Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3
|
Jabuček
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 16.04.2015 16:00:11 Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
Apple je onemogočil internal storage explore preko programov i-funbox,iexplorer,....
Ali ima kdo rešitev nebi rad JB-jal, ker imam vse originalne aplikacije.
http://9to5mac.com/2015/04/13/apple-ios-8-3-file-apps/
http://www.macrumors.com/2015/04/13/ios-8-3-ifunbox-itools-sandbox-app-access/
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 16.04.2015 16:11:30 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
In po čem konkretno želiš brskat? iFunbox je baje že omogočil dostop do aplikacij, ki imajo omogočen file sharing. Po drugih aplikacijah pa brez jailbreaka nimaš kaj brskat...
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 16.04.2015 16:11:42 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
to je nov feature 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 16.04.2015 16:13:09 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
mikrohard je napisal/a: | In po čem konkretno želiš brskat? iFunbox je baje že omogočil dostop do aplikacij, ki imajo omogočen file sharing. Po drugih aplikacijah pa brez jailbreaka nimaš kaj brskat... |
in zakaj ne? Ker je apple tko reku?
Zame je navigacijski program brez lastnih POI neuporaben. In zdaj jih ne morem uvozit.
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 16.04.2015 16:15:01 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
Če developer navigacije ni omogočil importanja POI-jev... sorry... nimaš tam kaj brskat. Pritoži se avtorjem navigacijskega appa.
Kar je Apple tukaj naredil, je čisti security popravek, ki ga pozdravljam.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 16.04.2015 16:16:15 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
Goran je napisal/a: | in zakaj ne? Ker je apple tko reku?
Zame je navigacijski program brez lastnih POI neuporaben. In zdaj jih ne morem uvozit. |
Za to mora poskrbeti avtor navigacijskega programa ...
In ja... zadeva je taka, ker je Apple "tko reku"...  Sem pa preprican, da je gotovo kaksen tehten razlog za to... stabilnost, zmanjsanje ranljivosti,...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 16.04.2015 16:20:14 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
Mal preveč jih skrbi za našo varnost in mal premal za njihove buge.
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 16.04.2015 16:23:18 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
PO novem update-u ne boš mogel pridet nikamor, tudi do neke shranjene igrce k si v nevem kerem levelu. Prej si šel po save file in si ga kopiral na pc.
Al pa tko k je Goran Reku imaš svoje poe pa jih ne moreš uporabljat ne tko ne tko.
Pa J... j.. m....
K so apple si pa lahko vse prvoščjo al kako
A lahko imam privat nastavitve? lahko !! kaj koga briga moje privatne nastavitve
Pa šekaj se bo našlo.
JAz tudi pozdravljam da do sistemskih datotek nimamo dostopa.
Ne pa do osebnih datotek,......
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 16.04.2015 16:25:24 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
mikrohard je napisal/a: | Če developer navigacije ni omogočil importanja POI-jev... sorry... nimaš tam kaj brskat. Pritoži se avtorjem navigacijskega appa.
Kar je Apple tukaj naredil, je čisti security popravek, ki ga pozdravljam. |
zanimivo razmisljanje. Vsakdo, ki je napravo in programe kupil, lahko brska kjerkoli in karkoli, saj je naprava njegova. Razumem pogoje, ko ti zaradi brskanja po hardewareu garancija zapade. Pri Amerostupidnem izsiljevanju softwareskih pogodb, kjer niso odgovorni da program, ki si ga placal, ne dela pa nihce nima kaj otresat da ne smem sarit po kodi na moji napravi kolikorhocem. Moj ipad lahko leti cez balkon kadarkoli, kr je moj ne appleov. Dizajniral ga je nekdo od applea, izdelal kitajski otrok, unicim ga lahko pa jaz.
Lp
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 16.04.2015 16:42:07 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
Lej... jaz mogoče na stvar gledam malo drugače, ker sem pač developer.
Če jaz uporabniku eksplicitno ne omogočim brskanja po PRIVATNIH datotekah aplikacije, potem tam preprosto nima kaj početi. Razvijalci iger morajo zaradi takih stvari nepotrebno zapravljati čas in vgrajevati dodatne zaščite, da ne bo kdo goljufal (si poskušal popraviti rezultat, povečati število cekinov, itd.). Razvijalci drugih appov pri čudnih crashih ne vedo, ali je razlog kje v kodi, ali se je nekdo igral s privatnimi nastavitvami in kaj pokvaril na način, ki nikoli ni bil predviden. Torej to spet lahko razvijalcu nepotrebno krade čas... itd itd...
Save game, ki ga omenjaš, se backupira skupaj z vsem na sistemu (ja... ne moreš ga pa prenašat iz naprave na napravo... spet odločitev razvijalca, ki je igro naredil). POI v navigaciji je tudi odločitev razvijalca, ali bo omogočil import, ali ga bo dodatno zaračunal, itd... To niso TVOJE privat nastavitve... to so privat nastavitve aplikacije. Ti si plačal le licenco za uporabo. Če se ne strinjaš s pogoji uporabe, lahko odstopiš od pogodbe in zahtevaš vračilo denarja.
Če ti kaj ne paše, pač počakaj na jailbreak in uživaj v popolni svobodi. Nimam nič proti temu, da si določeni ljudje napravo odklenejo in z njo počnejo, karkoli jim paše. Sem pa zato, da se za večino uporabnikov postavijo smiselna pravila igre, ki se jih je treba držati... in jaz to konkretno spremembo pozdravljam.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 16.04.2015 16:51:02 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
Citiram: | Če jaz uporabniku eksplicitno ne omogočim brskanja po PRIVATNIH datotekah aplikacije, potem tam preprosto nima kaj početi. |
Povsem drži.
Ampak dostopa niso blokirali razvijalci programa ampak apple ..... aja zato, da proizvajalci ne bodo izgubljali časa. Dobri apple
Pri nekaterih navi programih je uvoz preko file explorerja opisan med navodili, torej oni dovoljujejo dostop ..... apple pa ........ ma brez veze, bo treba s tablco med androide.
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 16.04.2015 16:56:31 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
Ja... to sem še pozabil omenit, da ima vsak možnost izbire in gre tudi na Android, Windows, ali kaj tretjega.
@Goran: Tiste, ki so imeli to v navodilih, obvesti, da ne deluje več... in da naj ponudijo alternativo. Če dajo kaj na zadovoljstvo stran, bodo že nekaj ukrenili...
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 16.04.2015 17:01:30 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
hvala bogu, mislm applu a ne.
Če se že tolko sklicuješ na neka dovoljenja, licence ..... jest sem kupu apple ravno zato ker lahko mal pobrskam po datotekah. zdej ko sem jim dal kaj vem kolk denarja že ..... so pa spremenili pogoje. A je amerika nekje na balkanu?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 16.04.2015 17:02:11 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
in najbolj trapasto mi je slišati ..... pejt pa na android. Pol ko zmanjka pametnih odgovorov.
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 16.04.2015 17:05:11 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
Sej ne morem verjet kako razmišljate.
Tale backup od apla je .... Ne moreš restavrirat enega k... Fajla
Ampak ok zakaj so rabl N let da so to naredil.
Kožica na ..... Se jim je zavihala.
Pravte da sem kupil licenco, seveda sem jo sam v pogojih nikjer ne pise da ne bom mogel dostopati do neke datoteke katero lahko spreminjas in nima vpliva na delovanje.
Nikjer v pogojih ne pise da.
Vsak je admin svojega aparat in mora imeti pravice.
Vsi plesemo tko k drugi hočjo.
Če nekomu zapres dostop je seznajen z interno politko. Tukaj pa nisi bil seznanjen z novo politiko. Saj ....
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 16.04.2015 17:08:52 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
Tako pač je... "najdi si boljšo alternativo" je pač vedno zadnji odgovor, če ti noben od drugih, ki sem jih naštel, ni všeč.
Drugi odgovori še enkrat na hitro:
1.) Vprašaj razvijalca navigacije, kdaj (oz. če) bo ponudil alternativni način importanja POI-jev.
2.) Če ne bo, probaj najti alternativno navigacijo, ki to omogoča
3.) Če ne najdeš alternative, počakaj na jailbreak
4.) Če tega ni, se sprijazni, da pač te funkcije ne bo več
5.) Če ti to ni OK, pač pojdi na Android ali kaj tretjega
Pa verjetno je še kakšna druga možnost. Pač... Apple je zaklenil dostop do datotek od aplikacij, ki ne omogočajo file sharinga. In jamranje tukaj nikomur ne bo pomagalo, ker to 99.99% ne bo nič spremenilo.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 16.04.2015 17:09:01 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
Se strinjam z mikrohard-om potem pa dobivaš errorje od appa, ki si ga razvil in se ti sploh sanja ne kaj bi še lahko popravil, da bi delalo nakar ugotoviš da uporabnik tweka app po svoje.
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 16.04.2015 17:21:47 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
Sej to ni twekanje sam vsak ima lahko svoje nastavitve.
Itak da se strinjam da do sistemskih nastavitev nimas dostopa.
Ne pa da si nekaj ne smes shranit,....
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Dragomelj |
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 16.04.2015 18:02:09 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
mikrohard je napisal/a: | Tako pač je... "najdi si boljšo alternativo" je pač vedno zadnji odgovor, če ti noben od drugih, ki sem jih naštel, ni všeč.
Drugi odgovori še enkrat na hitro:
1.) Vprašaj razvijalca navigacije, kdaj (oz. če) bo ponudil alternativni način importanja POI-jev.
2.) Če ne bo, probaj najti alternativno navigacijo, ki to omogoča
3.) Če ne najdeš alternative, počakaj na jailbreak
4.) Če tega ni, se sprijazni, da pač te funkcije ne bo več
5.) Če ti to ni OK, pač pojdi na Android ali kaj tretjega
Pa verjetno je še kakšna druga možnost. Pač... Apple je zaklenil dostop do datotek od aplikacij, ki ne omogočajo file sharinga. In jamranje tukaj nikomur ne bo pomagalo, ker to 99.99% ne bo nič spremenilo. |
Človek vama je jasno napisal kaj se da narediti. Jedikovanje na tem forumu ne bo nič pomagalo. Obrnita se na Apple/razvijalca app-a in tah "zahtevajta" spremembe.
_________________ A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)
Macbook M1 pro 14 (2021)
Thunderbolt display 27
iPhone 11pro
Apple TV 4th generation
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 16.04.2015 21:57:15 Re: Apple blokiral dostop do internal storage IOS 8.3 |
|
Valda je najlažje rečt take it or leave it. Sam po takem razmišljanju bomo mel kmal kup enih programov, ki bodo samo ikonce, zagnat jih pa ne bomo mogli, ker apple skrbi za varnost. Naj on zaščiti sistemske fajle ostale pa pusti na miru. Evo odgovor proizvajaca:
We are sorry but unfortunately there is nothing we can do from our side as it is Apple directory restrictions.Please see more the article which I am sure you are aware : http://9to5mac.com/2015/04/13/apple-ios-8-3-file-apps/
Skratka vedno bolj verjamem tisto o ovcah ..... pol ko berem razmišljanja vernikov. (pa mam same istvari.
|
 |