| irema99 je napisal/a: |
Imam problem z Imac-om. Problem pa je da so se mi tipke vse pomešale recimo tipke za glasnost sploh ni potem expose imam na tipki za previjanje naprej itd. Še en problem je ta pa je da mi mac non stop govori recimo ko grem na system pref. mi začne brat na keri aplikaciji sm kaj vse vsebuje. Če kdo ve kako se to popravi prosim naj mi odgovori.
Hvala! |
Če imaš novega iMaca (mid2010) in je zraven priložena wireless brezžična tipkovnica qwerty s slovenskimi čšćž-ji, potem so funkcijske tipke postavljene drugače. Če hočeš klasične F1-F12 tipke, kar pomeni, da ti delujejo bližnjice kot je zamišljeno, moraš zraven držati fn tipko. Lahko pa spremeniš default funkcijske tipke če greš na system preferences in na keyboard in potem obkljukaš "Use all F1, F2 etc. keys as standard funkcion keys". Potem toi tipka fn deluje obratno (torej deluje bližnjica do tiste stvari, kot je na tipkah narisano - F3 je expose, F4 widgets itd.). Upam, da sem pomagal.
Kar se tiče branja, pa si moraš po moje nastaviti Universal acces v system preferences.