Jabuk
iPhone 3G in internet
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 29.08.2008 12:36:12
iPhone 3G in internet
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
ajt da me ne boste linčal ampak kaj to pomeni 3G na iphonu? da sem kjerkoli in lahko dostopam do neta? ali je ta dostop pogojen?
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 29.08.2008 13:04:19
Re: iPhone 3G in internet
token je napisal/a:
ajt da me ne boste linčal ampak kaj to pomeni 3G na iphonu? da sem kjerkoli in lahko dostopam do neta? ali je ta dostop pogojen?

3G pomeni, da se zna povezovat v 3G (UMTS, WCDMA, HSDPA...) omrezjih ... To, da si kjerkoli je pogojno drzalo ze pri iPhonu prve generqcije... Pogojno zato, ker je pogojeno s tem, da si v dosegu signala tvojega operaterja in pa, da tvoj operater omogoca GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA,... prenos podatkov... Alternativno pa se lahko povezes tudi preko WiFi omrezja...

#G pa naj bi pomenilo tretjo generacijo mobilnih omrezjih...

1. generacija so bila analogna omrezja, pri nas bolj znana kot NMT omrezja
2. generacija je GSM
3. generacija pa je UMTS/HSxPA
4. generacija pa bo... bomo videli kaj Smile ...

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 29.08.2008 13:13:30
aha....super hvala na odgovoru. se pravi če sem pravilno razumel mora operater (pri meni mobitel) omogočati to funkcijo in jo podpirati ter lahko mile volje prejemam maile na iPhone? aja kaj je ves ta hype okol push maila? na kratko za kmečko pamet
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 29.08.2008 13:25:05
Mobitel omogoča 3g omrežja. Tudi če je nebi, lahko do spleta dostopaš preko WiFi povezave. Torej jim "kradeš internet" tistim ki ga imajo. V večjih mestih to brez problema deluje.

Za push mail pa naj kdo drug razloži... Very Happy
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 29.08.2008 13:30:47
za wi-fi me ne skrbi ker potrebujem da mi samo pošilja maile na mobitel ne da se moram jest trudit in iskat wi-fi lokacije. potrebujem instant maile, v momenti ko so na računalniku da me poišče kjer kol v slovenij sem in da mi dostavi ta mail
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 29.08.2008 14:03:05
Brez problema boš dobival maile kjerkoli po Evropi. Ne glede na operaterja. Če ne drugače preko EDGE omrežja, ki je skoraj po celem "razvitem" svetu. Za maile sloh ne potrebuješ hitrega omrežja. Zadostuje kar EDGE. Preverjeno!

Vendar vedi da je cena prenosa podatkov v tujini zelo visoka. Na Hrvaškem stane en prenesen MB 10€.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 29.08.2008 14:03:17
Najprej razjasnitev... ker nekateri mislijo, da je prenos podatkov zastonj Smile ...

prenos podatkov preko mboilenga omrezja se placuje po kolicini prenesenih podatkov... in v domacem omrezju to se niti ni tako veliko, v tujini pa to lahko znese kar precej denarja (tudi vec 100 € Smile ...) ... Za uproabo tega, je najbolje pri operaterju vzeti paket z doloceno kolicino zaklupljenih podatkov... Recimo 100 MB pride nekje med 6€ in 8€ (odvisno od operaterja) ... Ta zakupljena kolicina pa se vedno velja zgolj v domacem omrezju...

Glede push maila... Mozen je na vec nacinov (oz. konkretno na dva nacina Smile) ... Eden je preko MobileMe, drugi pa ce imas posto na strezniku, ki ga poganja Exchange server 2003 SP2 ali Exchange server 2007 ... in ima omogoceno funckijo Direct Push (Active Sync)... V tem primeru dobis mail prakticno v istem trenutku, kot pride v tvoj mailbox... poleg maila pa se sinhronizira tudi koledar in imenik ...

Javni in brezplacni ponudniki ponavadi nimajo Exchange serverja... Eden takih ponudnikov, ki sem jih na brzino nasel preko najdi.si je Virtua >> http://www.virtua.si/index.php?id=237

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: 1 Infinite Loop
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 29.08.2008 14:34:43
brezplačna alternativa MobileMe je mail2web
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 29.08.2008 14:38:09
vbistvu če postavim svoj manjši server lahko omogočim to funkcijo Active Synca? to ko berem razne reviewe smartphone-ov in ko omenjajo razne yahoo,hotmail in druge free maile pomeni da lahko dostopam do mailov na roko ne bom jih pa samodejno prejemal?
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 29.08.2008 15:00:42
token je napisal/a:
vbistvu če postavim svoj manjši server lahko omogočim to funkcijo Active Synca? to ko berem razne reviewe smartphone-ov in ko omenjajo razne yahoo,hotmail in druge free maile pomeni da lahko dostopam do mailov na roko ne bom jih pa samodejno prejemal?

Lahko si postabis svoj server...samo Exchange server ni kar tako nek simpl izdelek... in je treba malo vedeti, kaj delas Smile ...

Glede drugih mailov, pa si lahko nastavis, da ti samodejno vsakih 15 minut (toliko je namrec minimalni interval, kar lahko izberes, da se pa tudi nastavit na manj... vendar je treba potem rocno editirat neke datoteke... sem enkrat videl nek clanek o tem) ... preverja posto... in imas potem v bistvu posto s 15 minutnim zamikom na svojem telefonu... Druace pa posto pobere takoj, ko odpres aplikacijo mail in kliknes oz. tapnes na inbox ...

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 29.08.2008 15:20:17
aha 15min mmmm ma ja bi se dalo živet s tem verjetno da se izognem strežniku. niti ni tako slabo načeloma. ok mi je bolj jasno sedaj kako to deluje. hvala vsem na odgovorih in pomoči

lp Wink
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani