MBP M1 16" wifi problems | |||||
Prejšnji teden mi je 5GHz čist ocrknil, najde mi router, ampak povezat se nan njega noče več. 2.4Ghz pa se sicer poveže, ampak konstantno izgublja povezavo (če sem na klicu, vsake toliko časa "zmanjkam" za sekundo ali dve). Probal sem tudi iti v recovery in tudi tam se na 5GHz ne poveže, tako da zelo sumim, da je šel wifi modul. Mogoče kdo ve, ali so na teh M1 modelih te wifi kartice prilotane na matično? Da vem pripravit vse, če mi bodo zamenjali celo matično (skupaj z diskom). _________________ Mac mini M1 16GB, 2TB "Genie" 11.4 iPhone Xs Max 256GB 14.6 iPad Pro gen3 256GB 14.6 |
|||||
![]() |
|||||
Lako pa pogledaš v modem ali ruter kako imaš nastavljeno wpa,ali wpa2 ključ ker te nove apple naprave zahtevajo vsaj wpa2 ali 3 _________________ Apple TV 4K 32 GB (21) Apple Watch Series 8 Apple Watch Series 6 Iphone 14 pro 128 GB |
|||||
![]() |
|||||
Imam nastavljeno auto, uporablja WPA2. Hec je, da do prejšnjega tedna mi je delovalo dokaj ok razen z občasnim connection dropom za kako sekundo vsake toliko časa. Prejšnji teden ne dela več. Ampak identičen model prenosnika od moje drage dela BP, telefoni delajo vsi BP, iPad prav tako in tudi 2 navadna PC-ja. Močno dvomim, da bi bil problem na routerju sedaj. Kot rečeno pa tudi na 2,4Ghz povezava dela ampak tudi dropa oz. izgublja pakete. _________________ Mac mini M1 16GB, 2TB "Genie" 11.4 iPhone Xs Max 256GB 14.6 iPad Pro gen3 256GB 14.6 |
|||||
![]() |
|||||
Router Ubiquiti AC Pro. Moj MBP M1 MAX, star MBP Intel in vsi iPhoni in iPadi delajo BP, sinov MBAir M1 pa nagaja za znoret. ![]() Bral se za neke težave in nekompatibilnosti Ubiquiti in M1 Macov, ampak nobena od "rešitev" ne pomaga... Edit: Pozabil napisati še, da MBAir normalno deluje na isti mreži, ko se poveže na wi-fi mrežo Ubee kabelskega modema... |
|||||
![]() |
|||||
_________________ Apple TV 4K 32 GB (21) Apple Watch Series 8 Apple Watch Series 6 Iphone 14 pro 128 GB |
|||||
![]() |
|||||
Vem da sem se eno popoldne ukvarjal s tem in googlal nekaj v smislu M1 smc/ NVRAM reset pa podobne stvari in je začelo delovati brez problema. Kaj točno je na koncu pomagalo pa žal ne vem. _________________ MacBook Pro 14 |
|||||
![]() |
|||||
_________________ Mac mini M1 16GB, 2TB "Genie" 11.4 iPhone Xs Max 256GB 14.6 iPad Pro gen3 256GB 14.6 |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |