Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
AirPrint
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 22.11.2010 23:49:23
AirPrint
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Malo mi gre na živce, ker mi edina zame uporabna novost na iPhonu ne dela. Vem, da se je nekaj govorilo o delnem kenslanju AirPrint funkcionalnosti tik pred zdajci ampak nič nisem razumel, poleg tega je bilo govora tudi o izboru tiskalnikov, ki jih AP podpira ampak tega spiska ni nikjer (na Applovi strani). Imam Samsunga 300, vse je prek Time Capsula na Wi-Fi-ju...a telefon mi javlja, da ni nobenega printerja v bližini... Nastavitev tudi nisem nikjer zasledil...

Imate kakšno idejo?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 22.11.2010 23:57:30
Tule spodaj so tiskalniki našteti - sicer kao za ipad ampak to nma veze po moje.

http://www.apple.com/ipad/features/airprint.html
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 23.11.2010 00:01:30
sam sem probal s spodnjimi navodili in dela kot urca
http://netputing.com/2010/11/11/airprint-hacktivator/
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 23.11.2010 00:06:17
Zadeva ne bo delovala kar z vsemi printerji... to je "nov" protokol, ki ga mora printer bodisi direktno podpirati (našteti HP-ji na applovi strani), ali pa ga mora podpirati računalnik/router, na katerem je printer sharan (to pa podpira ta trenutek samo OSX 10.6.5). Za tvoj TC boš moral počakati na firmware update (če ga bodo sploh izdali). Glede na to, da je od appla zadeva, imaš "relativno" velike šanse, da ga bodo omogočili.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 23.11.2010 00:07:40
Tenks! Nej grejo u k***c, a so kupil HP al kaj!!?? Kako jih ni sram naredit tak pomp okrog funkcionalnosti, ki pokriva nekaj procentov trga tiskalnikov. Eh...
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 23.11.2010 00:11:18
meni dela brez tezav z samsungom, ki je sheran prek iMaca
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 23.11.2010 00:13:12
@seme malo se umiri... Stavre je zelo uporabna, jasno pa da na zacetku vsi nepodpirajo, ker je stvar NOVA!!! bo slo to razumeti?

S casoma bodo prisli ven tiskalniki z podporo. HP je pac prvi se potrudil in naredil...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 23.11.2010 00:14:05
woukec je napisal/a:
meni dela brez tezav z samsungom, ki je sheran prek iMaca

Ce imas tiskalnik priklopljen na mac, na macu pa 10.6.5 ti bo delalo ja. Tudi meni dela canon, ker imam tak vedno masino prizgano...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 23.11.2010 00:17:45
Tukaj vse lepo in jasno pise. http://www.apple.com/ipad/features/airprint.html
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 23.11.2010 00:28:42
Sej kr ne morem verjet da mam tako srečo da sem pred tedni ravno potrofu pravi printer ko sem novega kupoval Smile samo firmware sem mogu danes upgrejdad in dela ko šus Smile

HP CP 1525 NW
barvni laserček - luškan pa hudičevo tih proti prejšnjemu Canonovemu barvnemu laserčku

LP,
Miha
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 23.11.2010 00:47:12
haroker, oprosti če sem užalil tvoja domoljubna čustva.

Premorem Macbook Aira, Time Capsule in Samsungov printer. Printer je z mrežnim in USB kablom povezan s TC tako, da lahko wireless printam iz Macbook-a. Bi šlo to printat, če bi bil moj printer na spisku tistih desetih tiskalnikov, ki delujejo?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 23.11.2010 01:29:24
Če bi bil printer iz zgornjega seznama priklopljen direktno na mrežo (in ne preko USB-ja), bi načeloma moralo delovati.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 23.11.2010 07:41:16
@seme nisi nic uzalil oja domoljubna custva, a preden se clovek razburja, je dobro da ima razciscene osnove.mkar jih ti v tem primeru nisi imel. Ze na prezentaciji je bilo receno, da morajo tiskalniki to funkcijo podpirati in da je zaenkrat HP edini in prvi...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 23.11.2010 08:29:01
Jabolčno seme je napisal/a:
Tenks! Nej grejo u k***c, a so kupil HP al kaj!!?? Kako jih ni sram naredit tak pomp okrog funkcionalnosti, ki pokriva nekaj procentov trga tiskalnikov. Eh...

Promilov, promilov. Pa še to je zelo, zelo ohlapen pojem za tak majhen delež.

Ta funkcija si nikakor ne zasluži omembe, glede na funkcionalnost, ki jo trnutno ponuja. Običen prdec.

Ampak, kot vedno, bo skupnost naredila zadevo uporabno, če je že Apple ne zna. Sam mal treba počakat. Very Happy

P.S.: Vem, da bo nekaterim ob omembi tega uplahnel tič, ampak pretirano masturbiranje ob Apple izdelkih itak ni zdravo. Trpi razgledanost. Cool
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 23.11.2010 08:35:03
Ni apple kriv, ce sami ne znate brati in razumeti tistega kar je napisano Smile

S casom bodo zunaj tiskalniki, ki pdopirajo Airprint. SIcer pa mi se v vec kot pol leta kar imam iPad ni prislo na idejo da bi iz njega printal, ker zame je ipad ravno to, da imam vse digitalno, na njem...

Steve je v enem od odgovor po mailu, napovedal, da kmalu bo vec ponudbe printerjev.

P.S. Te razgledanosti pa sam ocitno se nisi dosegel, nasel Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 23.11.2010 09:21:11
Kako sem vedel, kakšen bo odziv.

Glej, če ti povem po domače, lakajskih odzivov nočemo. Če imaš ti fetiš, da si ovca in se podrejaš smernicam ene X firme ti nihče ne brani, eni pa se obnašamo kot normalni potrošniki z delujočimi možgani.

Đobs je promoviral printanje z iPada. Ven je dal pa napol delujočo funkcijo.

Nekateri pač uporabljamo wireless printerje že dolgo časa, ker ta funkcija niti ni tako zelo nova, torej imamo opremo že kar nekaj časa.

Nakup nove opreme, samo zato, da bomo lahko printali z iPada je pa tud en kurc rešitev.

Torej, naj da ven funkcijo, ki bo omogočala seamless povezavo z obstoječo in novo opremo, al pa naj se neha nosit, kot da je boga prijel za jajca. Eni mamo radi kvaliteto, ne pa nenehno jajcanje kako in kaj ter brezglavo zapravljanje denarja za brezvezne stvari (kjer imam občutek, da sem ravno tako podlegel skušnjavi, in veliko preuranjeno kupil iPada).

Zdej, lahko se vržeš na trepalnice, ampak vseeno je več kot očitno da si tako zlizan z Applom, da bi ti bil še kakšen Jehovovec fouš, kako je možno razvit tak fantizem. IMO če bi ti mamo prodal bi najprej vprašal če je Apple kaj na škodi s tem, šele potem bi se MORDA začel zanimat za njeno dobro.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 23.11.2010 09:29:01
@bellerophon sorry, z ovco oznacuj sebe ali pa druge, ne men. Ce ti nimas razciscenih 10posta, potem ni apple kriv. Ze na prezentaciji, na kateri je bilo predstavljeno da bo podpiral Airprint je bilo receno da bo prvi to podpiral HP... Katerega dela tukaj ne mores razumeti?

Kot drugo, ne ne pisem tega zato, ker bi bil ovca in nor na jabcke, pisem zato, ker pises bedarije, za svoje napake in zelje krivis druge... To pa mi gre res na zivce. Razumel bi, da bi imel printer ki podpira airprint in bi pisal, da ti ne dela... Prvo razcisti osnovne pojme, osnovna tehnicna dejstva in tako naprej... vsak proizvajalec uporablja za wifi printanje svoje gonilnike, torej bos imel mogoce na ipadu 1gb gonilnikov za printer?

In ja, v casu nase ekonomije je tak, da proizvajalci na nacin kot je recimor ta sedaj, nas uporabnike prisilijo v nov nakup. To je osnova danasnje ekonomije. Ocitno se sam zivis v casu socializma ali kako?

Sam pa sem z iPadom zelo zadovoljen, je vse kar potrebujem, ko sem na poti.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 23.11.2010 09:37:02
@Mikrohard

Ne spomnim se več zakaj je printer priklopljen na TC z USB in mrežnim kablom, ker že več kot dve leti nisem nič premikal...pač wireless tiskanje in back-up delata brezhibno...
Nisem te razumel, kaj bi moral sedaj naredit, da bi lahko printal direkt z iPhona...valda mi ti protokoli niso nič jasni... Ful hvala za namig!

@haroker

Ne se preveč jezit... Z mojimi očmi je 4.2 zunaj predvsem zaradi iPad-a, ki je bil "v zaostanku" glede na iPhone...mi grejo pa takšni marketinški pristopi generalno pri vseh iz leta v leto vedno bolj na k***c. Stevovih tiskovk ne gledam in če je možakar povedal po pravici to še zmeraj ne pomeni, da moram biti navdušen nad upgrejdom. Še bolj pa me je razfu**l, ko ni nič po pravici povedal in sem z upgrejdom na 4.0 bivšega 3G-ja dobil neuporaben telefon, ki se tudi s 4.1 ni popravil...ampak to s tem nima nobene veze... In btw, rad imam applove izdelke, kar vidiš po spisku...je pa tole res en bl k***c od upgrejda... In za konec...prav imaš v toliko, da tega printanja niti v resnici ne potrebujem...in ko se je kaj takega ponudilo, sem rešil z mailom na računalnik in od tam printal, no big deal... Verjetno je v resnici težko štepati featurse vsako leto, da bomo mi razvajenci skakali od sreče. Trenutno sploh nimam ideje kako bi lahko bil telefon sploh boljši od štirice!!! Če odštejem jebeni proximity sensor...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 23.11.2010 09:42:34
haroker je napisal/a:
In ja, v casu nase ekonomije je tak, da proizvajalci na nacin kot je recimor ta sedaj, nas uporabnike prisilijo v nov nakup. To je osnova danasnje ekonomije. Ocitno se sam zivis v casu socializma ali kako?

Sam pa sem z iPadom zelo zadovoljen, je vse kar potrebujem, ko sem na poti.

Čestitam, če si ti uspel tole "tržno logiko" asocirat z današnjo ekonomijo, vse ostale načine pa uvrstit v socializem. Čez tole res nimam argumenta. Niti ne verjamem, da ga lahko kdo drug spesni.

In čestitam, da si z iPadom zelo zadovoljen. Samo imam občutek, da bi bila situacija z zadovoljstvom ista, če bi ipad delal samo "bip, bip, bip" in čisto nič drugega.

Imel bi namreč izredni lep "bip", brez zatikanja. In seveda, točno to bi bilo napisana tudi v reklami za ta izdelek. Vse v najlepšem redu.

P.S.: 1gb gonilnikov? WTF? (sej niti ne vem koliko si mislil s tem, ampak predvidevam, da 1GB)

P.P.S.: Lep pozdrav!
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 23.11.2010 19:52:05
na temo airprint je zanimiva tale novica:

http://www.macrumors.com/2010/11/23/steve-jobs-on-airprint-lots-more-coming-soon/
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani