iPod Touch 4G jailbreak?
|
Jabuček
Kraj: Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 26.04.2015 20:02:05 iPod Touch 4G jailbreak? |
|
Zdravo,
rabim pomoč ( skoraj vso ) za jailbreak Ipod toucha 4g.
Rabim nasvet kje in kako in kako korakoma do jailbreaka( mogoče linki z navodili ali oddaljena pomoč )
Sem starejša generacija in...
Hvaležen.
andrejsten
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 26.04.2015 20:16:57 Re: IPOD T. 4G |
|
Kateri iOS pa imaš nameščen?
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 26.04.2015 20:56:15 Re: IPOD T. 4G |
|
6.1.6 (10B500), več kot 24 mesecev, Apple ne da nobenih updajtov...že postaja dolgo....
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 27.04.2015 06:50:12 Re: IPOD T. 4G |
|
6.1.6 je zadnja verzija, ki je na voljo za to napravo... Ker je hardversko presibek (samo 256MB RAM) nanj ni mozno namestiti novejsih verzij...
Ce ga je mozno jailbreakati pa ne vem... To je ze staro... In ce nimas izkusenj, predlagam, da to prepustis nekomu, ki je ze vsaj kdaj to pocel...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 27.04.2015 14:22:50 Re: iPod Touch 4G jailbreak? |
|
Sem razbral, med vrsticami, da je naprava po dveh letih uporabe ( možnost updejta, nadgradnja app, up. izkušnja ) stara in kljub določenemu denarnemu vložku ni več in. Ali sem prisiljen kupiti novo ? Ali se lahko prisilim, da verjamem, da moram na dve leti menjati ? Pa saj se tudi mi staramo in se nam izteka rok uporabe kot stvarem. Hvala, da dojamem.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 27.04.2015 14:34:44 Re: iPod Touch 4G jailbreak? |
|
Tehnologija se razvija tako hitro, da je stvar po 2 letih praktično zastarela. Kot ti je Jest napisal naprava več ne zmore poganjati novejših OS, ker ima preslab hardware. Ker se razvijajo tudi aplikacije potrebujejo novejše iOS sisteme in ker tvoja naprava ne zmore poganjat le tega posledično pomeni tudi, da ne more poganjat te novejše aplikacije.
Stara naprava ti podpira vse kar je podpirala do trenutka, ko je več niso posodabljali z novim iOSom, novih zadev pa enostavno ne moreš uporabljati, ker niso podprte. Če te hočeš uporabljat si pa prisiljen kupiti novo napravo ja. Staro napravo prodaš nekomu, ki so mu še te stare funkcije dovolj, Applove naprave tudi zgubijo zelo malo na vrednosti in lahko za rabljene kar nekaj iztržiš.
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 30.04.2015 22:34:09 Re: iPod Touch 4G jailbreak? |
|
Hvala za pojasnila.
Res hvala.
Še to : ali se lahko predvideva koliko časa bi lahko bila naprava Ipod mini 3 z ios osmico še aktualna in opravilna v pravem pomenu, če jo kupim še v teh dneh, t.j. praktično sredi leta 2015 ? Manj kot dve leti ?
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 30.04.2015 22:41:28 Re: iPod Touch 4G jailbreak? |
|
Verjetno misliš iPad Mini 3? Hm, iPad Mini 3 je v ekranu, procesorju in RAMu enak Mini 2, ki je bil izdan leta 2013. To pomeni, da najnovejši mini model ni dobil posodobitve strojne opreme (razen TouchID gumba). Jaz osebno sem mnenja, da trenutno ni dobro kupovati iPad Minija ravno iz tega razloga, hardware namreč ni ravno najnovejši, iPad Air 2 na drugi strani pa je trenutno zelo dober nakup!
Če bi rad manjši model počakaj raje do predvidoma oktobra (pri nas bo verjetno v prodaji novembra) na novo generacijo iPad Minija.
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 30.04.2015 22:54:18 Re: iPod Touch 4G jailbreak? |
|
Pa misliš, da bo naslednji mini strojno ustrezno podprt ? iPad Air 2 pa je izgleda res toliko procersko močan, da bi mi lahko " služil " eno obdobje več, torej najmanj štiri leta. Kajne, iApple ? Dal si mi dobro, novo iztočnico v premislek, le še uporabniško izkušnjo potrebujem. Priznam, nekaj časa sem se spogledoval z Sony Xperia Z3 Tablet Compact. Le, da je to, da preveč gledam rewiew in rajtinge tablic, nimam pa osebne, uporabniške izkušnje.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 30.04.2015 23:39:41 Re: iPod Touch 4G jailbreak? |
|
Jaz imam iPad Air prve generacije in sem zadovoljen z popolnoma vsem, razen z premalo RAMa, ki mi včasih žere živce, če hkrati brskam več spletnih strani. Air 2 je to rešil. Sicer se konkretno pozna razlika v hitrosti med Air 1 in 2, a meni zaenkrat stari model zadostuje, pa sem zalo pikolovski kar se tiče štekanja, zatikanja itd., ampak za nov nakup bi definitivno priporočal Air 2. Kar se pa iPada kot takega tiče je pa res to to! Nisem si mislil, da ga bom uporabljal toliko kot ga sedaj. Brskanje, klicanje in sms (v navezi z iPhonom), igrice, faks, praktično vse. Uporabljam ga celo za bolj zahtevne programe v navezi z teamviewerjem na PCju, kar pomeni, da se z iPadom lahko kadarkoli povežem na PC in ga upravljam, pri čemer je odzivnost več kot odlična če imaš dobro omrežje doma in tudi preko interneta. Pred računalnikom sem res še samo za resno delo za faks in igre, vse ostalo iPad. Baterija je pa tako legendarna, 10 ur dela na normalni svetlosti.
Problem tablic z Windowsi jaz vidim v tem, da so mešanica obojega, tablice in računalnika. Omogočata oboje, ampak nič od tega ne dela tako kot treba. iPad ima res svoje omejitve! Ampak to kar dela pa dela odlično. Jaz osebno ne rabim tablice z Windowsi, ker taka opravila izvajam preko Teamviewerja kot sem napisal in dela kot more, ko pa potrebujem tablico kot tako (95%) pa dela kot more.
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 01.05.2015 16:04:44 Re: iPod Touch 4G jailbreak? |
|
Uporabno, uporabna izkušnja, le z Air 2 ne vem zagotovo ali imaš tudi na njem dosti celovit vpogled, ker nisi na njem, ampak na enici.
Sam imam rad, da so pretočne vsebine odlično gledljive in da imam dobro resolucijo displaya. Tu sem potem res na in. Moram priznati, da čeprav na malem ipod t. 4g z retina disp., da sem res veliko časa prebil in gledal tudi filme in glasbene koncerte. Vendar sedaj, iščem malo več inčev.
Omenil si zanimivo navezo z teamviewerjem. Hvala.
Še tole. Ali misliš, da je Iphone 4s še dosti kompatibilen, oz. če omogoča ios 8 ? Odločam se za nakup starejše verzije, ki bi imela omogočene najnovejše updajte. Res, res hvala ti iApple za suport.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 01.05.2015 16:17:08 Re: iPod Touch 4G jailbreak? |
|
Punca ima iPad Air 2, ker je prej bila celi čas na mojem iPadu in sem jo zdaj "prisilil", da si je svojega kupila. Jaz imam sicer 3G verzijo še za navigacijo, ona pa ima WiFi, ampak to nima neke veze če ne potrebuješ natančnega vodenja.
Kar se pa 4S tiče pa je že nekdo vprašal tukaj in sem podal tudi svoj komentar. V kratkem, ne kupuj 4S, daj 100€ več za 5S (5 in 5S rabljena imata zelo malo cenovno razliko, v hardweru pa je velika razlika) http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=52713&highlight=
Če te kaj zanima vprašaj, ni problema.
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 01.05.2015 16:28:03 Re: iPod Touch 4G jailbreak? |
|
Lej, tu pa se pozna, da se ne spoznam. Tudi jaz bi imel navigacijo. Ali Apad air 2 ne omogoča navigacijo ? Na gsmarena, kjer je sicer Air 2 zelo slabo uporabniško ocenjena, piše za gps : Yes, with A-GPS, GLONASS (3G/LTE model only). Nasploh opazim, da so izdelki Apple tu niže kotirani. Katera opcija je potem zame ?
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 01.05.2015 16:31:37 Re: iPod Touch 4G jailbreak? |
|
GPS ima samo 3G/4G (Cellular) verzija iPad Aira (2). WiFi only verzija nima GPS modula, kar pomeni, da odpade navigacija, lahko pa preko WiFi omrežja ugotovi približno lokacijo, ampak za navigacijo to ni dovolj. Za GPS navigacijo sicer ne rabiš sim kartice s podatki noter, je pa priporočljivo, ker hitreje najde lokacijo, če imaš vključene mobilne podatke.
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 01.05.2015 16:42:05 Re: iPod Touch 4G jailbreak? |
|
Operaterju ne bi plačeval za navigacijo. Torej verzija 3G/4G (Cellular) iPad Aira (2) brez mobilnih podatkov. Ali to zadosti za soliden GPS ?
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 01.05.2015 17:42:27 Re: iPod Touch 4G jailbreak? |
|
Je zadosti ja!
Za iPhone si se odločil kaj glede na tisto temo?
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 01.05.2015 17:47:13 Re: iPod Touch 4G jailbreak? |
|
Zaupam tvojemu mnenju za 5s. Ali, če poznaš , so ponudniki na Idealo.de zanesljivi oz. vsak, ki ima ugodno ceno tudi ob predhodnem vplačilu tudi ne pošilja v našo deželico. Iščem pač cenejšo ponudbo, odkrito.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 01.05.2015 17:59:00 Re: iPod Touch 4G jailbreak? |
|
Dobro si se odločil, ti ne bo žal!
Z idealo.de nimam nobenih izkušenj, tako da ne morem nič rečt. Glede nakupa ti še svetujem, da podpišeta pogodbo o prodaji ( http://www.bolha.com/dl/prodajna-pogodba-20120920.pdf ), kjer se naj napiše točno stanje telefona, da deluje v popolnosti, je odklenjen in ni vezan na iCloud račun. To je vedno fajn imet če potem pride do kakega konflikta, ker imata oba vse podatke, pa še tisti ki ve da je z telefonom kaj narobe te pogodbe verjetno ne bo podpisoval in se tako lepo izogneš. Če pa je s telefonom vse v redu pa seveda prodajalec s tem ne bo imel nobenega problema, ker na Bolhi je kar nekaj takih, ki bi te obrnili na vsakem koraku. V telefon daš svojo sim, probaš klicat, če deluje zvočnik, mikrofon, predvajaš neko glasbo, preveriš WiFi, kamero in pa seveda poškodbe.
Če najdeš koga, ki 5S prodaja tukaj, na Jabuku lahko pogledaš tudi temo http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=27634&start=480 in vidiš, če je kdo imel že dobre izkušnje z prodajalcem.
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 01.05.2015 20:50:01 Re: iPod Touch 4G jailbreak? |
|
Toliko si ti, in dobro si mi iApple svetoval, da bi še en prst (:. Ob pravi priložnosti nakupa 5s, ki jo preverjeno izveš, te prosim za info na email : andrejsten@gmail.com. Že dosedaj pa ti res lepa hvala za resnično in prijazno korespondenco. Zdrav ostani in bodi.
|
 |