Jabuk
URGENTNO
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.01.2015 12:12:51
URGENTNO
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

neverjetno...ampak uspelo mi je izbrisati home folder. Seveda sem želel težavo rešiti sam, vendar nikjer na google.u nisem našel težave (in rešitve), ki bi bila enaka moji. Povsod so navodila za pridobivanje izgubljenih podatkov ob izbrisu uporabnika. Moj uporabnik JE OSTAL, vendar njegov home folder ne.

Kako mi je to uspelo? Igral sem se z nastavitvami Parental Controls. Ko sem želel nastaviti nadzor za svoj (administratorski) account, sem moral narediti NOV administratorski account. Nato, ko sem želel izbrisati ta starševski nadzor iz mojega prvotnega accounta, sem mislil, da če odstranim prvotni account iz stranskega okenca, da sem zadevo opravil.

Ko sem prvotni account označil in stisnil minus (da bi ga izbrisal) se mi je pojavilo naslednje okno

Ne vem zakaj, nisem razmisljal....in sem samo stisnil gumb OK, pri tem pa je ostalo oznaceno polje delete the home folder

Nisem dojel, da s tem ko želim le odstraniti starševski nadzor iz svojega accounta, lahko uspem zbrisati celo njegov home folder...

Sedaj imam star prvoten account, ki je sicer obdržal dadoteke v mapah Movies, Music, in Pictures, vendar izgubil vse dadoteke v mapah Documents, Desktop, Downloads + vse ostale mape, ki sem jih kdaj naredil.

Imam pa še nov administratorski account, ki sem ga moral narediti na začetku, ko sem nastavljal starševski nadzor za prvotni account. Ta novi account je povsem prazen, brez vseh dadotek in nastavitev.

GLAVNI PROBLEM IN VPRAŠANJE: Kako lahko dobim nazaj dadoteke iz prvotnega accounta in njegovega home folder.ja (to so dadoteke iz map Documents, Desktop, Downloads in vseh ostalih map ki sem jih ustvaril) ??

Računalnik nujno potrebujem vsak dan, tudi danes, in sem delovno paraliziran. Zato bi bil nepopisno hvaležen, če bi mi uspelo to težavo rešiti z vašo pomočjo.

Tako, da PROSIM, na plano s predlogi.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 04.01.2015 12:40:00
Re: URGENTNO
kaj v smislu tega?

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 04.01.2015 12:43:59
Delaš kak time machine backup?
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 04.01.2015 12:47:39
Sedaj, ko sem restartal racunalnik...ni vec nicesar. Account je sicer ostal vendar sem ga moral na povsem novo nastaviti.... od itunes accounta dalje...in vse nastavitve so se vrnile na privzete. Zanimivo pa je da so ostale aplikacije, ki sem jih jaz instaliral.

Backup sem nazalost nazadnje naredil v letu 2013...

modelno1 tvojega linka ne morem odpreti.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 04.01.2015 12:59:51
Če maš srečo, se ti je skreiral image file s podatki iz tvojega starega accounta.
Ne znam ti pa povedat, kje je tak file shranjen.

Sam po pripeti sliki sodeč, si ti izbral brisanje vseh podatkov.

Programi ti pa ostanejo, ker se večinoma inštalirajo sistemsko. Nastavitve za programe so pa ponavadi v Libraryju od uporabnika.

Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani