Jabuk
Neravno dno Macbook Pro!
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 30.07.2015 19:35:39
Neravno dno Macbook Pro!
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni

Izgleda mi ni ravno usojeno imeti karkoli od Appla. Vse kar kupim gre za navaden krš (iPad ni zdržal niti 1 dan ipd). :\

Kupil sem Macbook Pro Retino 13 256GB (nerabljena roba originano zapakirano), ki ima neravno dno (beri: stoji samo na treh nogah namesto na štirih - stvar je izredno moteča saj v kolikor premakneš roko gor se zaradi neravnovesja maje). Danes sem šel v najboljši veri na servis, kjer so kao nekaj po domače ravnali in naravnali tako, da sedaj pa isti problem pa na drugi strani (prej na desni, sedaj na levi clap clap Like ).

Zanima me ali je že kdo naletel od vas na to težavo, da dno Macbooka ni povsem ravno in zato ne stoji na 4 nogah. Preprost test: pri odprtem macbooku probajte če vam list papirja ustavi posamezna nogica, če ne gre za luft.

Še video te težave: https://www.youtube.com/watch?v=xssNZMTbMWo

Če bi šlo za prenosnik za 500 EUR bi si rekel who cares, tko pa ker gre za 1 in pol povprečne slovenske plače pa ni dopustno.

LP, Klemen
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 30.07.2015 19:41:37
Re: Neravno dno Macbook Pro!
Jop. To se je meni po servisu začelo dogajat (po menjavi matične).

Da se pač enostavno zvije celi macbook pro (early 2011), tako kot miza ko je na ne ravni površini.

Rešitev: Zaprem maca in ročno zvijem nazaj in je nekaj časa spet mir. Verjetno dokler ga ne nosim naokoli.

Pač shit happens.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 30.07.2015 19:44:50
Eh čak mal, prenosnik za 2+€ pa mora da je perfecto.

Če je prenosnik nov, potem imaš na voljo mislim da par dni, da prijaviš stvarno napako, ali ti popravijo ali pa še bolje ti ga zamenjajo z novim, nikakor pa ne sedi doma in čakaj, da ti bodo dali novega!

Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 30.07.2015 19:48:47
Sej, popravljali so danes. Pa so popravili bolj malo. Samo preselili so točko, kjer ne sede na površino iz desne na levo stran. Laughing Mi je pa tko precej bizarno, da se tako drago robo popravlja s force-om. Sem mislil, da so kakšne bolj sofisticirane metode. Recimo menjava ohišja ali kaj podobnega. Ker to, da boš na "kolenih" ravnal in zadel magično točko zero, ko bo prijelo na vse noge je precej na tko tko.Torej prosto po servisu se lahko kar usedemo na prenosnik Cry

scrm: pa je to tebi bilo normalno, da si dobil iz servisa po menjavi plate in se je majalo? A nisi šel nič nazaj vprašat zakaj je tako?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 30.07.2015 20:34:19
Ni se takoj začelo pojavlat, tako da pač kaj naj.

Fora je da je to šlo preko zavarovalnice na proservis, misim da.

In ne mislim bit spet 2 meseca brez maca, nope.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 30.07.2015 20:54:45
scrm je napisal/a:
Ni se takoj začelo pojavlat, tako da pač kaj naj.

Fora je da je to šlo preko zavarovalnice na proservis, misim da.

In ne mislim bit spet 2 meseca brez maca, nope.

A ne dobiš nadomestnega mac-a?

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 30.07.2015 20:55:29
AngryUser je napisal/a:
Sej, popravljali so danes. Pa so popravili bolj malo. Samo preselili so točko, kjer ne sede na površino iz desne na levo stran. Laughing Mi je pa tko precej bizarno, da se tako drago robo popravlja s force-om. Sem mislil, da so kakšne bolj sofisticirane metode. Recimo menjava ohišja ali kaj podobnega. Ker to, da boš na "kolenih" ravnal in zadel magično točko zero, ko bo prijelo na vse noge je precej na tko tko.Torej prosto po servisu se lahko kar usedemo na prenosnik Cry

scrm: pa je to tebi bilo normalno, da si dobil iz servisa po menjavi plate in se je majalo? A nisi šel nič nazaj vprašat zakaj je tako?

Pa nesi še 1x, pa še 1x pa še 1x... jaz sem moj motor 6x peljal na servis, ko mi je iz 6. prestave v ler metalo. Sedmič so popravili... vedno na njihove stroške...

Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 30.07.2015 20:59:01
Nummy je napisal/a:
A ne dobiš nadomestnega mac-a?

Optimist Laughing
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 30.07.2015 21:00:17
Nummy je napisal/a:
Eh čak mal, prenosnik za 2+€ pa mora da je perfecto.

Če je prenosnik nov, potem imaš na voljo mislim da par dni, da prijaviš stvarno napako, ali ti popravijo ali pa še bolje ti ga zamenjajo z novim, nikakor pa ne sedi doma in čakaj, da ti bodo dali novega!

2 leti od nakupa imas cas za stvarno napako, prijaviti pa moras v 2 mesecih odkar odkrijes napako, vse se seveda ureja pri prodajalcu racunalnika.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 30.07.2015 21:01:53
gpc17 je napisal/a:
Optimist Laughing

Kolikor vem ima i-Store opcijo nadomestnega računalnika, vsaj tako oglašujejo na njihovi strani.

Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 30.07.2015 21:05:36
Pa ta stvar - deformacija dna ohišja - pride pod stvarno napako ali imajo morda spet kakšne smešne tolerance in se potem to apriori zavrne? Ker kolikor sem gledal po US forumih se naj bi tovrstne zadeve menjale (ok, pustmo sedaj dejstvo da je tam potrošnik dejansko car, pri nas pa ko prideš iz trgovine si trgovcem takoj odveč). Ravnajo pa verjetno tisti, ki so že tako izven garancije / roka za uv. stvarne napake in je najlažje tko.

Da ne bom samo kritiziral. Prenosnik je res slasten drugače. Force touch mi je tut zlo všeč - vsi drugi touchpadi se skrijejo pred tem. Edino tipkovnica mi je pa boljša na top Thinkpadih. Wink Joj pa tko sem se veselil Macbooka. Celo jebeno poletje.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 30.07.2015 21:22:37
AngryUser je napisal/a:
Pa ta stvar - deformacija dna ohišja - pride pod stvarno napako ali imajo morda spet kakšne smešne tolerance in se potem to apriori zavrne? Ker kolikor sem gledal po US forumih se naj bi tovrstne zadeve menjale (ok, pustmo sedaj dejstvo da je tam potrošnik dejansko car, pri nas pa ko prideš iz trgovine si trgovcem takoj odveč). Ravnajo pa verjetno tisti, ki so že tako izven garancije / roka za uv. stvarne napake in je najlažje tko.

Da ne bom samo kritiziral. Prenosnik je res slasten drugače. Force touch mi je tut zlo všeč - vsi drugi touchpadi se skrijejo pred tem. Edino tipkovnica mi je pa boljša na top Thinkpadih. Wink Joj pa tko sem se veselil Macbooka. Celo jebeno poletje.

Moglo bi ti pod stvarno napako... probaj. Zgubit nimaš kaj.

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 30.07.2015 22:47:05
uf, moj macbook pro, se na eni mizi iz masivnega lesa pa na tleh na parketu maje k star pijanc.
začuda na stolu, pa na bukovmu pultu pa niti ne tolk zelo.. je pa tud res da nimam več spodej nobene plastične nogice več Laughing
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 31.07.2015 08:35:09
Kupi na ebayu in zamenjaj sam doma Smile zelo simpl opravilo Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 31.07.2015 08:50:15
scrm je napisal/a:
Kupi na ebayu in zamenjaj sam doma Smile zelo simpl opravilo Smile

mah.. večino časa se mi kr ne da, potem pa vedno še pride kej vmes, mogu bi pa še dc-in ploščo zamenjat, ker mi polnilec polni samo v eni smeri, pa še na tej je zanč neki štrajkal. pa tipko P z mehanizmom vred. Rolling Eyes
o joj kolk je že zjahan moj mac. Embarassed no sej mu ni za zamerit, je pač moj primarni pc/tv, zlorabljan mnogo ur dnevno.

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 31.07.2015 12:15:00
Zateži na servisu, da ti popravijo, ali pa poskusi rešiti sam z drugimi nogicami.

Sicer pa če stane 2kEUR še ne pomeni, da bo kar vse delalo in bo perfektno, lahko bi se počasi navadili, da ni več perfektnih izdelkov (oziroma so zelo redki).
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 31.07.2015 12:24:53
rafkocare je napisal/a:
Zateži na servisu, da ti popravijo, ali pa poskusi rešiti sam z drugimi nogicami.

Sicer pa če stane 2kEUR še ne pomeni, da bo kar vse delalo in bo perfektno, lahko bi se počasi navadili, da ni več perfektnih izdelkov (oziroma so zelo redki).

Ne zdi se mi perfekcionizem to da uporabnik zahteva da se prenosnik med tipkanjem ne bo majal. Noben model, tudi tisti leptop, ki ga prodajejo v BB za 300€ si ne more dopustit tega. In to da servis uporablja grobo fizično silo in zvija leptop nazaj se mi zdi zelo neprofesionalno in zanadnjaško.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani