Problem z neželenim certifikatom na drugem macu | |||
imam morda malce čudno težavo: žena ima na macu nameščen certifikat Postarca za spletno bančništvo. Danes jo je klicala sodelavka iz službe, ki ima prav tako maca in je ugotovila, da ima na svojem računalniku nameščen ženin certifikat (!). Žena ni nikoli uporabljala sodelavkinega maca, nikoli ni importala/exportala svojega certifikata, tako da mi ni jasno, kako je do tega prišlo. S sodelavko občasno uporabljata službeni wireless, imajo skupino v google drive (ne vem če je to relevantno) in včasih si pošiljata e-maile. Na macu sem zagnal Eset antivirusni program, a ni ničesar zaznal. Nekaj sem sicer googlal za možne napake, ampak ne najdem nič, zato sem se obrnil na ta forum Prosim za pomoč ali vsaj usmeritve, da bi ugotovil, kaj je narobe in kako rešiti. Vnaprej hvala za pomoč. LP Uroš |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
najprej hvala za hiter odgovor. žena ne uporablja (in po mojem vedenju tudi nikoli ni) iClouda, tako da pomoje ne bo to. Lep pozdrav, Uroš |
|||
![]() |
|||
Najbrž sodelavka vidi le public certifikat... do tega pride ob pošiljanju mailov... če ima tvoja žena v Mail appu vklopljeno podpisovanje mailov z osebnim certifikatom (mislim, da je privzeto vklopljeno), se bo public certifikat naložil v prejemnikov keychain. V tem primeru ni nobenega razloga za paniko. |
|||
![]() |
|||
![]() kje na macu preverim, ali ima žena vklopljeno podpisovanje certifikatov (uporablja privzeto aplikacijo) in kje v sodelavkinem keychainu se vidi, da gre za public certifikat? LPu |
|||
![]() |
|||
Torej ce tega sodelavkinega certifikata ne vidis med "My Certificates" je vsaka panika odvec... |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Smo preverili in ima sodelavka ženin certifikat od Poštarce pod Certificates in ne pod My Certificates. Prav tako mi žena pravi, da jo je nekaj časa nazaj pozivalo glede podpisovanja e-mailov, pa smo potem to izključili. Tako da če prav razumem, ni nobenih težav in panike ![]() Hvala in LP uroš |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |