Jabuk
OS zašteka pri belem apple logo ekranu
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 15.03.2015 07:04:51
OS zašteka pri belem apple logo ekranu
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ok. Naj kr takoj povem, da se mi zadeva pojavlja parkrat letno. In jo tudi rešim, ampak vseeno.

Če gre kdo mal srfat dobi tole rešitev:
1. Safe mode (držiš šift ob zagonu)
2. Recovery mode (držiš cmd + R)
3. Reset pram (držiš cmd + R+ P)
4. Reinstall OS

Ok … meni ne dela nič (z izjemo seveda zadnje opcije, ki nikakor ne pride v poštev.
Zgleda tko, da ne gre v safe mode (zašteka isto), recovery se ne pokaže (zašteka isto, pram reset ne pomaga…).

Kako rešim? Enostavno … populim VSE usbje iz iMaca. 2x disk, printer, tipkovnico in resetiram. Pol pa dela. Mi zna kdo razložit kaj je problem?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 15.03.2015 09:58:46
Re: OS zašteka pri belem apple logo ekranu
A usb diske vedno odmountaš, al jih samo izpuliš iz mašine.
OSX je glede tega zlo tečen.

Druga stvar. Na zunanjih diskih so tudi nekakšni driverji, ki jih osx uporablja. Če so te zadeve zlo stare pomoje povzročajo probleme sistemu. En način za to rešit, je formatirat disk. Še bolje narest na novo particije. Je pa mogoče še kaka druga varianta.

Pred novim letom sem tako poštimal en star firewire disk, ki je mel stalne probleme pri odmountanju. Je bil sformatiran še na 10.1.

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 15.03.2015 10:01:41
Jaz bi priporočal "verbose mode" zagon, da vidiš kaj izpisuje ko se sistem zaganja in potem lahko dokaj hitro diagnosticiraš napako. Ja dostikrat se zna zgoditi, da lahko kje kak USB driver kje zašteka in v bistvu sistem "čaka" da se nekaj zgodi. Mogoče počakaj kakih 10 min enkrat, mogoče se bo sistem vseeno pognal.

Je pa kot že napisano zgoraj, UNIX in UNIX-like sistemi so včasih lahko zelo tečni s tem mount/unmount. Jaz sicer nikoli ne unmountam diska, ampak ga tudi nikoli ne izklopim, pa še thunderbolt priklop je.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 15.03.2015 13:38:58
Zdravo,

Mount/umount nima veze. Komp zašteka random in potem se ne postavi več nazaj.
Dejsnko ga ugasnem, populim ven vse USBja in prižgem... ko pride v OS jih ponovno uštekam. Dokler tega ne naredim ni šans da pridem naprej od apple logota.

USBji: (da ne bo pomote, to je skoz vštekano... nikoli ne izklapljam)

1x WD Elements 1TB (mac os j, timemachine)
1x WD Elements 1TB (fat 32 ... brez pripomb prosim, disk nameravam formatirat že par let pa nimam kam robe prestavt Smile)
1x Apple keyboard
1x printer

Mislim (nebom trdil, ker sem populil ven vse naekrat), da je problem printer (HP OfficeJet Pro L7480 All in One). Driverje imam pač uraden od appla... nisem nikjer zasledil te težave...

Ko se mi bo naslednič zgodilo bom pognal verbose, da vidim kje štekne... sem kr mal pozabu, da imam to opcijo.

thnx
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani