Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Baterija
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trbovlje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 16.06.2008 08:47:58
Baterija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Žiujo!

Na strani z specifikacijami za iPod (klik) piše, da naj bi baterija zdražala 30 ur za poslušanje komadov in 5 ur za videe. Sam imam ipod zdele 2 dni in mi ne zdrži tako dolgo, res pa je, da sem veliko probaval videe, podcaste, igre... Napolnil sem ga šele 2x in verjetno je to vzrok, da se baterija še ni čisto prebudila, ali se motim? Verjetno bo po večih praznjenjih in polnenjih baterija držala koot mora?

Koliko časa pa vam baterija zdrži pri Classicu ob glasbi oz. videu? Igre pa tudi verjetno malo več počrpajo...[/url]
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trzin
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 16.06.2008 09:07:40
Tisto kar piše jemlji z rezervo. Tisti podatki so malce napihnjeni. Drugače pa je odvisno tudi od glasnosti ter nastavitve svetlosti ekrana (če classic to sploh ima)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 16.06.2008 09:43:29
Svetlost imam naštimano na 70% tam nekje, je kar svetlo oz. backlight imam za 30 sec, prej sem imel skos prižgano... Glasnost pa večinoma skor dokonca skos, tam nekje... Pa verjetno bo baterija začela orenk funkcjonirat po parih polnjenjhi, ane?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 16.06.2008 09:57:27
Desty je napisal/a:
Svetlost imam naštimano na 70% tam nekje, je kar svetlo oz. backlight imam za 30 sec, prej sem imel skos prižgano... Glasnost pa večinoma skor dokonca skos, tam nekje... Pa verjetno bo baterija začela orenk funkcjonirat po parih polnjenjhi, ane?

Jst mam brightness skoz na 0%, ker poslusam samo zvecer. Backlight imam na najmanj. Ekran imam vzgan samo takrat, ko menjujem komade oz. iscem po playlisti. Zadeva drzi przgana celo noc, ene 3 do 4 noci zaporedoma - cca 10 ur na noc.

Poslusam le glasbo in podcaste. Filmov ne gledam, iger ne igram, tako da ti za te situacije ne morem povedat.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 16.06.2008 10:03:20
No, verjetno bo potem pri meni vzrok prižgan backlight, kontrast, kar verjetno tudi dost haca baterijo...

Pa še nekaj. Ali kaj škoduje bateriji od iPod-a, če ga imam priklopljenega na računalnik ko ga ne uporabljam in se takrat polni? Ker bi imel pač vedno, ko ga nebi uporabljal priklučenega na PC, da se pa Synca in fila.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 16.06.2008 10:17:34
Desty je napisal/a:
No, verjetno bo potem pri meni vzrok prižgan backlight, kontrast, kar verjetno tudi dost haca baterijo...

Pa še nekaj. Ali kaj škoduje bateriji od iPod-a, če ga imam priklopljenega na računalnik ko ga ne uporabljam in se takrat polni? Ker bi imel pač vedno, ko ga nebi uporabljal priklučenega na PC, da se pa Synca in fila.

Sicer malo offtopic...

Desty, lahko prosim malo zmanjsas slikco v avatarju... Zaseda skroaj pol strani Rolling Eyes Very Happy

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 16.06.2008 11:32:22
Storjeno!

SIcer pa, a res nobeden ne ve odgovora na moje vprašanje? Pa kako bi igre za iPoda z emule potegnjene lahko dau gor, da bi igoru, ker so zaščitene?

Citiram:

Jabužiček helper

Jabužiček helper

Kraj: iMB
Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 16.06.2008 12:22:16
O emuli in pirtaskih igrah se tukaj ne bomo pogovarjali, tako da isci pomoc drugje.

Glede baterije pa ti povem, da je litijska in kot taka ima raje, da jo cimveckrat po malo polnis kot manjkrat od 0 do 100%. Vec o baterijah si preberi na www.batteryuniversity.com .
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 16.06.2008 18:27:58
Zanima me še, če je ko dobiš ipoda, res pvič potrebno polnit 4 ure, kot piše v navodilih. Ali je lahko kaj narobe ali krajša avtonomija baterije ali podobno če ne polniš teh 4 ur do kraja? Ker sem vmes odklopil, poslušal in spet polnil...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana - Golo
Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 17.06.2008 08:06:39
Desty je napisal/a:

Baterijo vedno sprazni do konca. Le tako ne bo memory efekta.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 17.06.2008 08:15:53
V eni drugi temi so pa predlagali, da ga polnem velikrat tudi če ni prazen...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana - Golo
Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 17.06.2008 08:26:51
To pač ni res.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 17.06.2008 09:07:33
Nevem katerega naj sedaj upoštevam, tudi z drugih forumov pravijo, da litiionske baterije niamjo spomina in je fajn če jih večkrat polniš tudi če niso prazne... Ne vem zakaj bi potem Apple dal ven izdelek, pri kateremu moraš čakat da se sprazne totalka in ga šele potem daš polnit... Pač to so prenosne stvari in jo rabiš met polno, če kam greš, zato tudi mislim, da se lahko polni kadarkoli...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 17.06.2008 09:20:31
Desty je napisal/a:
Nevem katerega naj sedaj upoštevam, tudi z drugih forumov pravijo, da litiionske baterije niamjo spomina in je fajn če jih večkrat polniš tudi če niso prazne... Ne vem zakaj bi potem Apple dal ven izdelek, pri kateremu moraš čakat da se sprazne totalka in ga šele potem daš polnit... Pač to so prenosne stvari in jo rabiš met polno, če kam greš, zato tudi mislim, da se lahko polni kadarkoli...

To ni appleov izdelek litij ionska ali litij polimer baterija to je pač na tržišču najbolje za elektronske naprave saj napetost ne pade tako kot pri recimo nikelj metalhibridnih ali celo nikelj kadmij baterijah..

Pravili so že za nikelj metalhibridne baterije da nimajo tako imenovanega memory efekta a vendar nekaj ga imajo..

Litij ionska celica ostane polna tudi če je ne cikliraš medtem ko se ostale po kakšnem tednu - dveh neuporabe malenkost spraznijo..

Jaz jih raje pustim da se spraznijo in potem napolnim..

Lep pozdrav
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 17.06.2008 09:32:16
jetforce, in ti baterija kej štrajka oz. ima dobro avtonomijo?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ig
Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 17.06.2008 09:35:31
Li-on baterija nimajo spominskega efekta pika.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 17.06.2008 09:37:10
luka, to nas že večina ve... Ne moremo pa se dogovorit, ali se lahko polnijo kadarkoli tudi če niso prazne ali samo ko jih sprazneš?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 17.06.2008 10:00:56
Desty je napisal/a:
jetforce, in ti baterija kej štrajka oz. ima dobro avtonomijo?

iPhone ima 2 dni... Zvečer je na 10% in jo dam polnit...

iPoda pa kako mi je pa imam vedno dovolj, na ipodu ne gledam kolko je polna samo dam polnit in ni problemov...

Če ne gre drugače daj polnit če pa le gre pa poglej da bo čimbolj prazna..

lp
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ig
Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 17.06.2008 10:04:06
Desty je napisal/a:
luka, to nas že večina ve... Ne moremo pa se dogovorit, ali se lahko polnijo kadarkoli tudi če niso prazne ali samo ko jih sprazneš?

Polniš lahko kadar hočeš. Vsake par mesecev, jo je treba pa spraznit do nule in do konca nafilat, da se baterija"spomni" koliko je njena polna kapacitivnost oz. jo skalibrerat.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 17.06.2008 10:14:31
luka je napisal/a:
Desty je napisal/a:

Polniš lahko kadar hočeš. Vsake par mesecev, jo je treba pa spraznit do nule in do konca nafilat, da se baterija"spomni" koliko je njena polna kapacitivnost oz. jo skalibrerat.

Super, najlepša hvala. To sem hotel slišat. Jeforce, tebi tudi hvala.

Še nekaj, kolko vam baterija zdrži pri iPod-u? Slišal sem, da je vse odvisno od Backlighta, EQ, kontrasta, kaj vmes delaš? Kok dolgo vam zdrži baterija?
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani