Jabuk
Osvetlitev tipkovnice
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 13.02.2015 14:03:04
Osvetlitev tipkovnice
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Navadna bela alu desktop mac tpkovnica.
Tipkovnica je super dobra, razen zvečer in ponoči.
Na žalost imam mizo računalniško mizo v "2 levelih", kar pomeni zgornja plošča in potem tipkovnica spodaj da se izvleče. Tako mi zgornja plošča pokrije vse in tako tudi ne pride na tipkovnico nič svetlobe.

Ja vem tud, da bi se že lohk navadu slepo klofat po tipkovnici, ampak samo pisanje ni problem, ampak ko recimo delam s tablico in grem na tipkovnico samo na kak "shortcut" skoraj vedno falim pravo tipko in mi je osvetlitev tipkovnice neprecenljiva.

Prej na PC-ju sem fural eno logitech tipkovnico, ni bil problem, sedaj na mac-u pa je veliko manjši izbor tipkovnic.
Zaenkrat mi je tale od Apple-a zelo dobra, fajn se piše na njej in ponuja mi tudi numeričen del in F tipke vse do F19, ki pridejo zelo zelo prav v photoshop-u. Tipkovnica tudi ni slaba za kak "gaming" oz. me do sedaj še ni razočarala. Problem je samo, da nima osvetlitve od zadaj.

Najbolj idealna tipkovnica bi bila ravno taka, samo da ima osvetljene tipke. Ampak je še nisem našel.
Trenutno uporabljam tele USB lučke od conrad-a, ki so sicer fajn, ampak crknejo na vsake par mesecev in potem samo kupujem nove in nove.
http://www.conrad.si/USB-LED-svetilka-28871c12-Conrad.htm?websale8=conrad-slowenien&pi=775654&ci=SHOP_AREA_40124_0415081
Najjprej začnejo utripat, pol pa vse skup crkne in ne sveti več sploh. Sem že odpiral in gledal, če se slučajno kak stik izgubi, vendar je vse lepo še vedno prispajkano skupaj, tako da praktično LED-ice gredo. Zadevščina je med delovanje kar malo topla, zato sumim, da crknejo LED-ice zaradi toplote ali pa so notri res najslabše kvalitete, da zdržijo samo kak mesec ali dva.

Skratka, obstajajo kake boljše USB lučke kot te pri kaki drugi firmi? Iz tujine da lahko naročim k nam? Ne najdem nič kaj hudo bolj "kvalitetnih" izdelkov v bistvu sam ne najdem niti ne vem kako hude izbire. Še ena varianta bi bila, da si prilepim na zgornjo ploščo mizo lučko nad tipkovnico, sam problem je potem napajanje ali pa kaj podobnega.

Drugo bi bilo pa potem da namesto lučke kupim tipkovnico. Sedaj gledu sem tisto "moshi luna", samo kar me matra pri tej tipkovnici je to, da zelo verjetno nima slovenskih znakov (kar je skorajda nuja zame, ker ko kaj pišem v slovenščini šumniki pač morajo biti) in da ima F tipke samo do F12. Je kdo kupil to tipkovnico in koliko pride cena? Namreč pri nas je nikjer ne najdem, tujina pa pravi 100$, kar bi bilo potem nekje primerljivo 100€ pri nas. Po pravici povedano je to kar malo veliko za tipkovnico. Še kak druga varianta tipkovnice?
Skratka naj ima osvetlitev, numerični del in slovenske črke ter seveda tipke za mac-a.

Navadna luč odpade, ker dostikrat delam ponoči, ko moja punca spi in ne želim svetiti še z lučjo, že tak monitor nabija dovolj svetlobe. Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 13.02.2015 15:00:00
Re: Osvetlitev tipkovnice
Tole je edino, kar bo nadomestilo, če ne celo preseglo Applovo, imam jo sam in je TOP!!!

http://www.logitech.com/en-ca/product/illuminated-keyboard-for-mac-ipad-iphone

Kupiš pa jo lahko tule:

http://www.ceneje.si/Izdelek/3553528/racunalnistvo/racunalniska-oprema/tipkovnice/logitech-tipkovnica-k811-illuminated-bluetooth-za-mac-logitech-usb-slo-g
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Koper
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 13.02.2015 16:09:47
mukl je napisal/a:
Tole je edino, kar bo nadomestilo, če ne celo preseglo Applovo, imam jo sam in je TOP!!!

Kupiš pa jo lahko tule:

http://www.ceneje.si/Izdelek/3553528/racunalnistvo/racunalniska-oprema/tipkovnice/logitech-tipkovnica-k811-illuminated-bluetooth-za-mac-logitech-usb-slo-g

Tale tipkovnica je res top! Sem pa celo zadnič videl da so jo imeli v Big Bangu znižano na mislim da okol 60€.

iPad pro 11 inch
iPegla
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 13.02.2015 21:26:17
Nalepiš en bel LED strip, pa če je premočno daš prej en dimmer/pwm kontroler.

Drugače je pa tudi uredu namizna luča iz ikee (nevem imena) na ledice. Lahko jo prikljucis na usb ali na prilozen adapter. Skratka tipkovnico in mizo ti zadostno osvetlji (tudi knjigo se bere BP), ostali del sobe pa ostane še kar ne osvetljen. Če te zanima, ti jo poslikam.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 13.02.2015 23:21:33
DJ_Cloud je napisal/a:
Nalepiš en bel LED strip, pa če je premočno daš prej en dimmer/pwm kontroler.

Drugače je pa tudi uredu namizna luča iz ikee (nevem imena) na ledice. Lahko jo prikljucis na usb ali na prilozen adapter. Skratka tipkovnico in mizo ti zadostno osvetlji (tudi knjigo se bere BP), ostali del sobe pa ostane še kar ne osvetljen. Če te zanima, ti jo poslikam.

No dej. Sam fora, k ne hodm v Ikeo. Mislm ne da se mi vozt v tujino samo da bi šel v eno štacuno.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: ThePirateBay....
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 14.02.2015 00:24:24
mukl je napisal/a:

Kupiš pa jo lahko tule:

Tudi jaz imam to top tipkovnica Very Happy

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 14.02.2015 18:25:52
Nummy je napisal/a:
No dej. Sam fora, k ne hodm v Ikeo. Mislm ne da se mi vozt v tujino samo da bi šel v eno štacuno.

Prjatu, kup si tipkovnico, sej jo nauš meu samo pol leta...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani