Jabuk
Kako diagnosticirati Macbooka (z Apple HW testom ne gre)?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 26.11.2008 12:12:34
Kako diagnosticirati Macbooka (z Apple HW testom ne gre)?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam velike težave z Macbookom (feb07, ZDA):
- crkovanje aplikacij (tudi internih - npr. Software Update) - čisti crash ali spinning beachball
- kompleten freeze OS-a (sivi ekran) ob vtikanju/iztikanju USB naprav, celo Apple Keyboarda
- cukanje Flash videa v browserju
- zelo počasno browsanje po disku (npr. folder Applications je neodziven kakih 10 sekund, ko se naloadajo ikone in velikosti folderjev)

Edino, kar mi pade na pamet, je problem z RAM-om, ki sem ga sam nadgrajeval. Vzel sem 2Gb enega, ki ga je nekdo tukaj že priporočal (mislim, da A-DATA).

Kakorkoli, rad bi ugotovil, za kaj gre, pa mi Apple Hardware testa sploh ne uspe zbootati, ne z originalnega Tiger DVD-ja (priložen računalniku), ne z Leoparda, s katerega sem OS pred časom nadgradil. Računalnik nekaj melje, potem pa se restarta.

Ne bi bil problem kupiti nov RAM, če bi vedel, da je ta kriv in katerega kupiti? Je že kdo imel podobne težave? Mogoče težave s tem RAM-om? Mi kdo priporoča kaj drugega?

Hvala,
dare
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 26.11.2008 12:18:17
če imaš dva pomnilnika poizkusi izmenično! tudi sicer je pomnilnik tako poceni, poizkusi si ga vsaj sposodit. sicer pa po ostalih indicih lahko nagaja tudi disk.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 26.11.2008 13:00:10
Pozabil sem povedati, da sem stari RAM nekam založil (ali pa nekomu dal) Confused
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani