Macbook pro 13 retina 2014 - 5ghz wifi težave | |||
Pred kratkim sem zaradi zasičenosti 2.4ghz omrežja kupil nov router, ki omogoča ac(5ghz) wifi in je boljša izbira, ker ni nobene takšne točke v bližini. Takoj se je pojavila napaka na Macu in namreč je po nekaj minutah povezava začela delovati po polžje oz. popolnoma prenehala. Simptom te napake je, da se je pod razširjenim wi-fi dropdownom tx rate 7mbps. V primeru, da se ponovno povežem na 5ghz ponovno deluje nekaj časa in potem pade na 7mbps. Na 2.4 omrežju deluje brez težav. Zanimivo pa je, da mi na istem macu prek bootcampa zadeva deluje perfektno in ni nikakršnih težav. Prav tako zadeva deluje brez problema na macbook air-u. Napako sem prvič opazil na yosemite in se je sedaj prenesla še na el capitan. Poskušal sem clean install in ni bilo nič boljše. Po googlanju sem opazil, da ima kar nekaj ljudi iste težave. Rad bi zadevo rešil, ker sem v laptop vložil kar nekaj denarja v smislu "future-proof" in to, da ne morem uporabljati polne zmogljivosti wi-fija ni ok. Garancijo mi je tečno uveljavljati zaradi dolgih rokov stvarne napake pa ne morem več uveljvati, ker je ravno minilo 6 mesecev od nakupa na s.p.. V glavnem najbolj srečen bi bil, če obdržim trenutno mašino in se napaka odpravi. Kakšen nasvet? |
|||
![]() |
|||
imam enako mašino, in se mi je podobna zadeva pričela dogajati ob posodobitvi na el capitan. Po clean installu mi deluje brezhibno...lp _________________ iPhone 7 MacBook Pro MacBook Air iPad 2 iPad Air |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Tele Applove težave z wifi so res že mal komične. Pa to je že od nekdaj problem. Wifi zrihtajo ob zadnjem updejtu OSXa, predenpride nova Major verzija. Polomija. Aja. Včasih je delovalo, če si odprl novega userja in v njem vklopil wifi. Potem je čudežno začelo delat tudi na ostalih userjih. Bi rekel, da se stare/napačne nastavitve userja kako prenašajo naprej. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||
![]() |
|||
Na istem MBP pod Bootcampov deluje brez problemov. Na Macbook Air-u deluje brez problemov, na iphone-u deluje brez težav. Edina težava je v Os x. @Macata: poskusim še to. Glede na to, da mi s servisa in trgovine niso nič odpisali 2 dni (kjer sem povpraševal samo, če imajo kakšne izkušnje), bom verjetno potem nesel na garancijo - kaj pa mi drugega ostane. p.s. gre za istyle in proservis. Upam, da me tokrat ne razočarajo ![]() |
|||
![]() |
|||
" Pozdravljeni Kar vam lahko svetujemo je, da: Namestite zadnjo verzijo Os in jo posodobite, po tem pa preverite delovanje brez migracije vaših programov/nastavitev na vaš računalnik Zaženete Wireless Diagnostic in preverite delovanje Ponovno preverite nastavitve na usmerjevalniku Se oglasite na servisu, kjer se preveri delovanje, vendar obstaja opcija, da bo pri nas povezava delovala normalno. Glede na to, da ima kar nekaj uporabnikov podobne težave, vsak pa jih reši na različen način, lahko pobrskate po internetu za možno rešitev." Update: tudi po clean installu ne deluje. Sem posnel side by side video primerjavo z Macbook airom( čakam da pride na icloud ![]() Nazadnje urejal/a ziggy89 Ned 25. Okt 2015 11:05; skupaj popravljeno 1 krat |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
_________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||
![]() |
![]() |
![]() |