Jabuk
disk, formatiran na enem mackbooku, ni berljiv na drugem?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 06.11.2013 08:00:13
disk, formatiran na enem mackbooku, ni berljiv na drugem?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,
en čuden problem se mi je pojavil. Enkrat na lepem, ko sem želel zagnati macbook pro 13" i7, se zadeva ni hotela zbootat. Zato sem vzel disk ven in ga preko vmesnika usb priklopil na drugi macbook, ki ga ni uspel prebrati (v disk utilityju je bila tudi napačno prikazana particija (napačno ime in tip, pa tudi MBR je bil označen namesto GUID). Po nekaj igračkanja s ponovnim označevanjem particij mi je uspelo podatke rešiti (in prenesti na drugi disk preko CCC backup), nato sem na istem računalniku zagnal še tovarniški Hitachi program in zagnal extended test, ki mi ni javil nobene napake. Tudi SMART je šel skozi.
Zato sem disk ponovno sformatiral in particioniral (GUID) ter s CCC backupom vzpostavil prvotno stanje na tej particiji. Ko sem disk dal v prvi računalnik, se zadeva spet ni hotela zbootat.
Nato sem preko Internet Recovery ponovno sformatiral disk v prvem računalniku in namestil sveži OSX 10.8. Ta se je lepo zbootal, vendar ko sem disk nazaj vzel ven in ga želel priklopiti preko USB na drugi računalnik (da bi hitreje prenesel podatke), ga ta spet ni zaznal pravilno.
Ker mislim, da bi disk, sformatiran kot HFS+ na enem računalniku moral biti viden tudi na drugem, me zanima vaše mnenje, kaj bi lahko bilo narobe, da temu ni tako? Po eni strani bi lahko podatke prenesel preko mreže, ampak sumim da je vseeno nekaj hujšega narobe, če dva macbooka ne uspeta prebrati diska, formatirana na drugem od teh dveh...
Kaj bi lahko jaz tukaj naredil narobe? Če nič, kako situacijo razložiti servisu, da ne zavrne zahtevka? Z diskom je očitno vse ok, če tovarniški program ne javi napak...
Edino kar sem opazil, je to, da so na tem "okvarjenem" disku sektorji privzeto bili veliki 4KB, na "drugem" macbooku pa 512B, ampak mislim da to ne bi smelo imet vpliva?
Hvala,
lp matej
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 06.11.2013 10:55:47
Re: disk, formatiran na enem mackbooku, ni berljiv na drugem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Mislim, da si vse že sam sebi odgovoril in da problem ni v disku. če maš dva diska probaj dat še drug disk v mašino in ne bo delalo... potem je lahko mama plata, lahko je samo povezovalni kabel, da si ga malo zalomil pa je muhast ipd.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani