Apple Pay pri nas | |||||
|
|||||
_________________ iPhone 14 128 GB | Apple Watch Ultra | Macbook 13" M1 2020 256 GB | Airpods Pro | Homepod Mini | AirTags <3 |
|||||
Tehnično je pomoje enaka/podobna podpora, kot za brezstične kartice. S procesiranjem ima pa banka prav toliko opravka, kot z Mastercardom. Torej nič. Za mastercardom je pa itak Wirecard, ki pa že dela z ApplePay: https://www.wirecard.com/products/mobile-payment/apple-pay/ _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
Z vidika varnosti je verjetno boljse na iPhonu, ker ce sem prav videl tistih nekaj kartic, ki ponujajo brezsticno placevanje, sploh ne zahtevajo nikakrsne avtentikacije do dolocenega zneska (ne vem pa, ce lahko vsak uporabnik to neumnost izklopi). :O |
|||||
Seni dalo odklopit, lahko sem pa (brezplačno) vzel novo kartico, ki nima brezstične možnosti. Prejšnji mesec sem dobil pa še brezstični Eurocard od NLB. Tega sepa ne da zamenjat. Kakorkoli, brezstična podpora v SLO deluje. Tudi POS terminali s to podporo so precej pogosti. Tko da Apple Pay bo počasi aktualen. Nekje v glavi mam letnico 2017, ki jo je Apple omenjal za globalno podporo. Sam nisem siguren. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
Pravijo da je uporaba varna, in da ni recimo mogoce imeti kartico v denarnici, si na troli in da bi ti denar kradli dol. Zato ker če je kartico v denarnici z drugimi karticami, je avtomatsko blokiran prenos ker se zanza druge kartice recimo Urbano in ne pusti vzeti denarja. Do 15€ ne rabis vpisovati pina. Če imas več transakcij v eni uri ti lahko recejo za pin, samo da preverijo da ti ni nekdo ukradel kartice (če sem si prav razlagal). Če si v lidlu kjer sem opazil te pos terminale, bos zakljucil nakup glih 2 sekundi prej ce bo pod 15 eur. Če mors pa pin vpisovati pa dvomim da bo kej hitrej. Mogoče pa.. |
|||||
Pa tole z urbano je mal iz nosa privlečeno, ker je čist druga tehnologija. S stališča lopova, pa res ne vem, zakaj ne bi potegnil dnarja iz kartice, če sta dve kartici v denarnici. Da bi se pa kartica sama zablokirala, če je zraven druga brezstična kartica, to pa ne verjamem. Še posebej če je zraven urbana. Meni osebno te kartice niso všeč. Če ne drugega dopuščajo dvom. Aja. Potem bojo pa rekli, da je PayPal ful nevaren, tale brezstična zadeva pa ful varna. Ja, pa jade. Če je pa tko pomembno, da se ne vpisuje PINa, je pa meni osebno vseeno, če kartico porinem v POS terminal, al jo pa prislonim nanj. Isto sranje, sam pri brezstičnem plačevanju se lahko plača tudi pomotoma. V glavnem; Apple Pay odpravi vse te dileme. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
In kaj ce se ne strinjas z nastavitvijo? Banka krije vse potencialne zlorabe in druge povzrocene stroske, ker omogoca ne-varno placevanje? Do takrat pa tale torba https://boingboing.net/2015/11/05/rfid-shielded-ultra-strong-du.html |
|||||
Vaša brezstična kartica ne bo delovala tudi v primeru, če bo čitalnik zaznal neposredno prisotnost še ene brezstične kartice – na primer Urbane ali kartice za evidentiranje na delovnem mestu. Takrat boste kartico morali vzeti iz denarnice in jo približati terminalu POS. Jaz osebno je ne rabim. Najbolje bi bilo če jo kdo ima da kaj pove, drugače lahko mi tu razglabljamo v nedogled |
|||||
Taka varnost je res mal iz nosa privlečena. Če bi jaz našel zgubljeno tako kartico, bi šel takoj na en pir al pa kofe z njo. Če ne za druzga iz firbca, da vidim če dela! Nazadnje urejal/a macata Pet 20. Nov 2015 14:27; skupaj popravljeno 1 krat _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
Jebemo apple dajte zmigat tote svoje lene riti pa uvedite Apple Pay v EU za vraga. |
|||||
|
|||||
Samo miljon nas je... Tega Kitajci ne morjo rečt. Mi pa lahko! _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
No in ... si probal? |
|||||
_________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
bahhhh, haha tko je je reku macata, 2miliona proti 1,3 miljardi.. torej upam da veš, da jih je samo 650x več kot nas. samo danes se jim je rodil za celotno Novo Mesto ljudi.. le kaj se applu bolj splača? http://countrymeters.info/en/China https://sl.wikipedia.org/wiki/Novo_mesto |
|||||
Ce bi Apple sam skrbel za palcila/transakcije bi bile stvari enostavne, torej Apple bi moral delovati kot Banka ali Izdajatelj kartic (izvajalec transakcij). Mislim, da lahko v SLO pricakujemo Apple Pay okoli leta 2026... Trenutno se ga ni niti v FR ali DE, pa sta najvecji gospodarstvi v EU. |
|||||
Sam, če bo pritisk kupcev, bodo trgovci tudi prepoznali kompetenčno prednost, in banke bodo sledile. Se točno ve, da so Apple uporabniki hkrati tudi dobri potrošniki. Enkrat sem gledal eno raziskavo, kako kupci kupujejo v web trgovinah glede na mobilno platformo iz katere dostopajo. Je bla bajna razlika Android vs. iOS. Mam v glavi da od 100 ogledov je na Androidu kupil 1, na ios pa skoraj 40. Ne vem točnih cifer, sam razlika je bila enormna. Tko da, ApplePay bo. Sem pa bral, da apple pripravlja razširitev v smislu PayPal ponudbe. To bo pa še veselica. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
|
|||||
Ne. Nas (evrozona) je okoli 335 milijonov. 20 M vec kot ZDAjevcev. |
|||||
« Poglej prejšnjo temo - Aplikacije za iOS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 218, 219, 220 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si | Kontakt Domov Na vrh strani |