Svet gre res k vragu | |||||
ampak 30€ za 1 m usb lightning kabla se pa tudi neha. Nekje je treba imeti mejo in reči stop. Ampak izgleda ne bo šlo, je preveç tistih ki z lahkoto zaslužijo toliko da jim to ni problem, dočim pa je na drugi strani četrtina populacije brezposelna (slovenija, španija), polovica populacije pa komaj mesec skupaj seštuka. Bo treba neko revolucijo da se stvari drugače porazdelijo, vključno z 1 procentom najbogatejših ki imajo v lasti 10 procentov... |
|||||
![]() |
|||||
En primer (v tujini so tudi cenejši... mogoče tudi kje pri nas): http://www.enaa.com/oddelki/racunalniskiDodatki/izd_16155_te8556009_kabel_apple_iphone_usb_lightning_1m_bel |
|||||
![]() |
|||||
Trgovci so pa to že vkalkulirali. Kupci se pa razburjajo nad požrešnostjo proizvajalcev, namesto da bi dvignili cene svojih storitev. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
no jaz jim ne dam $$$ za ta skret kablovje, zato sam doma počnem preventivne čirule čarule. ![]() macbook polnilni kabel je bil po 1 letu že tako bogi, da sem ga mogu oblečt v požirko, čene bi ga skuril slej kot prej. no zdej pa tak deluje že 4 leta. ![]() komentarjev ala: ti si bebec, kaj si naredu iz applovih LEPIH BELIH kablov zadržte zase, ker vsak k tko misli, je zame nesposobna korportivno odvisna ovca ![]() za kak nasvet in idejo, kako to stvar izboljšat sem pa vedno odprt, samo, da apple ne dobi denarja iz naslova "kabli", ker si ga ne zaslužijo. ![]() Nazadnje urejal/a hhsk Sob 03. Okt 2015 12:17; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Sam sm razmišlu da bi tud svoj adapter obleku v požirko. Pa me zanima s čim si jo pogrel da nisi kabla poškodoval? Pa kira debelina je požirke? _________________ Iphone 4 16GB Iphone 4s 16Gb Iphone 4s 64Gb Iphone 5 16Gb |
|||||
![]() |
|||||
![]() _________________ |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
jaz sem to bolj po domače naredu, ker niti nimam 500C fena doma, tko da sem jo grel z ognom na sveči ![]() ![]() problem je seveda pri konektorju, ker je par mm debelejši kot 7mm. zato sem jaz požirko rezal na kose ter jo širil s škarjam; neumno, zdej vem ![]() ena opcija je tudi, da odpreš napajalnik, odlotaš kabel, potegneš čez požirko, ter zapreš nazaj. samo mislim, da je ohišje napajalnika zlimano, tko, da ga je težje odpret, jaz ga še nisem odpiral. |
|||||
![]() |
|||||
no ja, pač "lepo" delat s kabli, ne vem kako to tebi uspe, ampak, meni pač ne in verjamem, da nisem edini. res, da stvari ne zavijam v vato, (polivinil na ekranu gre prvo sekundo dol) ampak z njimi tudi ne delam lih ne vem kolk grdo, pač jih uporabljam. sej kabli največkrat popustijo pri konektorjih še posebej teli fancy apple beli kabli, ker se tam največ zvijajo. no od macbooka kabel sem pa še posebaj pazil kako ga navijam na polnilec, ker sem takoj videl kje je problem, ki ga je kasneje sestra predstavla.. ampak meni je pač v enem letu "zacvetel" pri magsafe konektorju.. pred kratkim, sem dobil, svoje prve apple slušalke, teh se pa tud pogledat ne upam, ker mam občutek, da bo kabel kar sam od sebe skočil ven iz konektorja. a kabel premore 1mm debeline, zavite v 0,02mm gume? mislim, obup za 30eu, vredne so lih 10eu, od tega 7eu za jabučni logo. edit: poleg tega, imajo po mojem mnenju kabli na polnilcih macbookov premali presek, 60w žene 3,6A, 80W pa 5A pri polni porabi. bo nummy zračunu kakšni preseki so potrebni za take porabnike ![]() kolegu so seveda na novem mbp 15", ki mu je skuril kabel na izhodu, zavrnil garancijo, kao, da ga je on scufal in je prišlo do stika. a model še vedno uporablja nokio n95 že odkar obstaja .. tko da ja on kr čuva svoje stvari in mu je po mojem mnenju skuril kabel, zaradi aplove fancy šmesy šlamparije. |
|||||
![]() |
|||||
Od iphona 3g pa do 6ice nisem unicil enega kabla. In zatem stoji logicna razlaga, jer ga vecinoma polnim zvecer. In se mu nima kaj za zgoditi. Telefon das filat in gres spat. Ga ne uporabljas recimo. Zgubljam pa zivce z polnilcem za aira. Imam dva polnilca, enega doma, kjer samo priklopim racunalnik na monitor in tega polnilca ne premikam. In enega za v torbo ki ga uporabljam dnevno v sluzbi in ob vikendih na drugih lokacijah. Trenutno sta oba polnilca tako zjebana da polni tocno pod dolocenim kotom. realnost je taka da lahko pazis polnilec, ampak potem pa pride kak budala pa ti cez cez njega zapelje stol (v sluzbi) in se zacne cufat. In vedno na istem mestu, na delu ki gre iz vticnice. Enega iz polnilecv sem celo popravljal, na ebayu sem nasel nekaj podobnega: http://m.ebay.com/itm/Power-Cord-Plug-Tip-for-Replacement-Apple-Macbook-Pro-Magsafe-1-L-Shape-Cable-/151606620295?_trkparms=aid%253D222007%2526algo%253DSIC.MBE%2526ao%253D1%2526asc%253D20150519202348%2526meid%253D7f3b25bd0b51435098b783c7c0b06d61%2526pid%253D100408%2526rk%253D1%2526rkt%253D1%2526sd%253D251951999424&_trksid=p2056116.c100408.m2460 |
|||||
![]() |
|||||
http://www.aliexpress.com/item/plastic-spiral-cord-protector-wrap-about-50cm-cable-winder-holder-for-earphone-wire-charger-free-shipping/32355344236.html Al pa tole: http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-length-about-10m-Spiral-Cable-Wire-Wrap-Tube-Computer-Manage-Cord-diameter-10mm/32251827768.html Sam to je treba žeprej začet uporabljat, preden razpade kabel. ![]() Čeprav je res bedno, da se te kabli tako razcvetijo. Jaz sicer še nisem mel težav s tem, je pa hčera zličkala kabel od iPhona v treh mesecih. Je pa blo enkrat rečeno, da je važno, da se kabel ne navija, pač pa zlaga. Pri navijanju je problem, ko ga odviješ. Kabel se takrat torzijsko zvije okrog svoje osi in sčasoma pretrga izolacijo, če je pretanka. V tem smislu: ![]() _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
![]() Za spenjanje so pa praktične takele magnetne sponke. Predvsem za kabel od slušalk. Magnet je pa tolk močan, da spet kabel drži tudi na kaki kovinski podlagi. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
900€ f****ing evrov za dve grafični radeon 7770, ki sta iz leta 2013? Za ta denar bi dobil dve nvidia GTX 970 ali 980 za navadn PC. Poleg tega mi pa še tastarih nočejo vzeti v račun in bi potem imel doma dve grafični za prah nabirati, ki ne gresta nikamor drugam kot samo v tak računalnik... _________________ MacBook Pro M1 Max 64GB, 2TB 14.5 iPhone 15 Pro Max 256GB 17.5 iPad Pro gen3 256GB 17.4.1 |
|||||
![]() |
|||||
lp |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Na koncu mi ga je vgradil serviser z računom pri nas ( kočevje ) za 20 evrov |
|||||
![]() |
|||||
_________________ LG G6 |
|||||
![]() |
|||||
Veliko služijo na lesu dan danes ker je "IN" |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |