Jabuk
Macbook Air Storage težava
Jabi

Jabi

Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 20.12.2014 15:33:37
Macbook Air Storage težava
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo,
tukaj sem nova, sem iskala podobno temo, vendar jo nisem najdla.

Imam ze 2 leti macbook air, ki ima samo 128GB spomina.

Polovico spomina mi zasedejo slike, jih imam nekje 42GB. 71GB pa imam zasedeno z nekim OTHER, sem probala googlat, najdla sem eno rešitev "repair disk", ki mi je očistla nekje 3GB spomina.... sem zbrisala vse videote, vse fajle, ki lahko zasedejo plac, vse brišem sproti, zato mi je tok zoprno, da skos moram šparat plac ali shranjevat slike nekje drugje Cry

ne vem ali ga nesem na servis, ali formatiram... mogoče obstaja kakšna bolj enostavna rešitev?

Stevie Jabuk

Kraj: Novo mesto
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 20.12.2014 15:54:29
Re: Macbook Air Storage težava
A imaš kakšno iNapravo? Ker največkrat zasedejo ta other prostor backupi iz iTunsev.
Do teh backupov prideš, da v Finderju klikneš "Go to Folder" in vpišeš ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/

Drugače pa snemi Disk inventory iz http://www.derlien.com/ ki ti vse mape razvrsti po velikosti in takoj najdeš kaj ti zavzema prostor.
Jabi

Jabi

Ženska

Prispevek: #3   Objavljeno 20.12.2014 16:51:04
hvala, ze snemam tale programcek! ja, imam iphone in ipad, iphone zdaj imam 64GB pa sm ze mogla iCloud updajtat na 200GB, ker mi je skos tezil, da mu zmanjkuje placa....
hm, me zanima, ce se da tiste itunes backups prenesti nekam, na time machine ali zunajni HD?

Jabi

Ženska

Prispevek: #4   Objavljeno 20.12.2014 16:55:58
hvala za tale programcek, zdaj sem ugotovila, da imam kr 20GB mailov.... bom probala to nekako zrihtati Very Happy

update: sem probala spremenit nastavitve, da mi ne shranjuje emailov na racunalnik, pa ne najdem kje se to spremeni? kaze IMAP in to je to......

upd2: urejeno, na gmailu sem omejila IMAP na 1000 sporocil.. jee!

Stevie Jabuk

Kraj: Novo mesto
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 20.12.2014 17:34:00
Lahko backupe skopiraš iz tiste mape na zunanji disk.
Če ti še vedno zavzema preveč placa, probaj odstrant gmail account iz maila, pa še enkrat dodat.
Jabi

Jabi

Ženska

Prispevek: #6   Objavljeno 20.12.2014 18:17:39
najlepsa hvala!
sem omejila IMAP gor na gmailu na 1000 mailov, pa zbrisala sem privat Gmail Very Happy

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #7   Objavljeno 24.01.2016 15:39:28
Pozdravljeni. Imam Macbook Air 128 gb, star je 3 dni , naredila sem backup na zunanji disk 1t . Na računalniku mi kaže da mi backup zaseda 40gb. kako to odstranim iz računalnika da sprostim več prostora . Kako naredim particije na zunanjem disku da lahko naredim backup psebej. Imam še iphone in tablico ki pa so vse prijavljene v icloud. Hvala
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 24.01.2016 21:15:40
kolala je napisal/a:
Pozdravljeni. Imam Macbook Air 128 gb, star je 3 dni , naredila sem backup na zunanji disk 1t . Na računalniku mi kaže da mi backup zaseda 40gb. kako to odstranim iz računalnika da sprostim več prostora . Kako naredim particije na zunanjem disku da lahko naredim backup psebej. Imam še iphone in tablico ki pa so vse prijavljene v icloud. Hvala

Time Machine dela tako. Če imaš na ON, bo delal backupe na zunanji disk recimo. Če diska ne najde, naredi na računalnik backup. Ravno včeraj sem sam iskal ta problem na googlu. (https://discussions.apple.com/thread/4025201?tstart=0)

Probaj dati na OFF TM in resetiraj računalnik. Potem bi ti moral izbrisati backup v About This Mac.

Kar se tiče iphona in ipada, pa dela backup na računalnik. V itunes preferences pod devices lahko vidiš, koliko backupov imaš, starejše lahko brišeš in pustiš samo aktualne backupe.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #9   Objavljeno 25.01.2016 09:41:29
abbracci je napisal/a:
Time Machine dela tako. Če imaš na ON, bo delal backupe na zunanji disk recimo. Če diska ne najde, naredi na računalnik backup. Ravno včeraj sem sam iskal ta problem na googlu. (https://discussions.apple.com/thread/4025201?tstart=0)

Probaj dati na OFF TM in resetiraj računalnik. Potem bi ti moral izbrisati backup v About This Mac.

Kar se tiče iphona in ipada, pa dela backup na računalnik. V itunes preferences pod devices lahko vidiš, koliko backupov imaš, starejše lahko brišeš in pustiš samo aktualne backupe.

Hvala za pomoč, uspelo mi je zrihtat. Smile
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani