Kalibracija monitorja | |||||
|
|||||
![]() |
|||||
http://www.color-management-guide.com/calibrate-imac-apple-display-mac.html Ti pa povem, da sem jaz obupal, da bi mel kdaj skalibriran iMac. Je pa škandal, da smo mel pred 15 leti bolš skalibrirane ekrane, kot danes ob vsej napredni tehniki. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Jaz sem si ponavadi izbral, da bom prave barve videl v Photoshopu. Za kalibracijo sem imel par svojih filov, ki so bili odtisnjeni brez icc profilov. Z Applovo sistemsko kalibracijo sem nastavil kontrast in svetlobo, potem pa sem v Photoshopu z gumbi na ekranu poštimal barve. Čist enostavno, mal po domače, a sem precej dobro vedel, kaj bom dobil v tisku. Pol so pa prišli LCD ekrani in je blo konc idile. Flekasta bela, barve so se pa spreminjale z zornim kotom. Da ne govorim o pretirano nasičenih barvah, nenaravni beli in totalno preveč temni črni. Na mojem starem Radiusu Diamondtron sem v Photoshopu videl razliko med navadno črno (100K) in podloženo (kompozitno) črno (recimo 100K100C). --- So pa fotografi zdaj čist happy, k vidjo svoje fotke v žarečih barvah. Edin ko pridejo fotke v tisk, je pol huda kri, k so tiskarji vse zjebal. ![]() Pol pa privlečejo k tiskarski mašini iPada Retino in hočjo tiskarju dokazat, kakšen luzer je. ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Saj, po eni strani je bolje da nima možnosti nastavitev. Potem bi bila šele štala, ko bi imel vsak uporabnik po svoje nastavljene barve ipd.. glede barv sem jaz kar zadovoljen z iMacom! |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |