iPhone v avtu - prosim za nasvet | |||||
Torej, avto ima 4 izhode, AUX, USB in čitalec za SD kartice ter seveda 12V vtičnico. Imam iPhone 6 64GB, ampak glede na to, da bi želel imeti vso (ali vsaj večino) glasbo v avtu, nameravam kupiti 128 ali 256 GB SDXC kartico ali USB ključ, ki bo ostal kar v avtu. Ker bom kdaj uporabljal telefon tudi za navigacijo itd., bi potreboval tudi držalo in nek napajalni kabel za telefon. Obenem pa želim uporabljati tudi funkcijo za prostoročno telefoniranje. Tukaj pa nastopi dilema: 1. Ali naj imam glasbo na SD kartici, za telefon pa kupim dodatni kabel in ga napajam kar preko USB vhoda in tako koristim tudi funkcijo za prostoročno telefoniranje? (Avto ima sicer tudi Bluetooth povezavo.) 1.1 So kakšne razlike v kvaliteti predvajanja itd. MP3jev iz USB vs. SD kartice? (Predvidevam, da ne.) Malo se sicer nagibam k nakupu SD kartice, ker je lepo skrita v predalu. 2. Ali je bolj priporočljivo, da se za polnjenje telefona kupi raje avtopolnilec za telefon, ki se ga vključi v 12V vtičnico? Kakšne so prednosti polnjenja preko 12V - ali se hitreje polni kot preko USB? 2.2 V tem primeru bi potem za glasbo rabil ali USB ključek ali SD kartico, za prostoročno telefoniranje pa bi moral imeti vključen bluetooth, predvidevam. 3. Katera držala za telefon priporočate? (Verjetno bi vzel varianto za na armaturno ploščo ali vetrobransko steklo, ne zanimajo pa me držala za na prezračevalne reže). Hvala! Nazadnje urejal/a real001 Sob 28. Nov 2015 20:28; skupaj popravljeno 1 krat _________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
![]() |
|||||
Nekateri avtomobili prevelike ne bodo zaznali oz. enim radiem se lahko zmeša.. Pa če že imaš bluetooth bi ga lahko izkoristil za povezavo in prek njega poslušal glasbo direktno s telefona.. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Sem preizkusil 128GB SD kartico, na katero sem naložil 6GB muzike in je delovalo OK. ![]() Poslušanje preko Bluetooth pa me ne mika preveč, ker kot sem rekel, ne morem vse glasbe imeti na telefonu (imam je preko 150GB), pa zdi se mi tudi, da je nekoliko slabša kvaliteta, kot če poslušam direktno preko USB/SD kartice. Pa še ikon albumov ne prikazuje LCD, če predvajam preko Bluetootha. ![]() _________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
![]() |
|||||
Po mojih izkušnjah je preko bluetooth-a enaka kvaliteta v več različnih avtomobilih in znamkah.. Drugače pa ga priklopiš prek USB in se še polni zraven. Realno rabiš met 150gb muzike s sabo? V času youtuba, deezer in apple music? |
|||||
![]() |
|||||
![]() Raje poslušam svojo glasbo v 320kbps, ki se že skoraj približa kvaliteti CDjev. Pač, enim je pa vseeno, če jim hrešči komad iz zvočnikov ali pa če je "zadušen" zvok, meni pa ni. Poleg tega se mi tudi zdi nepraktično vedno znova brskati po telefonu, ko bi hotel zamenjati na kakšno drugo pesem v kateri izmed teh aplikacij (ne vem, če bi se prikazalo kaj na LCDju od avto radia). Veliko lažje se mi zdi upravljanje muzike z LCDja radia v avtu, kjer vidiš vse, kar imaš na ključku/SD kartici. Pa še vse te streaming variante potrošijo tudi kar nekaj prenosa podatkov, sploh YouTube. _________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
![]() |
|||||
Če maš tak avto in zvočnike v njem, da podpira tako kvaliteto glasbe vredu, čene se pa itak zgubi.. Nič se ne brska po telefonu.. Pri večini avtomobilov se vse da preko LCDja in tipk na volanu.. Sicer boš pa najbolj sam vedel kaj ti najbolj paše, in kako boš uporabljal svoj sistem.. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Ce me lahko kdo preprica, da je streamanje boljse, pa bi me zanimalo, kako to pri vas izgleda (kaksna slika/video bi bila dobrodosla). _________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() osnove pa Brodit nima nima za moj avto oz. ima le tako, ki pride cez reze zracnika... Tega pa ne maram... Sem enkrat na enem tujem forumu nasel tole Kuda osnovo... na katero je potem pritrjen Broditov nosilec... |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Vse lepo in prav , ampak ne razumem kdaj boš lahko slišal vso glasbo v avtu , ki si jo želiš naložiti ? |
|||||
![]() |
|||||
Vse najbrz nikoli, ampak fino pa je, da si lahko zavrtis pac katerikoli album iz svoje zbirke zelis, ce ti to zapase. ![]() _________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
![]() |
|||||
jaz imam v mojem starem avtu en JVC-jev avtoradio, ki premore bluetooth povezavo, usb vhod, aux vhod, pod radiem je pa še ena 12V vtičnica... Te zadeve uporabljam pa tako: Telefon se mi vsakič samodejno poveže z radiem, tako da če me kdo kliče takoj avtomatsko preklopi na telefonski pogovor, drugače pa glasbo poslušam preko enega ful majhnega in plitkega (ne štrli ful ven iz radia) USB ključka (16gb), za telefon uporabljam tak univerzalen clip mount, ker je res najbolj preprost, kul, poceni in totalno nastavljiv. Ko pa moram telefon polnit ga pa enostavno polnim preko 12V vtičnice v kateri imam usb adapterček in original kabel od iphone-a... Tudi tej adapterčki so po par deset centov na ebayu...en kabel imam pa tako al tako povsod s sabo (iPhone baterija ![]() V glavnem, tale nosilec mi res ful odgovarja in ga ful priporočam, še posebej, če avto uporablja več ljudi z različnimi telefoni (mož-žena, mož-mož, žena-žena.... ZA družinski zakonik ![]() |
|||||
![]() |
|||||
http://www.kenu.com/#/products/airframe. Je super in prenosljiv. Za glasbo uporabljam kar end star Ipod, ki ga uporavljam preko autoradia. Polnenje Iphona preko usb adapterja.
Jaz uporabljam to držalo: _________________ A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.) Macbook M1 pro 14 (2021) Thunderbolt display 27 iPhone 11pro Apple TV 4th generation |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Sem ugotovil, da če muziko razporedim po mapcah z ne več kot 1000 fajli na mapco, mi zaenkrat prepozna tudi več kot 90GB glasbe (sigurno več kot 10.000 komadov), tako da bom kar vso glasbo vrgel na 256GB SD kartico, ki sem jo naročil za cca. 70 eur, pa je stvar rešena. Pa še kar nekaj prostora ostane za v prihodnje, če bo potrebno. ![]() Kar se tiče držala za telefon, pa si bom verjetno omislil kaj takega: http://www.amazon.com/gp/product/B016I4T1A6/ref=pd_luc_rh_sbs_01_02_t_img_lh?ie=UTF8&psc=1 Glede napajanja telefona pa bom verjetno kupil en ponaredek-kabel, recimo to: https://gizzmo.si/lightning-usb-podatkovni-kabel-za-iphone-6s-6s-plus-6-6-plus-5-5s-5c-ipad-air-2-ipad-air-ipad-mini-3-mini-retina-mini-artikel-843 Pa me zanima, ali lahko kaj škoduje bateriji ali čemurkoli, če se polni z neoriginalnim kablom? _________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Dodatki za iNaprave - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2, 3, 4 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |