Dva uporabnika na OSX-u | |||
Na svojem iMac-u želim dodati še enega uporabnika, pa me zanima naslednje: 1. Ali bo ta uporabnik imel svojo iTunes, iPhoto.... knjižnico ali bo delil mojo? 2. Jaz kot uporabnik imam pač svoje "programje"; ali bo ta dodatni uporabnik lahko koristil "moje programje" (npr. Photoshop ali Word) ali bi bilo potrebno na njegov user nekako registrirati "nove" programe? 3. V Safariju imam svoje bljižnice; ali bo ta dodatni uporabnik lahko koristil moje ali si bo naredil svoje (ne bi rad, da kakorkoli briše moje ali pa med moje dodaje neke svoje)? 4. Ali lahko dostopa do mojih datotek (seveda se da ampak upam, da ni kakšen enostaven način, da mi lahko potem kakšne dokumente tudi zbriše)? 5. Na tem iMac-u imam bančni certifikat ... ali ta dodatni user kakorkoli koristi ta certifikat (seveda je željeno, da ne)? 6. Če jaz kot uporabnik inštaliram nek nov program... ali bo "viden in uporaben" tudi pri tem novem dodatnem uporabniku (vem, malce se navezuje na 2. vprašanje)? Hvala v naprej za pomoč oz. odgovore, M _________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič! iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro http://sitemile.com/ref/faganel |
|||
![]() |
|||
Na svojem iMac-u želim dodati še enega uporabnika, pa me zanima naslednje: 1. Ali bo ta uporabnik imel svojo iTunes, iPhoto.... knjižnico ali bo delil mojo? Da 2. Jaz kot uporabnik imam pač svoje "programje"; ali bo ta dodatni uporabnik lahko koristil "moje programje" (npr. Photoshop ali Word) ali bi bilo potrebno na njegov user nekako registrirati "nove" programe? Precej odvisno od programa. Če so inštalirani v sistemski folder, jih načeloma enako uporablja, če pa so v tvojem folderju, jih pa ne vidi. Kot za vse ostale file. Pogosto se tu zaplete s fonti. 3. V Safariju imam svoje bljižnice; ali bo ta dodatni uporabnik lahko koristil moje ali si bo naredil svoje (ne bi rad, da kakorkoli briše moje ali pa med moje dodaje neke svoje)? Nov uporabnik ima vse svoje. Načeloma. 4. Ali lahko dostopa do mojih datotek (seveda se da ampak upam, da ni kakšen enostaven način, da mi lahko potem kakšne dokumente tudi zbriše)? Če bo Admin bo lahko. 5. Na tem iMac-u imam bančni certifikat ... ali ta dodatni user kakorkoli koristi ta certifikat (seveda je željeno, da ne)? Že odgovoril 6. Če jaz kot uporabnik inštaliram nek nov program... ali bo "viden in uporaben" tudi pri tem novem dodatnem uporabniku (vem, malce se navezuje na 2. vprašanje)? Že odgovoril Probaj. Dodaten account kadarkoli lahko zbrišeš. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||
![]() |
|||
_________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič! iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro http://sitemile.com/ref/faganel |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |