Ne vem, ce ni morda napaka v tem, da sem na wirecard najprej nakazal le 10 evrov, potem kupil app update za 18 in nato nakazal na wirecard se enkrat 10 evrov, tako da sem jih imel gor 20 in toraj dovolj za app update, ker itunes itak ne odtegne denarja takoj.
Cez 3 dni potem sok, moja kartica ni veljavna in nemskemu iTunes Store sem dolzen 18 evrov. Slovenske kartice seveda tud ne sprejmejo. Pisal sem jim mail, pa se nisem dobil odgovora.
Copyright za programe je drugacen kot DRM za muziko in ni regijsko omejen, tako, da v bistvu bi mi lahko prodali app update tudi na slovensko kartico.
Wirecard pa ni noben nateg, ker ga mnogo Slovencelnov koristi za nakupe na nemskem Playstation Network Storeu. Med drugim so o njem pisali v slovenskem farbovitem magazinu Jokru.
iTunes Store toraj krsi evropsko pravico do prostega pretoka blaga in nam na noben nacin ne dovoli kupovati v njihovi trgovini. Se vedno imam na wirecardu 20 evrov in oni imajo se vedno vse podatke, ki so potrebni, da mi iz wirecarda odtrgajo tistih 18 evrov. Trgovina mi pa pravi, da moja kartica ni veljavna.
Pisal sem obema stranema, a mi niso odgvorili v treh dneh niti eni, niti drugi.