iPhone 5S- ne dobivam MMSov
|
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 06.09.2016 11:39:17 iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
Živjo,
odkar sem prešla na bob, ne dobivam več nobenih MMSov. Edino, če izklopim telefon in na novo vklopim, potem jih dobim. Pošiljati pa jih sploh ne morem.
Ko sem klicala na bob, so mi rekli, da naj prek telefona grem na njihovo spletno stran bob.si ter nato na "pomoč in vprašanja" in nato pri "nastavitve za iPhone" kliknem na link in se mi bo nekaj odprlo ter naj pol sledim navodilom.
Ta link sem probavala odpreti z Mozillo in nato še s Chromom, a ne gre. Sem si datoteko tudi prenesla, a potem piše, da nimam aplikacije, s katero bi jo lahko odprla
Kličem nazaj na bob, kaj naj naredim in me potem vprašajo, kateri operacijski sistem imam. Ko povem, da imam pač tanovega, nazanje posodobljenega pred par dnevi, mi reče, da je v tem težava in da naj se obrnem na Apple support.
OK, grem na omenjeno spletno stran in tam najdem čudno cifro: 0800 80321 (ki ne vem, ali je plačljiva????) in pokličem. Po začetnih navodilih katero cifro naj pritisnem, pa je potem lepo naprej samo še tišina. Torej, se jih ne da dobit.
Zdaj pa sploh ne vem več, kaj naj še naredim, da končno uredim to dobivanje/ pošiljanje MMSov? 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 06.09.2016 12:04:37 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
Nastavitve imaš vpisane? Vklopljen prenos podatkov? Številka za support je brezplačna, pogovor pa poteka v angleščini...
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 06.09.2016 12:12:46 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
jerca je napisal/a: | Nastavitve imaš vpisane? Vklopljen prenos podatkov? Številka za support je brezplačna, pogovor pa poteka v angleščini... |
Kakšne nastavitve to misliš? Vklopljen prenos podatkov imam.
Ne vem, ampak pri prejšnjem operaterju so mi MMSi delovali normalno, a čim sem menjala, ni šlo več.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 06.09.2016 12:23:15 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
Lu-na je napisal/a: |
Ko sem klicala na bob, so mi rekli, da naj prek telefona grem na njihovo spletno stran bob.si ter nato na "pomoč in vprašanja" in nato pri "nastavitve za iPhone" kliknem na link in se mi bo nekaj odprlo ter naj pol sledim navodilom.
Ta link sem probavala odpreti z Mozillo in nato še s Chromom, a ne gre. Sem si datoteko tudi prenesla, a potem piše, da nimam aplikacije, s katero bi jo lahko odprla
|
Zakaj pa ne probas enostavno s privzetim brskalnikom Safari?
Sem ravnokar probal in mi normalno ponudi profil za instalirat ...
Link je tale >> http://www.bob.si/iphone-nastavitve
Drugace pa so tukaj navodila za nastavive >> www.jabuk.si/nastavitve
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 06.09.2016 12:57:07 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
Sem sprobala s Safarijem in mi je pisalo, da je instalirano.
Ampak deluje pa ne. Ne dobim MMSa in pika
Sem sprobala, da bi si uredila v nastavitvah, ampak ne gre. Piše, da greš Settings > Cellular, ampak jaz gumba Cellular sploh nimam. Po videzu mu je podoben gumb Mobile data, a če to odprem, nimam nikjer not možnosti, da vidim/napišem vse tiste podatke, ki so na slikci od omenjenega linka 
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 06.09.2016 13:15:47 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
Ja... ce je namescen Simobilov oz. bob-ov profil, tocka za nastavitve izgine... ker so nastavitve vpisane.
Lahko probas se narediti Reset network Settings (Settings >> General >> Reset >> Reset Network Settings) ... in po rebootu se enkrat namestis ta profil od bob-a ...
Ce se to ne bo pomagalo... pa se bo treba obrnit na bob podporo ...
Nazadnje urejal/a Jest Tor 06. Sep 2016 14:25; skupaj popravljeno 1 krat
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 06.09.2016 13:17:40 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
Si ugasnila/prižgala telefon po inštalaciji profila?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 06.09.2016 13:18:30 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
zlo simpl. bob nuca simobil omrežje. apn nastavitve tvojega telefona so se "zaklenile" na simobil apn nastavitve. mobile data ali pa cellular data je eno in isto. odvisno ali imas inapravo na US ali UK regijo.
zdj pa tako...povej mi, ali imas pod mobile/celullar -> cellular/mobile data options -> opcijo cellular/mobile data network? sklepam, da nimas. to pomeni, da ročno sama ne moras nastaviti apn ko si na simobil/bob omrežju. če boš dala od telekoma sim, se bo ta opcija pojavila...jaz lahko ročno sam spreminjam apn nastavitve.
kakor ti je JEST napisal, naredi re-install profila. povozi ga še 1x. nato restart naprave nujno. sprobaj če dela.
če ne, kliči na bob da naredijo fault report. bo delalo. mora delat
preden pa pokličeš, pojdi na wifi in odpri settings -> general -> about, počakas par sekund če ti ponudi kak carrier update. ga sprejmes. ni pa nujno da bo kaj ti ponudilo. če ti, restart naprave in sprobaš. potem pa kliči če ne dela in jim javi kaj si že vse naredila lepo po vrstnem redu
LP Nazadnje urejal/a alexzaki1986 Tor 06. Sep 2016 16:01; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 06.09.2016 14:27:04 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
Saj ta profil na tistem linku iz bob-ove strani ti ponudi prav bob-ov profil za namestiti... Ker se malo razlikuje od Si.mobilovega...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 06.09.2016 15:59:59 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
Jasno 
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 06.09.2016 16:53:42 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
Ampak preko profila je možno nastaviti le drug APN za internet. Ne pa tudi nastavitve za MMS.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Vič |
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 06.09.2016 20:19:54 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
Ker meni taista zadeva tudi ni delovala sem seveda sam sprobal par zadev pa ne dela nič.
Nekako pa mi je uspelo zrihtat - tako da sedaj pošiljam MMSje na Telekomovo številko. Stvari ki sem jih naredil so sledeče:
1) Ugasnil iMessage
2) Ugasnil WIFI
3) Odjadral na http://www.bob.si/iphone-nastavitve
4) Ugasnil prižgal (še vedno ni delalo)
5) Mobile | Mobile data | Mobile data options | Mobile data network
Ene 3-4 kliknil Reset Settings, in potrdil
6) Restartal iPhone
Voila sem dobil MMS in ga poslal
7) Vklopil nazaj WIFI
Osem  Vklopil iMessages
Korak 5 je lahko drugačen, saj imam naložen zadnji iOS beta 10.
Upam da kaj pomaga 
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 06.09.2016 21:07:43 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
mikrohard je napisal/a: | Ampak preko profila je možno nastaviti le drug APN za internet. Ne pa tudi nastavitve za MMS. |
Aja.. To pa nisem vedel... Potem je itak BV... ker internet deluje tudi s Si.mobilovimi nastavitvami... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 07.09.2016 12:23:27 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
Jabolcnik je napisal/a: | Ker meni taista zadeva tudi ni delovala sem seveda sam sprobal par zadev pa ne dela nič.
Nekako pa mi je uspelo zrihtat - tako da sedaj pošiljam MMSje na Telekomovo številko. Stvari ki sem jih naredil so sledeče:
1) Ugasnil iMessage
2) Ugasnil WIFI
3) Odjadral na http://www.bob.si/iphone-nastavitve
4) Ugasnil prižgal (še vedno ni delalo)
5) Mobile | Mobile data | Mobile data options | Mobile data network
Ene 3-4 kliknil Reset Settings, in potrdil
6) Restartal iPhone
7) Vklopil nazaj WIFI
Osem Vklopil iMessages
Korak 5 je lahko drugačen, saj imam naložen zadnji iOS beta 10.
Upam da kaj pomaga  |
Torej, sem sprobala to varianto in se pri točki 5 zatakne, ker imam iOS 9.3.5 in posledično mobile data network ni
Je pa zanimivo, da takoj, ko sem izklopila iMessage prejela SMS s cifre 0088194711427 s sporočilom Call me please.
Itak ne mislim klicat, ampak zanimivo, da sem to dobila lih zdaj. Je naključje, al kaj drugega? 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 07.09.2016 17:01:52 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
ne bom rekel nakljucje a: jaz ne bi klical na to cifro. niti ne vem, lahko da je legit cifra. vendar: ce te kdo zeli/potrebuje slisati/dobiti te bo poklical se enkrat. glede simobila pa lahko samo recem  ne samo zaradi mms. ce gre na ios 10, potem pocakaj. saj bo (knok, knok) vsak cas tu.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Vič |
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 07.09.2016 17:54:48 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
Ne vem kako točno izgleda korak 5 na prejšnjih verzijah iOS - nimam aparata z nameščenim 9.x iOS;
Mogoče kot nasvet poglej tole:
http://www.wikihow.com/Enable-MMS-Messaging-for-iPhone
Morda pa pomaga to kaj je že @Jest predlagal - namesto koraka 5 - naredi Reset Network settings (pobriše tudi vsa WIFI gesla) ...
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 21.09.2016 20:27:36 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
Živjo,
imam podoben problem.
In sicer, ko hočem poslat MMS na številko nekoga, ki ne uporablja iMessage, mi napiše: "Cannot Send Message; MMS Messaging needs to be enabled to send this message". Na Novem iOs pa pod Settings --> Messages nimam več opcije vklapljanja in izklapljanja funkcije MMS sporočanja.
Telefon: iPhone 6
Operater: Telemach (Vse nastavitve omrežja vključno z MMS nastavitvami vpisane pravilno).
Če kdo zna pomogati, bi bil izredno vesel. 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 21.09.2016 20:30:37 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
mms messaging nimaš zato, ker nastavitve niso prave. screenshote pokaž...
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 21.09.2016 20:33:33 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
Še Screenshot Mobile Data Network nastavitev

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 21.09.2016 20:40:04 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
svašta. ok, jaz ne vidim napake. si naredil restart naprave ko si vnesel nazadnje?
drugače pa pokliči telemach...lahko, da je kaj na njihovi strani treba uredit dodatno glede mmsov. tudi to se dogaja 
|
 |