Jabuk
Homekit & Greenteq
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 28.09.2010
Prispevkov: 792
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 13.09.2020 13:29:56
Homekit & Greenteq
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zanimam se za avtomatizacijo rolet prek sistema HomeKit, vendar sem naletel na tezavo pri motornih roletah proizvajalca Greenteq katere je mozno upravljati le z RF daljincem.

Preizkusil sem ze vrsto možnosti, ki bi mi omogocale dodati rolete v pametni sistem HomeKit vendar brez uspeha. Z napravo BroadLink RM Pro+ sem uspel posneti signal daljinca, vendar je zaradi “rolling code” signal vedno malce drugačen.

Na spletu sem tudi našel napravo everHome cloudBOX 3.0, ki naj bi podpiral moj tip zunanjih rulet znamke Greenteq, ampak sistem podpira le Googlov ter Amazonov sistem za domačo avtomatizacijo hiš.

Pri podjetju Satler so mi sicer predlagali menjavo vseh elektromotorjev na proizvajalca Somfy, saj ta ponuja priključitev rulet na centralno postajo TaHomA. To pa bi lahko prek Homebridga povezal v HomeKit.

Zelo bi bil vesel, če ima kdo kakršno koli drugo rešitev, ki bi mi omogočala povezavo zunanjih rulet z sistemom HomeKit.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.04.2014
Prispevkov: 319
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 14.09.2020 03:49:14
Re: Homekit & Greenteq
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Če ti mogoče to ne uspe, kot recimo meni za ene žarnice ni šlo... sem za silo rešil z uporabo Google Home. Probaj, mogoče je tam že podprto.

Je res, da mora imeti specifično napisano, da dela s HomeKit.

_________________
iPhone 11 Pro 64Gb | Watch Series 5 44mm | MacBook Pro Retina 13" 256Gb (Late 2013) | Airpods
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 08.03.2009
Prispevkov: 1363
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 21.09.2020 06:32:35
Re: Homekit & Greenteq
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Rolete narediš pametne s ESPhome in Home Assistant, polno tega najdeš na googlu in youtube, popularna zadeva trenutno.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 28.09.2010
Prispevkov: 792
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 08.10.2020 09:36:15
Re: Homekit & Greenteq
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
warcanoid je napisal/a:
Rolete narediš pametne s ESPhome in Home Assistant, polno tega najdeš na googlu in youtube, popularna zadeva trenutno.


Hmm nisem čisto prepričan, da bi šlo. Problem je v tem da je signal vedno drugačen ->

Koda:
STOP


26001900151415151515151514150e000d01000aef752a2a1507000d05000000000000000000000000000000
26001e0000098a151515141515151514151515151515152916152b14162915000d0500000000000000000000
260028000009af1617040406062a10040404040404072b0d050416151615161e0c2a161515152b2a15000d05



DOWN
26001300042e000a822a3f18112a2b2a15161516000d050000000000
260013002a2a2a151615162b1415292b15152915000d050000000000
260011002704151415151515151515151504000d0500000000000000


260013000008a8547f5522082a151615162a2a0c000d050000000000
2600140014162a15142b151516152b15151515140f000d0500000000

260016000007a62b2a3f2b15155515152b14162a161416000d050000

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 08.03.2009
Prispevkov: 1363
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 08.10.2020 12:18:40
Re: Homekit & Greenteq
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Koda se lahko spreminja vsako sekundo, ker rabiš esp in rele, ki bosta delovala neodvisno od kode.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani