Mail app in server | |||
Če se ne motim, če uporabljaš Mail app na Mac-u, ti vso prejeto, poslano pošto, osnutke, junk... skratka vse, shranjuje na računalnik, tako, da lahko tudi brez interneta dostopaš do teh stvari... Zanima me, če je kdo pogruntal način, kako lahko uporabljam Mail app na tak način, da moram bit priključen na internet, da lahko vidim osnutke, junk, trash, tako poslano, kot tudi prejeto pošto. Skratka da je vse le na serverju, NE pa tudi na računalniku. Imam namreč 128gb Air-a in mi ni nekaj do tega, da bi mi to shranjevalo na komp. Sploh danes, kjer so vsepovsod zastonj wi-fiji in 4g signal, tako da lahko ustvarim wifi prek mobitela... Zanima me še, kaj so te nastavitve v Mail aplikaciji, da ti neke stvari briše iz serverja, nekaj dni ali mesecev po stvaritvi ali prejetju ali nekaj takega... to pomeni, da ko zbriše iz serverja, teh stvari niti na Gmail-u (na gmailu, če dostopaš do njega prek brskalnika) ni več? Ful mi je všeč ta mail app, veliko bolj kot outlook (ki sem ga samo sprobal, pa mi sploh ni fajni) in bi rad ta mail še naprej uporabljal, ampak na tak način kot če greš na gmail prek brskalnika, torej da je VSE na serverju ne pa na kompu. Najlepša hvala za vnaprejšnjo pomoč. |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Iščem opcijo, da ko dodam account v mail app, da nebo downloadal vseh teh sporočil in priponk. Priponke sicer še lahko nastaviš, da naj jih ne, ampak sporočila pa vseeno downloada na disk. Pa zdaj sem si pogruntal, da za vsako ko odpreš isto priponko v mail-u, ti za vsako ustvari novo kopijo te priponke v Mail Downloads mapi. Torej odpres eno sliko enkrat, pa ti jo shrani v mail downloads. Ko jo odpreš drugič, tretjič, četrtič... imaš v mail downloads pač 4 kopije te ene slike na primer. Želim, da bi lahko stvar uporabljal samo ko sem povezan na internet. Tako kot gmail... Ko maš internet greš na gmail, ko nimaš neta, ne greš. Ne pa da mi dol vleče vse stvari na komp. Upam da me razumeš haha ![]() |
|||
![]() |
|||
Edina rešitev, da na računalniku nimaš nič, je pregledovanje pošte z brskalnikom v kakem webmail klientu. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |