Jabuk
OS X Leopard + WinXP file in printer sharing
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 27.09.2008 14:41:32
OS X Leopard + WinXP file in printer sharing
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Prosil bi za pomoč pri vzpostavitvi file in printer sharing med WinXP in Leopradom.

Na macu narihtam SMB, kliknem tudi ostale dve opcije, čeprav ne vem, če je potrebno imeti tudi AFP in FTP enabled? Potem mi vidi mac samo PC, če imam izklopljen firewall, vendar to je neumno, ker je v tem primeru stacionarni računalnik ranljiv za ta čas ko se zadeve kopirajo ali printajo?

Prosim za pomoč, sem preiskal že vse, in našel nič konkretnega.

Hvala
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 27.09.2008 14:52:03
Ne razumem najbolje, vendar pri meni je bilo tako:

- na PCju sem vklopil file sharing, izbral direktorije, ki jih naj sharea ter še tiskalnik.

- na Macu sem šel v Finderja in mi je sam našel PC računalnik, sem kliknil na njegovo ime in sem že imel dostop do datotek

Za tiskalnik pa sem v enem x programu hotel nekaj natisniti, sem pritisnil Cmd + P in se mi je pokazalo okno, kjer sem lahko izbral med različnimi PC računalniki preko katerega želim tiskati.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 27.09.2008 15:02:08
Sem sedaj vse naštimal in dela lepo normalno vendar je problem, da dela normalno samo v primeru ko imam Firewall na PCju izklopljen, ampak to je pa neumno, ker je računalnik še vedno tako ranljiv in to ne pride v poštev.

Tako da je edina stvar, ki še ne štima:
1. Kako kljub prižganem Firewallu imeti file in printer sharing?
2. Kako naštimati, da se bota PC in MAC popolnoma razumela, tako kot se brez firewalla, pri tem pa vseeno ne dopuščati, da ti drugi brskajo po računalniku, se pravi, da bi nekako omejil možnost brskanja od različnih vhodov na moj računalnik, ali pa vsaj nekako da bi me računalnik vprašal, če se hoče kdo gor priklopiti?

hvala
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 27.09.2008 15:07:11
Sedaj sem vklopil Firewall in vidim, da vseeno zadeva deluje, kar je super, ampak ne deluje printanje napiše: unable to connect to CIFS host.

Kako narediti prioritete katerim računalnikom dovoliti in katerim ne, ker v Applovem System pref. mi da možnost kategoriziranja samo tistim userjem, ki jih imam v adresarju ali jim dam da lahko berejo ali samo pišejo ali kako, in če hočem, da PC vidi vse in piše in briše, moram pod EVERYONE nastavit za Read And Write, ampak ni res, da želim za everyone, ker v drugi mreži v službi ne želim, da vsi vidijo in pišejo na rač.?

Se lahko to npr. naredi na kakšen način kot je to mogoče pri funkciji LOCATION (podobno kot pri Nokii PROFILI ali kaj podobnega)[/u]
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 28.09.2008 15:29:33
V firewallu na PC moraš dodati notranje IP-je lokalnega omrežja pod t.i. Trusted Zone (tako je vsaj pri ZoneAlarm). Ko to nastaviš bi moral File in printer sharing delovati bp, če si vse drugo naštimal kot si rekel.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 29.09.2008 21:14:54
V bistvu sedaj deluje BP brez nastavitev, je pa edini problem ostal to, da moram vedno izklopiti Firewall na PCju da ga mac sploh vidi?!

Kako naj pa to porihtam, ker je kar moteče, da moram vedno Firewall ugašati in prižigati nazaj ter imeti med tem premorom ranljiv PC.

Pomoč?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 30.09.2008 13:21:32
Kateri Firewall pa imaš? Nekje v nastavitvah more biti opcija za lokalno mrežo ali deljene datoteke, kjer moreš nastaviti, naj ti ne blokira dostope do tvojega diska, če hočeš to narediti preko domačega omrežja (navadno nastaviš IP range, nekaj v stilu 192.168.1.xxx do 192.168.1.yyy).
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani