App Store odzivnost - saga se nadaljuje?
|
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 26.01.2016 21:04:01 App Store odzivnost - saga se nadaljuje? |
|
Ima še kdo težave z odzivnostjo App Store appa (vsaj v 9.2.1)? Zadeva je še počasnejša kot je bila v najslabših časih (če tapnem na updates, včasih celo zamrzne za vsaj deset sekund, preden lahko karkoli narediš; tap na Purchases pa si vzame res veliko časa do prikaza).
Poleg tega pa tudi na omrežni ravni (downloadanje ali posodabljanje nekaterih appov) še vedno pogosto deluje zelo počasno (posodobitev Office pred kakim tednom je bil spet cel "projekt"). Občasno se celo sesuje (vsaj takrat, ko naj bi prejela link na nakup iz drugega appa).
Enake probleme imam na iPhonu in iPadu. System Status spletna stran od Appla pa kot vedno kaže vse zeleno. 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 26.01.2016 21:10:20 Re: App Store odzivnost - saga se nadaljuje? |
|
(zelo) počasno delovanje app stora pri updatu aplikacij sem opazil tudi jaz na iphonu in ipadu iOS 9.1.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 26.01.2016 21:19:35 Re: App Store odzivnost - saga se nadaljuje? |
|
Jaz tega na 9.3 beta 2 ne opazam. Vse nalozi v 1-2 sec.
_________________ Lep pozdrav, Mark
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 27.01.2016 07:20:27 Re: App Store odzivnost - saga se nadaljuje? |
|
Očitno nisem edini. Kupit aplikacijo je včasih pravi podvig, kaj šele pogledat pod purchased. Samo to se mi je začelo na 4s in kar traja in traja, jaz pa upam da bo z novim iphonom kaj boljše(i5 in i6 enako). Na ipadih pa še enkrat slabše.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 28.01.2016 21:54:54 Re: App Store odzivnost - saga se nadaljuje? |
|
azrael je napisal/a: | Ima še kdo težave z odzivnostjo App Store appa (vsaj v 9.2.1)? Zadeva je še počasnejša kot je bila v najslabših časih (če tapnem na updates, včasih celo zamrzne za vsaj deset sekund, preden lahko karkoli narediš; tap na Purchases pa si vzame res veliko časa do prikaza).
Poleg tega pa tudi na omrežni ravni (downloadanje ali posodabljanje nekaterih appov) še vedno pogosto deluje zelo počasno (posodobitev Office pred kakim tednom je bil spet cel "projekt"). Občasno se celo sesuje (vsaj takrat, ko naj bi prejela link na nakup iz drugega appa).
Enake probleme imam na iPhonu in iPadu. System Status spletna stran od Appla pa kot vedno kaže vse zeleno.  |
Si poskusil z resetiranjem cacha App Stora? 10x na hitro tapkneš na Updates, potem pa zaslon pobliskne in s tem naj bi resetiral cache.
_________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD
iPad Air 32 GB Space Gray
iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 28.01.2016 21:56:35 Re: App Store odzivnost - saga se nadaljuje? |
|
Meni se je enako dogajalo na iPadu, na 9.3 beta 2, reset telefona je sicer pomagal pri nalaganju. Sam update in download aplikacij pa poteka grozno počasi, če mu sploh uspe.
Reset cacha ne pomaga, restart pa začasno.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 28.01.2016 22:12:07 Re: App Store odzivnost - saga se nadaljuje? |
|
Tudi jaz opažam, da je vse skup za n'kamor!
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 28.01.2016 22:37:54 Re: App Store odzivnost - saga se nadaljuje? |
|
real001 je napisal/a: | Si poskusil z resetiranjem cacha App Stora? 10x na hitro tapkneš na Updates, potem pa zaslon pobliskne in s tem naj bi resetiral cache. |
Ne, prvic slisim za to opcijo. Sem zgolj resetiral z drzanjem obeh gumbov, kar cachejev verjetno ne brise. Bom probal, hvala.
Ja, drugace vse skupaj malo spominja na prve mesece Microsoftovega Stora. 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 29.01.2016 07:50:43 Re: App Store odzivnost - saga se nadaljuje? |
|
real001 je napisal/a: | Si poskusil z resetiranjem cacha App Stora? 10x na hitro tapkneš na Updates, potem pa zaslon pobliskne in s tem naj bi resetiral cache. |
potapkaš lahko čist vse spodnje ikone v appstore, od featured do updates.. 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 30.01.2016 08:57:32 Re: App Store odzivnost - saga se nadaljuje? |
|
Na iPhonu je ta reset, kot kaze, zaenkrat resil lokalne probleme (tisto glede downloadanja iz Stora pa je ob stalno zelenih Applovih semaforjih ocitno "odvisno od vremena").
Na iPad Mini 4 pa ni bilo spremembe. Tam Store app po odprtju se vedno za kaksnih deset sekund zamrzne, pa linki na appe, prejeti iz druge aplikacjie, ga lahko sesujejo (zlasti ce takrat instalira kaj drugega). V bistvu se mi zdi precej cudna zadeva, glede na to, da je gor manj appov kot na iPhonu, prostora je pa dovolj. Mogoce gre za serijsko/hw tezavo - ali pa je Store app postal tako glomazna zadeva, da jo bodo morali cimprej optimizirati. Ob instalacijah ali apdejtih zlasti vecjih zadev se tako iPhone kot iPad precej grejeta (in takrat se tudi baterija kuri kot da bi slo za Windows tablico) in se ne spomnim, da bi bilo prejsnja leta tako.
|
 |