Vprašanje glede zapiranja programov.
|
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 07.05.2008 20:08:19 Vprašanje glede zapiranja programov. |
|
Zdravo.
Imam sledeč problem. Težko sem se navadil in od začetka sploh nisem vedel, da se na leopardu program ne zapre, ko pritisnš križec, temveč se zapre le okno, medtem ko program v ozadju še vedno deluje. To je bilo zlo težko privajanje v primerjavi z Windowsi, ampak s časoma se navadiš programe zapirati z cmd+q ali pa Quit.
No mene to osebno ne moti, ker vem, moti pa me kadar računalnik uporablja nekdo drug in tega ne ve. Seveda veselo odpira vse možne programe in zapira na križcih, na koncu pa ko pridem jaz v ozadju deluje 10 programov in računalnik se premika po polžje.
Vprašanje: ali se da nastaviti zapiranje programov na križcu, tako da se popolnoma zapre?
|
 |
Jabukspešl
Kraj: delta quadrant of the galaxy |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 07.05.2008 20:29:28 Re: Vprašanje glede zapiranja programov. |
|
scotapipa je napisal/a: | Zdravo.
Vprašanje: ali se da nastaviti zapiranje programov na križcu, tako da se popolnoma zapre? |
Se da v Wisnih nastavit da ostane ?
ne.
To je pač MAC svet in takšen zakon je pač tukaj.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 07.05.2008 20:40:39 |
|
Potem pa bom moral na namizje nalepiti slikco z navodili: Zapiraj z QUIT! 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Mirna - Trebnje |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 07.05.2008 21:14:38 |
|
u bistvu je ta stvar zanimiva. in ti več al manj koristi. več al mn so vsi nad tem navdušeni čeprav to prvič vidjo, sm morš človeku razložit pa je... 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Novo mesto / Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 07.05.2008 21:16:30 |
|
Je ja, odvisno katere programe hočeš zapret... jaz sem si na miški na dodatni gumb naštimal da zapira kot cmd+q.
_________________ Lp
Bench
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 07.05.2008 21:21:03 |
|
Vprašanje je samo, zakaj hočete vse programe quitat 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 07.05.2008 21:26:16 |
|
scotapipa je napisal/a: | Potem pa bom moral na namizje nalepiti slikco z navodili: Zapiraj z QUIT!  |
Apple (cmd) + Q
Ce hoces pa zapret samo okno ali pa zavihek pa
Apple (cmd) + W
Zelo zelo ZELO uporabni bliznjici.
EDIT: vidim, da si tako ze sam ugotovil  Sem slabo prebral prvi post. Ampak bom pustil, ce bo koga se zanimalo 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 09.05.2008 16:52:21 Re: Vprašanje glede zapiranja programov. |
|
scotapipa je napisal/a: | Zdravo.
Imam sledeč problem. Težko sem se navadil in od začetka sploh nisem vedel, da se na leopardu program ne zapre, ko pritisnš križec, temveč se zapre le okno, medtem ko program v ozadju še vedno deluje. To je bilo zlo težko privajanje v primerjavi z Windowsi, ampak s časoma se navadiš programe zapirati z cmd+q ali pa Quit.
No mene to osebno ne moti, ker vem, moti pa me kadar računalnik uporablja nekdo drug in tega ne ve. Seveda veselo odpira vse možne programe in zapira na križcih, na koncu pa ko pridem jaz v ozadju deluje 10 programov in računalnik se premika po polžje.
Vprašanje: ali se da nastaviti zapiranje programov na križcu, tako da se popolnoma zapre? |
Tudi sam imam dosti app odprtih, pa se mi ne zdii, da bi pri tem trpela hitrost. Pa še dotični program hitreje štarta...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Kranj |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 09.05.2008 17:16:56 |
|
Mislim, da ce je program samo prizgan in z njim nic ne delas ubistvu ne porabi veliko pom. oz procesorja, tko da te nic ne moti, razen mogoce tista svetloba pod ikono v docku. Ko pa program potrebujes je prednost v tem, da ko kliknes na ikono se program hitro odpre, razen ce nimas takih programov odprtih 30  , potem se res pozna hitrost kakor ti pravis, pri 10 pa mislim, da teh problemov nimas. Saj jst ne opazm razlike v delovanju.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 09.05.2008 22:33:18 |
|
wehi je napisal/a: | Mislim, da ce je program samo prizgan in z njim nic ne delas ubistvu ne porabi veliko pom. oz procesorja, tko da te nic ne moti, razen mogoce tista svetloba pod ikono v docku. |
Res je, OS X ima zelo dobro urejeno upravljanje z virtualnim pomnilnikom in podatke v RAMu, ki ga zaseda neaktivna aplikacija, po dolocenem casu zapise na disk in RAM sprosti. Procesorja pa itak ne zrejo...
Lp,
R.
|
 |