ajt da me ne boste linčal ampak kaj to pomeni 3G na iphonu? da sem kjerkoli in lahko dostopam do neta? ali je ta dostop pogojen?
| iPhone 3G in internet | |||||
ajt da me ne boste linčal ampak kaj to pomeni 3G na iphonu? da sem kjerkoli in lahko dostopam do neta? ali je ta dostop pogojen?
|
|||||
3G pomeni, da se zna povezovat v 3G (UMTS, WCDMA, HSDPA...) omrezjih ... To, da si kjerkoli je pogojno drzalo ze pri iPhonu prve generqcije... Pogojno zato, ker je pogojeno s tem, da si v dosegu signala tvojega operaterja in pa, da tvoj operater omogoca GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA,... prenos podatkov... Alternativno pa se lahko povezes tudi preko WiFi omrezja... #G pa naj bi pomenilo tretjo generacijo mobilnih omrezjih... 1. generacija so bila analogna omrezja, pri nas bolj znana kot NMT omrezja 2. generacija je GSM 3. generacija pa je UMTS/HSxPA 4. generacija pa bo... bomo videli kaj |
|||||
aha....super hvala na odgovoru. se pravi če sem pravilno razumel mora operater (pri meni mobitel) omogočati to funkcijo in jo podpirati ter lahko mile volje prejemam maile na iPhone? aja kaj je ves ta hype okol push maila? na kratko za kmečko pamet
|
|||||
Mobitel omogoča 3g omrežja. Tudi če je nebi, lahko do spleta dostopaš preko WiFi povezave. Torej jim "kradeš internet" tistim ki ga imajo. V večjih mestih to brez problema deluje.
Za push mail pa naj kdo drug razloži... |
|||||
za wi-fi me ne skrbi ker potrebujem da mi samo pošilja maile na mobitel ne da se moram jest trudit in iskat wi-fi lokacije. potrebujem instant maile, v momenti ko so na računalniku da me poišče kjer kol v slovenij sem in da mi dostavi ta mail
|
|||||
Brez problema boš dobival maile kjerkoli po Evropi. Ne glede na operaterja. Če ne drugače preko EDGE omrežja, ki je skoraj po celem "razvitem" svetu. Za maile sloh ne potrebuješ hitrega omrežja. Zadostuje kar EDGE. Preverjeno!
Vendar vedi da je cena prenosa podatkov v tujini zelo visoka. Na Hrvaškem stane en prenesen MB 10€. |
|||||
Najprej razjasnitev... ker nekateri mislijo, da je prenos podatkov zastonj
prenos podatkov preko mboilenga omrezja se placuje po kolicini prenesenih podatkov... in v domacem omrezju to se niti ni tako veliko, v tujini pa to lahko znese kar precej denarja (tudi vec 100 € Glede push maila... Mozen je na vec nacinov (oz. konkretno na dva nacina Javni in brezplacni ponudniki ponavadi nimajo Exchange serverja... Eden takih ponudnikov, ki sem jih na brzino nasel preko najdi.si je Virtua >> http://www.virtua.si/index.php?id=237 |
|||||
brezplačna alternativa MobileMe je mail2web
|
|||||
vbistvu če postavim svoj manjši server lahko omogočim to funkcijo Active Synca? to ko berem razne reviewe smartphone-ov in ko omenjajo razne yahoo,hotmail in druge free maile pomeni da lahko dostopam do mailov na roko ne bom jih pa samodejno prejemal?
|
|||||
Lahko si postabis svoj server...samo Exchange server ni kar tako nek simpl izdelek... in je treba malo vedeti, kaj delas Glede drugih mailov, pa si lahko nastavis, da ti samodejno vsakih 15 minut (toliko je namrec minimalni interval, kar lahko izberes, da se pa tudi nastavit na manj... vendar je treba potem rocno editirat neke datoteke... sem enkrat videl nek clanek o tem) ... preverja posto... in imas potem v bistvu posto s 15 minutnim zamikom na svojem telefonu... Druace pa posto pobere takoj, ko odpres aplikacijo mail in kliknes oz. tapnes na inbox ... |
|||||
aha 15min mmmm ma ja bi se dalo živet s tem verjetno da se izognem strežniku. niti ni tako slabo načeloma. ok mi je bolj jasno sedaj kako to deluje. hvala vsem na odgovorih in pomoči
lp |
|||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |