MBP - zmrznitev po spanju
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 30.06.2016 07:31:05 MBP - zmrznitev po spanju |
|
Pozdrav!
Upam da taka tema še ne obstaja, sem malo pogledal, pa nisem nič našel.
Torej z novim MBP15" se mi dogaja, da če ga dlje pustim v spanju (recimo čez noč), se potem več ne zbudi. Moram ga na tipko ugasnit in na novo zagnat. Poleg tega se mi je pa včeraj v enaki situaciji zgodilo, da je, ko sem ga dal v spanje (zaprl) računalnik očitno še naprej tekel, saj se je po kakšni uri (ko sem ga spet želel zagnati) zelo segrel in so ventilatorji delali na polno. Ko sem ga odprl se seveda ni prižgal in sem ga spet lahko le znova zagnal.
Ima kdo podoben problem ali pa ve kako ga odpravit? 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 30.06.2016 23:08:44 Re: MBP - zmrznitev po spanju |
|
gepardus je napisal/a: | Pozdrav!
Upam da taka tema še ne obstaja, sem malo pogledal, pa nisem nič našel.
Torej z novim MBP15" se mi dogaja, da če ga dlje pustim v spanju (recimo čez noč), se potem več ne zbudi. Moram ga na tipko ugasnit in na novo zagnat. Poleg tega se mi je pa včeraj v enaki situaciji zgodilo, da je, ko sem ga dal v spanje (zaprl) računalnik očitno še naprej tekel, saj se je po kakšni uri (ko sem ga spet želel zagnati) zelo segrel in so ventilatorji delali na polno. Ko sem ga odprl se seveda ni prižgal in sem ga spet lahko le znova zagnal.
Ima kdo podoben problem ali pa ve kako ga odpravit?  |
Eni stari modeli so se podobno obnašal, ker je crknila grafična. So jo v servisu garancijsko menjali.
_________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 30.06.2016 23:57:55 Re: MBP - zmrznitev po spanju |
|
macata je napisal/a: | Eni stari modeli so se podobno obnašal, ker je crknila grafična. So jo v servisu garancijsko menjali. |
Torej priporočaš servis? Računalnik je star dobra 2 tedna.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 01.07.2016 07:45:02 Re: MBP - zmrznitev po spanju |
|
Pomoje da ja.
Fajn bi blo, če jim na servisu lahko pokažeš, kaj se zgodi.
Če se na servisu napaka ne bo pokazala, ti bodo zadevo vrnili.
Nisi pa dajal na mašino kak app za kontrolo hitrosti ventilatorjev al pa kako zadevo za nastavljanje režima spanja. Ker te appi pa znajo podrt sistemske parametre in je štala to nazaj nastavit. Tudi če appe zbrišeš iz mašine, ostanejo parametri razštelani. In potem se dogajajo čudne stvari.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 01.07.2016 07:56:56 Re: MBP - zmrznitev po spanju |
|
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 01.07.2016 08:03:55 Re: MBP - zmrznitev po spanju |
|
macata je napisal/a: | Pomoje da ja.
Fajn bi blo, če jim na servisu lahko pokažeš, kaj se zgodi.
Če se na servisu napaka ne bo pokazala, ti bodo zadevo vrnili.
Nisi pa dajal na mašino kak app za kontrolo hitrosti ventilatorjev al pa kako zadevo za nastavljanje režima spanja. Ker te appi pa znajo podrt sistemske parametre in je štala to nazaj nastavit. Tudi če appe zbrišeš iz mašine, ostanejo parametri razštelani. In potem se dogajajo čudne stvari. |
Nobenih takšnih aplikacij nisem uporabil. Bom poskusil še smc in nvram reset, če pa to ne bo pomagalo, pa bom nesel na servis. Mislim, da ne bo težko reproducirat, saj zmrzne skoraj vsakič, ko ga pustim v spanju dalj časa (več kot uro).
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 22.07.2016 10:44:24 Re: MBP - zmrznitev po spanju |
|
Malo si bom sposodila temo.
Pri mojem MBP 13 Retina pa potem, ko se iz spanja zbudi, ne dela več Bluetooth. Ikonica je siva, in Bluetootha ni možno več vklopiti nazaj.
To se mi je sedaj drugič v dveh dneh zgodilo. Ker je Magic Mouse vezan na BT, mi ne preostane drugo, kot da Maca restartam ali dam shut down. V obeh primerih se Mac več ne prižge nazaj, tudi če dam restart. Edini način, da ga nazaj vklopim je, če držim tipke command+option+power za 10 sekund, in potem še enkrat power tipko.
Ko pridem v namizje, mi napiše, da se je zgodila napaka in mi napiše nek panic report oz. error log. Ne zgodi se pa to vedno, tako da ne vem, kako bi napako lahko ponovila.
Na servisu so mi rekli, da še take napake niso imeli, in da ga naj pripeljem, me pa vseeno zanima, če bi kdo vedel, zakaj se to dogaja.
Drugače je mac star slab mesec...
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 22.07.2016 10:45:40 Re: MBP - zmrznitev po spanju |
|
če še nisi..
nvram, smc reset
https://support.apple.com/sl-si/HT204063
https://support.apple.com/sl-si/HT201295
če ne bo pomagalo, v garanciji si.. zato je naslednji korak servis in nej se oni zajebavajo s tem.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 22.07.2016 12:26:19 Re: MBP - zmrznitev po spanju |
|
Probaj še narest novga userja in probaj, če se tudi v njem isto dogaja.
Drugač pa servis.
Mogoče je za probat zadevo štartat iz zunanjega diska. Glih tolk da ugotoviš, če je mogoče sam kaj s softwareom. Apple ma včasih težave, če je skupaj prižgan wifi in bluetooth in je mašina postavljena v kaki luknji v pohištvu. Pri Miniju so pisali, da nad njim ne sme bit vsaj en meter nobene ovire. Čudno, ampak ne bi to pisal, če ne bi tud meni že parkrat to nagajalo.
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 22.07.2016 12:32:17 Re: MBP - zmrznitev po spanju |
|
Ok, sedaj sem še ta nvram in smc resetirala, če bo pomagalo.
Hvala obema.
|
 |