Menjana kamera, sedaj ni signala | |||||
Na svojem iPhone 5 sem zamenjal back kamero po yt tutorialu: https://www.youtube.com/watch?v=Si0M3wak4Q0 Vse je steklo tekoče, tutorial je zelo jasen, vendar sedaj moj iPhone ne pride do signala. V signal baru je "Searching...". Aparat sem še enkrat razstavil in ponolno sestavil, se še posebej prepričal, da sem vse konektorje ustrezno pitrdil, pa še vedno isto. Če ve kdo, kje sem ga usral prosim za pomoč. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Home in power button drži skupaj cca 10s |
|||||
![]() |
|||||
Hvala obema! Še ena malenkost, ki je morda oz. verjetno pomembna. Matična plošča je med drugim pritrjena tudi z tremi flat head vijaki: ![]() Od teh treh je eden vijak inox, torej se ne prime na magnet. V tutorialu tega nič ne omenja, jaz pa sem šele pri sestavljanju opazil, da eden od vijakov pri tem koraku ne reagira na magnet. Nekdo je pod videom v komentarju zapisal, da spada ta vijak v zgornji desni kot: ![]() Sam sem razmišljal logično in ga privil na čisto spodnjo pozicijo (nad modrim okvirjem), saj je zadeva v tem modrem okvirju nekakšen magnet in se vijaki prav prilepijo gor. Zato sem potem razmišljal, da zraven magneta sodi inox vijak, saj z njim ne reagira in ne moti delovanja tistega karkoli pač že je ta zadeva v modrem okvirju. Ne morem pa vedeti koliko kredibilen je ta človek, ki v komentarju pravi, da vijak sodi zgoraj desno. Ve kdo jasno povedati, kam sodi ta vijak? |
|||||
![]() |
|||||
![]() Kar se tice vijaka ti pa tezko pomagam. Probaj dobit še en telefon on odpri in preveri. Ti pa predlagam, da si pred vsakim posegom narediš shemo in vsak vijak postavi na shemo. V takem primeru se zamenjava vijakov ne more zgodit! Jaz osebno pa uporabljam magnetno podlogo na katero najprej narisem telefon in potem samo postavljam vijake gor, zraven pa pisem številko. Ko zadevo sestavljam nazaj grem samo v kontra vrstnem redu in tako se izognem neprijetnostim. Sovražim folk, ko ti prnese telefon, notebook al kako napravo kateri ze manjka kak vijak ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Searching ti je pisalo, ker ni zagrabil omrežja, to pa zato, ker ni bil pravilen datum nastavljen in ura na iphonu. Ko se povežeš na wifi se ti zadeva sinhronizira nazaj in zadeva deluje. V primeru da nebi delovalo bi samo dal simko ven in not pa izklopil iPhone in bi zadeva delala. Ista zadeva kot pri 4s ![]() lp, Sim |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |