Jabuk
Sesut disk, pobriasna particija...
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.07.2008 12:50:25
Sesut disk, pobriasna particija...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Daljša zgodba je na http://prehodnamaca.blogspot.com.

Na kratko pa.

1. MacBook se ni več zbootal.
2. Disk verify in permision verify ob booto iz CDja je bilo vse ok
3. Nato sem uspešno pobrisal particijo

Sedaj imam namen kupiti nov disk v USB ohišju, nato diska zamenjati, inštalirati MacOS na nov disk. Nato pa bi želel rešiti podatke iz trenutnega diska, ki bo šel v USB ohišje.

S katerim orodjem naj se lotim?
Kakšna boljša ideja?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 04.07.2008 14:02:54
Če je disk sesut je to en velik in drag problem dobit podatke iz njega.. Dela se to kao v laboratorijih, vendar če poznaš koga ki se s tem ukvarja zna biti poceni Wink

lp
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 04.07.2008 14:04:13
jetforce je napisal/a:
Če je disk sesut je to en velik in drag problem dobit podatke iz njega.. Dela se to kao v laboratorijih, vendar če poznaš koga ki se s tem ukvarja zna biti poceni Wink

lp

Disk fizično ni bil sesut, ker verify ni javil nobene podatke, pa tudi z ls v consoli mi je kazal zadeve.

Če bi bili windowsi bi rekel da se je MBR sesul. Pod macom pa ne vem kako se temu reče.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 04.07.2008 14:54:03
tvoja napak je bila, da si nisi niti prebral knjižice, ki si jo dobil zraven računalnika, potem bi z lahka rešil problem, ki si si ga sam poslabsal s tem, da si si zbrisal celotn disk ... torej v 3. točki si zaje*al Embarassed

link in odgovor za vprašanej na blogu:
http://support.apple.com/kb/TS1411?viewlocale=en_US#symp2
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 04.07.2008 20:48:01
macuser je napisal/a:
tvoja napak je bila, da si nisi niti prebral knjižice, ki si jo dobil zraven računalnika, potem bi z lahka rešil problem, ki si si ga sam poslabsal s tem, da si si zbrisal celotn disk ... torej v 3. točki si zaje*al Embarassed

link in odgovor za vprašanej na blogu:
http://support.apple.com/kb/TS1411?viewlocale=en_US#symp2

Ma, sej itak vedno se sam zajebeš. Zelo redko te kdo drug. In navodil valjda ne preberem. Kje si pa že videl da bi kdo navodila bral, preden se vse skuapj sesuje???

Sicer je pa trenutno stanje:

Ok, kupil nov disk, in čisto po naključju je na las enak tistemu original v MACu. Čudna so pota gospodova. In sedaj je MAC že inštaliran.

Original disk sem prestavil v USB ohišje, in deluje. En program mi je že našel kopico datotek, bom pa poiskušal poiskati še kakšnega boljšega. Ideje?

Mozy.com mi je po cirka 20 urah pripravil za download 83 dmg datotek. Ki jih sedaj downlodam. Kaj se skriva v tem arhivu in kako bom to skupaj zložil, pa bom videl ko dobim vse dol. Bo trajalo še par ur.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani