OS X Leopard + WinXP file in printer sharing | |||
Na macu narihtam SMB, kliknem tudi ostale dve opcije, čeprav ne vem, če je potrebno imeti tudi AFP in FTP enabled? Potem mi vidi mac samo PC, če imam izklopljen firewall, vendar to je neumno, ker je v tem primeru stacionarni računalnik ranljiv za ta čas ko se zadeve kopirajo ali printajo? Prosim za pomoč, sem preiskal že vse, in našel nič konkretnega. Hvala |
|||
![]() |
|||
- na PCju sem vklopil file sharing, izbral direktorije, ki jih naj sharea ter še tiskalnik. - na Macu sem šel v Finderja in mi je sam našel PC računalnik, sem kliknil na njegovo ime in sem že imel dostop do datotek Za tiskalnik pa sem v enem x programu hotel nekaj natisniti, sem pritisnil Cmd + P in se mi je pokazalo okno, kjer sem lahko izbral med različnimi PC računalniki preko katerega želim tiskati. |
|||
![]() |
|||
Tako da je edina stvar, ki še ne štima: 1. Kako kljub prižganem Firewallu imeti file in printer sharing? 2. Kako naštimati, da se bota PC in MAC popolnoma razumela, tako kot se brez firewalla, pri tem pa vseeno ne dopuščati, da ti drugi brskajo po računalniku, se pravi, da bi nekako omejil možnost brskanja od različnih vhodov na moj računalnik, ali pa vsaj nekako da bi me računalnik vprašal, če se hoče kdo gor priklopiti? hvala |
|||
![]() |
|||
unable to connect to CIFS host.
Sedaj sem vklopil Firewall in vidim, da vseeno zadeva deluje, kar je super, ampak ne deluje printanje napiše:Kako narediti prioritete katerim računalnikom dovoliti in katerim ne, ker v Applovem System pref. mi da možnost kategoriziranja samo tistim userjem, ki jih imam v adresarju ali jim dam da lahko berejo ali samo pišejo ali kako, in če hočem, da PC vidi vse in piše in briše, moram pod EVERYONE nastavit za Read And Write, ampak ni res, da želim za everyone, ker v drugi mreži v službi ne želim, da vsi vidijo in pišejo na rač.? Se lahko to npr. naredi na kakšen način kot je to mogoče pri funkciji LOCATION (podobno kot pri Nokii PROFILI ali kaj podobnega)[/u] |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Kako naj pa to porihtam, ker je kar moteče, da moram vedno Firewall ugašati in prižigati nazaj ter imeti med tem premorom ranljiv PC. Pomoč? |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |