PDF pretvornik | |||||
na spletu pregledujem aplikacije za izpolnjevanje PDF obrazcov, imam namreč najrejene obrazce v PDF, ki jih direktno izpolnim in nato shranim. PDF obrazce lahko enostavno izpolnim preko Adobe Reader aplikacije, rad pa bi jih po izpolnjevanu shranil v tako imenovano "flatten" PDF obliko, da PDF dokument izgubi vsa vnosna polja in se shrani samo kot tekst, saj drugače druge aplikacije na iPad napravi PDF dokument, ki vsebuje vnosna polja in ima shranjen tekst, teksta ne prikažejo in dokument ob pregledu v drugi aplikaciji na iPad izgleda, kot da je prazen, če ga odpremo v adobe readerju je vsebina prikazan pravilno. Če isti dokument pregledujem v Windows okolju so vsi podatki vidni. Omenjena težava mi povzorča največ težav pri uporabi cloud storitve - MS One Drive aplikacije, saj aplikacija One Drive pri pregledu PDF obrazcev, ki vsebujejo podatke, tega prikaže kot praznega, če pa ga odprem v Adobe Readerju so podatki vidni, če je dokument predhodno že shranjen kot "flatten", One Drive podatke prikaže pravilno. Kako bi lahko dokument shranil v One Drive apliakcijo kot PDF "flatten"? Se je že kdo srečal s podobno težavo in kakšno rešitev je uporabil? |
|||||
![]() |
|||||
Pred leti sem delal ene take obrazce, in so ble same težave. Problem je bil tudi s šumniki. Kar ti vem iz glave povedat je to, da je stvar odvisna tudi od verzije pdfja. Potem je blo nekaj časa tko, da je Acrobat Pro delal OK, Acrobat Reader pa ne. Zadnjič pa sem se igral nekaj s temi obrazci in sem videl, da so naredili iz tega celo znanost. Pevežejo se z mailom. Ko stranka izpolni obrazec, ti ga akrobat vrne na mail, z dodano funkcionalnostjo, da rezultate spravi v neko bazo. Ta baza pa tudi sledi, kdo od prejemnikov je vrnil izpolnjen obrazec in omogoča, da ga pošlješ še enkrat, če ne izpolnijo. V glavnem adijo pamet. Adobe preveč zakomplicira in potem stvari ne delujejo. Zato raje poišči 3rd party izdelke, ki pomoje večinoma podpirajo izpolnjevanje obrazcev, tko kot si človek predstavlja, da bi blo prav. |
|||||
![]() |
|||||
http://blogs.adobe.com/jlockman/2011/10/08/form-field-flattening-in-acrobat-x/ Pa na youtube poglej. Jaz največ odgovorov najdem tam. Je pa zadeva podprta v Acrobat Pro: http://acrobatusers.com/tutorials/how-to-flatten-form-fields |
|||||
![]() |
|||||
Pregledal sem že mnogo rešitev a nobena ne deluje tako kot bi jaz želel. Tudi če vključim npr. neke skripte v sam dokument imam potem težave z delovanjem teh skript na sami ipad napravi. Kot kaže bo res treba poseči po kakšnih 3rd party orodjih. Me pa čudi, da sama naprava ne omogoča kakšnega virtualnega PDF printerja, da bi lahko nek dokument natisnil direktno v PDF datoteko - vidim, da je ta možnost že bila vključena v iOS, ki pa so jo naknadno izključili. Obstaja kakšna aplikacija, ki bi omogočila tiskanje direktno v PDF? |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Uporabljam Microsoft One Drive cloud aplikacijo na iPadu (https://itunes.apple.com/us/app/onedrive-formerly-skydrive/id477537958?mt=8). V eni mapi imam naložene PDF obrazce. Izberem želeni obrazec, preko One Drive, odpre se mi predogled obrazca, kjer izberem dodatne možnosti in ta dokument nato odprem v Adobe reader aplikaciji (https://itunes.apple.com/us/app/adobe-reader/id469337564?mt=8). Tu enostavno lahko izpolnim vsa vnosna polja in če dokument zaprem se mi ta shrani lokalno v Adobe Reader aplikacijo z vsemi vnešenimi podatki. Nato želim izpolnjen PDF obrazec odpreti v aplikaciji One Drive, saj se mi na ta način ponudi možnost za upload izbranega PDF obrazca na One Drive, v izbrano mapo. Takoj ko odprem izpolnejn obrazce v One drive aplikaciji se v predogledu prikaže kot prazen, čeprav ni. Obrazec naložim na One Drive preko iPad v izbrano mapo in če ga odprem na desktop računalniku mi vso vsebino prikaže, One Drive aplikacija na iPadu pa mi vsebine ne prikaže, kot kaže ne zna brati polj, ki so namenjena vnosu vsebine, če npr. ta isti dokument naredim kot "PDF flatten" in ga odprem v One Drive na iPadu, so podatki vidni, torej je težava le v tem, da ne morem pregledovatio vsebine, ki sem jo vnesel v obrazec, direktno preko One Drive aplikacije na iPadu. Torej, če bi lahko ta isti dokument "natisnil" v "PDF flatten" načinu in ga shranil v One Drive bi bila vsebina vidna. V Adobe readerju na iPad imamo možnost "Email document", kjer lahko med drugim izberemo tudi "Share flattened Copy", ki naredi ravno to kar hočem ampak s to možnostjo lahko dokument samo pošljem na nek email, rad pa bi ga nalagal v One drive, saj bi tako enostavno shranjeval obrazce na eno mesto. Vem da sem komplicirano napisal, a upam da je razumljivo. |
|||||
![]() |
|||||
Kaj narest. Ali uporabljat drug cloud(kar verjetno ni opcija), al pa spravit v nižjo verzijo pdfja, kar mobilni Acrobat ne zna. Torej najt neko zastarelo 3rd party aplikacijo, ki zna izpolnjevat obrazce. Če se ne motim, jih je na Appstoru kar precej. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |