kabla, ki je ozemljen? (druga možnost je tisti majhni priključek, ki nima ozemljitve)
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 31.10.2008 18:46:19
Dvomim da sem kaj skuril, ker siolov set-up box preko hdmi kabla deluje brez problemov.

Laptop sem imel normalno priključenega na napajanje preko serijskega kabla z napajalcem.

Da bi preveril če je kaj narobe z samim kablom (Vivanco s pozlačenimi konektorji) sem si mislil preizkusiti povezavo preko VGA kabla, vendar si ga morem sposoditi v službi...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 31.10.2008 21:55:59
sh je napisal/a:
Dvomim da sem kaj skuril, ker siolov set-up box preko hdmi kabla deluje brez problemov.

Laptop sem imel normalno priključenega na napajanje preko serijskega kabla z napajalcem.

Da bi preveril če je kaj narobe z samim kablom (Vivanco s pozlačenimi konektorji) sem si mislil preizkusiti povezavo preko VGA kabla, vendar si ga morem sposoditi v službi...

poglej se pine na kablu, hmm mogoce kdo ti saril okoli kabla pa ga zlomil (kak otrok ... ) pa se ali so vsi konektorji do konca vtaknjeni (lahko si ga premalo vtaknil not, oz je bil pod kotom pa kak pin ni imel kontakta... )

lp Avi
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani