Jabuk
Macbook PRO 15 + Windows?
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 28.09.2016 21:25:45
Macbook PRO 15 + Windows?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni.

Zanima me, kako se obnese Macbook PRO v primeru, da nanj namestimo Windows 10. Zavedam se, da Macbook v osnovi ni narejen za Windows OS, vendar sem v situaciji kjer zaradi programske opreme potrebujem Windows sistem.
Macbook Pro me zanima predvsem iz vidika podrobnosti in kvalitetne kompletne izdelave, saj konkurenca na tem področju močno zaostaja.

Računalnik bi bil namenjen predvsem za 3D modeliranje in Rendering, zaradi česa sem nekoliko skeptičen - glede trenutnih specifikacij na Macbooku Pro 15.

Model: MacBook Pro 15.4" Retina (i7, 2.5, 16GB, 512GB, M370X)
Alternativa: Dell XPS 15 4K IPS (i7-6700HQ, 16GB DDR4, GTX 960M)

Menite, da je za resno delo primerno na Macbook naložiti Windows OS preko dual boota, ali se je v izogib z morebitnimi težavami z gonilniki ter pregrevanjem, boljše izogniti in uporabljati računalnik, namenjen za Windows OS?

Lep pozdrav.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 28.09.2016 22:55:07
Re: Macbook PRO 15 + Windows?
MacW je napisal/a:

Macbook Pro me zanima predvsem iz vidika podrobnosti in kvalitetne kompletne izdelave, saj konkurenca na tem področju močno zaostaja.

si si že sam odgovoru na svoje vprašanje..

ni važno ker sistem laufaš.

system management je pa itak boljši v osx, ne vem točno zakaj, mogoče je apple len z driverji za windows, lahko pa da so windowsi pač tolk bolj crap sistem, tudi baterija po vseh testih drži dlje v osx.
npr. macbook trackpad v windowsih ni po uporabnosti nič kaj dost boljši kot ostali synaptic trackpadi, v osx jih pa seveda požali na vseh frontah.
te detajli so pomoje pač zato ker je sw delan za točno določen hw.

ventilatorjem pa ni težko povedat, neodvisno od sistema: if temp is 80C then set rpm speed to 6000rpm.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 28.09.2016 23:07:45
Če boš bolj ali manj poganjal virtualko, potem nima nobenega smisla, da kupiš Maca. S tem, da je Dellov procesor dve generaciji pred Macbookom in da grafični ter ekrana nista primerljiva. Za renderiranje bo razlika med specsi precej očitna.

Jaz bi na tvojem mestu MBP vzel samo, če računalnik ne bo working machine ampak bolj "kos nakita" oziroma ti več pomeni dizajn kot performance.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 28.09.2016 23:17:47
maartin je napisal/a:
Če boš bolj ali manj poganjal virtualko, potem nima nobenega smisla, da kupiš Maca. S tem, da je Dellov procesor dve generaciji pred Macbookom in da grafični ter ekrana nista primerljiva. Za renderiranje bo razlika med specsi precej očitna.

Jaz bi na tvojem mestu MBP vzel samo, če računalnik ne bo working machine ampak bolj "kos nakita" oziroma ti več pomeni dizajn kot performance.

bootcamp windowsi niso "virtualka"
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 06.10.2016 22:58:14
Hvala za odgovore.

Če ima kdo izkušnje z dual bootom, naj me prosim kontaktira.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 07.10.2016 10:06:54
Imam izkušnje z BootCampom ampak še iz časa Snow Leoparda in windows vista in potem 7.

Dela v redu edino kar je bilo takrat zelo opazno je vzdržljivost baterij,e ki je bila za pol manj kot v os x.

Ampak preklapljati med OS-oma je brezveze. Če delaš veičino stvari v Windows vzameš Windows prenosnik drugače pa Appleov.

Časi se pač spreminjajo in Apple ima zadnje čase težavo s posodabljanjem svoje linije top prenosnikov drugo pa ukinjajo neke stvari, ki so za večino ljudi precej pomembne (USB porti npr.).

Jabuček

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 07.10.2016 10:44:55
lordjimy je napisal/a:
Imam izkušnje z BootCampom ampak še iz časa Snow Leoparda in windows vista in potem 7.

Dela v redu edino kar je bilo takrat zelo opazno je vzdržljivost baterij,e ki je bila za pol manj kot v os x.

Ampak preklapljati med OS-oma je brezveze. Če delaš veičino stvari v Windows vzameš Windows prenosnik drugače pa Appleov.

Časi se pač spreminjajo in Apple ima zadnje čase težavo s posodabljanjem svoje linije top prenosnikov drugo pa ukinjajo neke stvari, ki so za večino ljudi precej pomembne (USB porti npr.).

Jaz uporabljam že dve leti bootcamp z vsemi dosedanjimi verzijami osX (mislim, daod Maverica naprej) in macOS. Na drugi particiji imam Windows 8.1 (malo sem len pa se mi ne da zamenjati za 10, imel pa sem prej 7-ko). Na windowsu uporabljam nekaj programov (specialnih za modeliranje hrupa), ki jih na macOS-u ni mogoče uporabljati. Nimam nobenih problemov, mogoče mi malo manj časa zdrži batterija, pa mi to ne predstavlja problem. Vse ostalo, kar rabim pa uporabljam na macu. Imam MBP late 2012 16gB RAM-a in dvojna grafika. Tudi v Win-bootu mi deluje Nvidia GForce mislim da je 650. Program-i, ki jih uporabljam na win bootu se izvajajo občutno hitreje kot na službenem PC-ju. Kar je logično, ker imam tam šibkejši procesor i7 in pol manj rama-a a podobno grafično kartico. Torej zadeva nedvomno deluje ali je boljša kot bi bila v primerljivem PC-ju pa težko rečem.

iPhone 7+ 128Gb SG
iPad Air 2 128 GB SG
iPad pro 10 256GB SG
Mac book Pro retina 15 late 2012
Mac book Pro retina 15 2019
Mac Mini i5 Iris late 2014
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 07.10.2016 16:13:05
Da se nasneti Windowse tudi na zunanji disk (mora biti USB3, da dela dovolj hitro). Sicer sam nisem dovolj dolgo testiral, da bi videl, kako sami updati Windowsov lahko vplivajo na tako namestitev, vendar glede na komentarje ostalih bi moralo delovati cez daljse obdobje.

Vir: https://medium.com/@obezuk/how-to-run-bootcamp-windows-10-on-a-usb3-86551dc3def8#.hqjtc88z1
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 09.10.2016 10:17:02
Zanimivo, kar dobre izkušnje.

Kakšne izkušnje pa imate z driverji?
Bojda ne deluje preklapljanje med integrirano in ločeno grafično kartico (na Windowsu je baje vedno na ločeni grafični). Nekateri spet pravijo da ne deluje wireless ipd.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 09.10.2016 10:48:37
Vse deluje razen preklopa med intergrirano pa diskretno (vedno diskretna). Ampak pade frekvenca jedra gpu ko ni pod nekim tezkim loadom aka 3d.

Uporabis bootcamp drivere od apple + gpu driver od gpu proizvajalca.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 10.10.2016 17:48:01
Meni je za veliko hardwara, ki ni custom apple potem itak Windows Update sam driver posodobil na zadnjo verzijo.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani