Novatell Wireless MC950D
|
Stevie Jabuk
Kraj: Copenhagen |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 07.08.2008 13:02:33 Novatell Wireless MC950D |
|
Zivjo,
quick question.
imam mbp in novatell wireless MC950D z Mobitelovim flatrate paketom.
Nikakor mi ne rata nastimat povezavo. Pobral sem driverje za usb stick, vendar ne najdem kje bi lahko nastimal AP name in user pa pass.
ima kdo izkusnje s tem ?
tyvm
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ig |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 07.08.2008 16:11:16 |
|
Pokliči Mobitelovo pomoč naročnikom ti bojo znali najbolje pomagat.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 07.08.2008 16:58:38 |
|
Na mobitelu nic ne znajo pomagat.
Naredi naslednje. Poklici na mobitel in povej da imas maca in potrebujes njihov instaler ki ima ime Instant internet. Ko ga dobis, ga instaliraj, tako se ti bo med modeme instalirala skripta za ta modem.
Nato idi v System preferences/networks (seveda imej modem v usb) intam bo ti javilo da je anslo nekaj novih bla bla... klikno ok invse kar moras sedaj narediti je, da izberes prvega, desno vpises stevilko za klicanje, uporabnisko ime in geslo, kliknes na advance in izberes kot vendo Other, tako bo sam modem se pravilno izbral. Potrdis izbiro in to je to.
Kliknes connect in bi moralo delati.
Stevilka je *99#
Account name je mobitel
Password je internet
To je to.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 07.08.2008 17:05:18 |
|
haroker je napisal/a: | Na mobitelu nic ne znajo pomagat.
Naredi naslednje. Poklici na mobitel ....
|
To kar si ti vse rekel bi tudi na mobitelu znali pomagat. Imajo kar dobro pomoč tudi za mac uporabnike.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 08.08.2008 09:34:30 |
|
jst mam instant internet in mi prov lepo dela, mam pa macbook-a, pa dela tut če ni vklučen modem v usb, samo mam pa problem ker mi ne vem zakaj dela internet samo doma nikjer drugje
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 08.08.2008 10:01:37 |
|
macbook je napisal/a: | jst mam instant internet in mi prov lepo dela, mam pa macbook-a, pa dela tut če ni vklučen modem v usb, samo mam pa problem ker mi ne vem zakaj dela internet samo doma nikjer drugje |

|
 |
Jablanator
Kraj: Amsterdam/Ljubljana/Komen |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 08.08.2008 10:04:39 |
|
macbook je napisal/a: | jst mam instant internet in mi prov lepo dela, mam pa macbook-a, pa dela tut če ni vklučen modem v usb, samo mam pa problem ker mi ne vem zakaj dela internet samo doma nikjer drugje |
upam da je to JOKE....
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 08.08.2008 10:16:56 |
|
MrXYZ je napisal/a: | macbook je napisal/a: | jst mam instant internet in mi prov lepo dela, mam pa macbook-a, pa dela tut če ni vklučen modem v usb, samo mam pa problem ker mi ne vem zakaj dela internet samo doma nikjer drugje |
upam da je to JOKE.... |
ja kaj nej
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 08.08.2008 10:22:20 |
|
luka je napisal/a: | haroker je napisal/a: | Na mobitelu nic ne znajo pomagat.
|
To kar si ti vse rekel bi tudi na mobitelu znali pomagat. Imajo kar dobro pomoč tudi za mac uporabnike. |
Ko bi le znali, sploh nimajo pojma. Sem vse to dozivel z njimi. Vodafone ima to vse porihtano in dobis praivilno instalacijo zraven ob nakupi.
Pri mobitelu, pa dobis neki mini cd, katerega mac uporabnik, ki imas sloat loading drive sploh ne mor euporabiti in nato isces en PC... Nato ugotovis, da gonilniki sploh niso pravi in tako naprej...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana - Golo |
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 08.08.2008 10:48:27 |
|
Zahtevajte tehnično pomoč pa bo vse urejeno.
Drgač pa lahko tut jst pomagam. Imam MC950D in dela vse BP.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 08.08.2008 11:12:44 |
|
Se hecas ali ti to resno? Ce nimas vkljucenega USB modema, potem ne surfas preko paketa Instant Internet...  ... ampak imas verjetno doma kaksno drugo povezavo (WiFi/WLAN ali preko kabla in nato dalje xDSL ali optiko ali kabelski internet,... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 08.08.2008 11:21:30 |
|
haroker je napisal/a: | luka je napisal/a: | haroker je napisal/a: | Na mobitelu nic ne znajo pomagat.
|
To kar si ti vse rekel bi tudi na mobitelu znali pomagat. Imajo kar dobro pomoč tudi za mac uporabnike. |
Ko bi le znali, sploh nimajo pojma. Sem vse to dozivel z njimi. Vodafone ima to vse porihtano in dobis praivilno instalacijo zraven ob nakupi.
Pri mobitelu, pa dobis neki mini cd, katerega mac uporabnik, ki imas sloat loading drive sploh ne mor euporabiti in nato isces en PC... Nato ugotovis, da gonilniki sploh niso pravi in tako naprej... |
Jst sem imel pa ravno obratno izkušnjo z njimi, so mi znali pri vsem pomagat.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 08.08.2008 14:47:21 |
|
Tudi sam imam ta USB modem že 1 mesec. Sem zelo zadovoljen z hitrostjo UL in DL. Povprečno je 250 KB/s DL in 120 KB/s UL, bilo je tudi že 20% več in 50% slabše, ker je seveda vse odvisno od zasedenosti centrale. To govorim za UMTS omeržje, ki mi lovi doma.
Na nekaterih centrih ljubljane, kjer je na voljo 3G mobitelovo omrečje pa je hitrost prenosa tudi 1,5 MB/s
No pa da preidemo k temi. Na tehnični pomoči uporabnikom pri Mobitelu dela Luka. En teden dopoldne, drug teden dopoldne. Tako, da sem se po parih klicanjih naučil, da takoj zahtevam Lukata, ker je ekspert za mace. Z njim sem vse uredil v 5 minutah.
Edino moteče je, da se je potrebno ročno povezati iz System Preferences, ker so na novatelovi strani umaknili linke, do programov in driverjev. Moram poklicati, če imajo do sedaj že programe, kej je dosti moteče, saj nikjer ne vidim kakšen je signal
So pa pri Mobitelu res smešni s tem svojim Mini CDjem, ker ga tudi jaz v svojega iMaca nisem mogel vtakniti. Ker tega nisem vedel sem CD vtaknil v rečo in ta je kar zdrsel v pogon in izginil, tako, da sem ga mogel s pinceto vzeti ven
Čaw
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 08.08.2008 17:42:27 |
|
Jest je napisal/a: | macbook je napisal/a: | jst mam instant internet in mi prov lepo dela, mam pa macbook-a, pa dela tut če ni vklučen modem v usb, samo mam pa problem ker mi ne vem zakaj dela internet samo doma nikjer drugje |
Se hecas ali ti to resno? Ce nimas vkljucenega USB modema, potem ne surfas preko paketa Instant Internet... ... ampak imas verjetno doma kaksno drugo povezavo (WiFi/WLAN ali preko kabla in nato dalje xDSL ali optiko ali kabelski internet,...  |
ja ampak tut kadar vključim usb modem mi noče delat, piše pa da dela prek te povezave (instant interneta)kadar dela
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 08.08.2008 17:52:57 |
|
MacBook: plačuješ za internet, ki ne dela. Zakaj?
Pojdi z MacBookom v mobitelov center in naj ti tam na licu mesta uredijo zadevo, ker meni se ne zdi logično, da plačuješ za nekaj kar ne dela.
Res mi ni logično, kako ti to poveš brez jeze ali začudenja
Kot bi kupil nov avto, ki noče vžgati in se vozil z avtobusom, pač takle mamo...
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 08.08.2008 18:00:47 |
|
scotapipa je napisal/a: | MacBook: plačuješ za internet, ki ne dela. Zakaj?
Pojdi z MacBookom v mobitelov center in naj ti tam na licu mesta uredijo zadevo, ker meni se ne zdi logično, da plačuješ za nekaj kar ne dela.
Res mi ni logično, kako ti to poveš brez jeze ali začudenja
Kot bi kupil nov avto, ki noče vžgati in se vozil z avtobusom, pač takle mamo... |
ja sej bom šel ker sem veliko na poti in rabim internet povsot, samo kaj ko nimajo pojma kaj sploh delajo pa še gledajo me tako kot da so prvič v življenju videli applov računalnik, lahko bi malo več vedeli o stvareh ki jih prodajajo.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 08.08.2008 18:40:54 |
|
macbook, saj v 90% primerih tudi ga vidijo prvič, verjemi 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 08.08.2008 20:02:27 |
|
Če ti napiše doma da delaš prek instant internet povezave se priklučinanjo, potem pa se oddaljuj od doma doklet ti ne prekine povezave. Če ti jo prekine potem zagotovo ne uporablaš instanta in najbolš da se uglasš na Mobitelu.
LP
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Vulcan |
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 08.08.2008 20:10:58 |
|
Ali pa. če raje izključi wireless na Macbooku. 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 10.08.2008 10:01:23 |
|
sm šel vprašat pa so mi rekl da morš en programčk zloadat iz www.option.com- suport in tm pol za maca daš dol en program da se lahko združi z macom sam mi še zmer ne dela, kr ne znam naštimat
|
 |