Photoshop programi! | |||||
Ker vem da je teh programov veliko,in ker sm jih veliko naložil in zbrisal,me zanima kateri program mi priporočate za predelavo slik,ko jih fotografiram! Naprimer ( slika hrane,neba,narave,mize lokala ) Če ima kdo izkušnje na tem področju bi mi prav prišla pomoč! Hvala _________________ Don't forget to takeout profits! |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() _________________ Don't forget to takeout profits! |
|||||
![]() |
|||||
Lightroom? O kakih slikah sploh govorimo? _________________ MacbookPro (early 2011): dual-core i5 2.3gzh, 8GB ram, 320GB HDD iPhone 6s+, 64 GB, iOS 10 Own (history): iPhone 4s, 32 GB, iOS 6.1.1 |
|||||
![]() |
|||||
Več ko je avtomatike, bolj ti sesuje sliko in bolj po hitrem postopku. Najbolj je važno, da editiraš v formatu, ki ob shranjevanju ne sesuje slike s kompresijo. Naprej od tega pa je, da se korekture na fotko obešajo kot filtri. Da se v file shranijo layerji in maske. In potem mora bit še tak file čimbolj kompatibilen. Torej nimaš kaj dosti izbire. Photoshop. Sam naučiš se ga pa ne glih v pol ure. Jaz delam z njim skor že 20 let, pa mam občutek, da še osnov ne znam glih najbolje. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
_________________ Don't forget to takeout profits! |
|||||
![]() |
|||||
Adobe Photoshop CS6, Lightroom5.... _________________ |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Za take stvari pa niti ne rabiš Photoshop programov, to ponuja danes že vsak app (filtri). _________________ |
|||||
![]() |
|||||
Adobe Photoshop Mix by Adobe https://appsto.re/si/2PcX0.i Tole mi je pa trenutno top zadeva za mojo profesijo: Adobe Shape CC – Capture and create vector shapes by Adobe https://appsto.re/si/0ZWX2.i |
|||||
![]() |
|||||
![]() Photoshop. pika. Ogromno se da narest s programjem, ki ga dobiš zraven fotoaparata, sploh glede obdelave RAW filetkov. Alternative? Poglej recimo tole: http://www.ononesoftware.com/products/ Meni se ne zdi slabo... ampak, če ne delaš z glavo, bo slabo. ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Za predelavo slike oz mešanje elementov in texta je daleč naj jači Photoshop jaz uporabljam CC za kake 3D scene ali tex ti priporočam Cinemo 4D kar pa se tiče same barve slike kontrast, detalje ti priporočam Lightroom in usedi se in ogrej stolico ker ne gre nič v 5 min. Da te ne zmedemo lahko vse narediš v Photoshopu in imaš ogromno materijala na you tube in lih tako odlične začetniške ali profi tutoriale.
Vzemi si čas že želiš izdelek TOP ![]() _________________ Lp Elvis M. |
|||||
![]() |
|||||
Ja. Sam za tole, kar iščemo v tej temi, bi vse z njim zrihtal. Pravzaprav večino stvari še vedno naredim na tem nivoju. |
|||||
![]() |
|||||
Načeloma res. Ampak vsa ta nova orodja naredijo PS dejansko povsem drugo aplikacijo, kot je bil včasih. Enkrat sem imel priliko vsest se za verzijo 3.0, (mislim, da je bila takrat zadnja CS ali CS2) in sem se počutil, kot da mi manjka par prstov. |
|||||
![]() |
|||||
Ne mešaj jabolk in hrušk. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Nič ne mešam probam mu poenostavit zadevo ki se lih ne naučih v 5 minutah se pa da naučit naj upošteva zgornje nasvete meni je tako uspelo. ![]() _________________ Lp Elvis M. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
hvala |
|||||
![]() |
|||||
Nelegalno: travnik. Legalno: kupiš: adobe.com, vendar je CS6 že stara verzija, zdej je CC in ta ima naročnino, so pa imeli (ne vem če še imajo) paket Photoshop + lightroom za 13€ na mesec, vezat se moraš za eno leto. Đabe če mene vprašaš, samo jaz bi raje videl paket Photoshop + Illustrator... sam nočejo dat. |
|||||
![]() |
|||||
Jaz že več kot dve leti plačujem Adobe CC naročnino (cca 50EUR+DDV) in mi ni žal. V ceni imaš večinoma vse Adobove programe plus njihov cloud. Software lahko naložiš na več mašin, vendar je hkrati lahko registriran na dveh. Top zadeva je, da stranki naložiš original file na cloud in ji pošlješ povezavo. Pri tem ji omogočiš, da recimo v psd filu na webu vidi vse layerje, fonte, barvne sheme. Hkrati pa si lahko podownloada original, ali pa konvertiran file v recimo .png. Tudi web developer lahko sname css in posamezne layerje. Ena najbolj uporabnih stvari je Adobe Muse za hitro izdelavo enostavnih web strani. V sklopu CC imaš možnost, da sajte za demo publishaš na Adobov server, poleg tega pa lahko gostiš na tem serverju do 5 domen. Po novem imaš CC v ceni tudi Adobove fonte. V glavnem, če delaš grafiko, je ta cena bagatela v primerjavi s tem, koliko več lahko zaslužiš. |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |