Jabuk
Word in šumniki
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Velika Nedelja
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 03.09.2010 17:19:49
Word in šumniki
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni!

Na Mac Pro račualnik z Leopardom (10.5.Cool, iWork '09 in Microsoft Office 2008 sem že "predčasno" namestil zadnjega izmed naštetih programskih paketov in mu sprva dodal Jabuk.si Slovenski paket 7, ki naj bi storil slovenizacijo operacijskega sistema, kar se zapisa datumov, tipovnice, pisav in črkovanja tiče.

Vendar ima zadeva stranske učinke ali je vsaj četrtinsko nedelujoča - pisave s šumniki v Wordu omenjene različice ne delujejo, posebej zame najbolj uporabna pisava Ariel Black. Če dokument zapisujem v Pages, se ti pojavijo, v Wordu pa ne delajo.

Ob odkritju težave sem poskušil se z namestitvijo MacUporabnik.si Slovenskega jabulka, ki je v podobni službi kot Slovenski paket, a tudi ta ni zadostil zahtevam.

Kaj je za narediti?

Hvala!

LP,
BIG_Yack
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 25.02.2014 14:42:51
Comic sans
Pozdravljeni,

zanima me zakaj mi v Word:mac 2008 pisavo Comic Sans vedno spremeni v Times New Roman, ko natipkam č ali ž.
Če kdo tudi ve, kako to spremeniti, da bo tudi ta dva šumnika zapisalo v comic sans, mi naj napiše.

Hvala.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 25.02.2014 15:01:25
Re: Comic sans
mojezlato je napisal/a:
Pozdravljeni,

zanima me zakaj mi v Word:mac 2008 pisavo Comic Sans vedno spremeni v Times New Roman, ko natipkam č ali ž.
Če kdo tudi ve, kako to spremeniti, da bo tudi ta dva šumnika zapisalo v comic sans, mi naj napiše.

Hvala.

Ker pisava nima šumnikov, ali pa jih nima razporejenih po kodni tabeli, ki jo pričakuje Word.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani