Do time capsule bi rad dostopal oddaljeno in me zanima če ima kdo odgovor kako nastaviti Sagem modem (port forwarding). TC je priključen direktno na modem, ostali računalniki pa delujejo preko TC.
Hvala za odgovore!

| Time capsule - zunanji dostop | |||

Do time capsule bi rad dostopal oddaljeno in me zanima če ima kdo odgovor kako nastaviti Sagem modem (port forwarding). TC je priključen direktno na modem, ostali računalniki pa delujejo preko TC.

Hvala za odgovore!  | 
	|||

ponudnik internet storitve ti mora odpreti port 548 - na Trieri po defaultu ni, ampak so zelo prijazni, ko jim razlozis, da na Mac-u itak ni virusov...  

disk v TC pa mora biti formatiran v HFS+ (MacOS Extended) - kar pa mislim, da je po defaultu. imeti moras staticni IP. potem le vpises ta IP v "Connect to server": afp://IP.IP.IP.IP/IMEDISKA deluje odlicno!  | 
	|||

Samo če ti port odprejo, potem lahko kdorkoli iz omrežja dostopa do TC.

Poveži računalnik brezžično na TC in potem preko nje dostopaj do interneta.  | 
	|||

končno sem usposobil time capsule, da deluje kot serverček. Res je treba najprej na modemu forwardirad port 548 in si naročiti fixni IP.

Nastavitve na TC so pa naslednje: -Disk/file sharing Enable, -disk/Secure share disks with ACCOUNTS... -ACCOUNTS/ ustvari accounte, lahko za več uporabnikov, koliko jih bo pač dostopalo do diska po interni mreži ali od zunaj. -disk/Share disk over ethernet WAN port -advanced/port mapping, dodaj+PERSONAL WEB SHARING Poleg ostalih nastavitev je to glavno za oddaljeni dostop. V glavni meni vrstici izberi: GO/ CONNECT TO SERVER in vpišeš afp://IP.IP.IP.IP (tvoj fixni IP) !! LP!  | 
	|||
   Gostovanje: 3fs.si | 

Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si | 
				  Kontakt     Domov     Na vrh strani |