Jabuk
Iphone in povezava z avtoradijem oz prostoročnim telefoniran
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 26.09.2013 08:12:16
Iphone in povezava z avtoradijem oz prostoročnim telefoniran
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ker se na iphonu ne-jailbreakanem ne da vklopit bluetooth med tem ko te nekdo kliče, imam na telefonu vedno vklopljen bluetooth, da se mi sam poveže z avtoradijem, ko sem v avtomobilu.

Ta zadeva dela tako tako in imam tudi trenutke, ko moram na iphonu iti v settings/bluetooth/ in klikniti ročno na povezavo z avtoradijem, da se povežeta. Ta problem je moteč in če ima kdo kakšno rešitev bi prosil za nasvet.

Kakorkoli razlog zakaj pišem in kar me moti pri povezavi je to, ko se telefon poveže z avtoradijem, sam začne vrteti glasbo iz itunes radija, kar pomeni da mi večkrat nevede v ozadju porablja internet. Večkrat sem bil začuden zakaj je telefon tako vroč, kot bi ga polnil, ampak sem ugotovil, da če ga zbudim med vožnjo, lahko vidim kako predvaja neko naključno glasbo iz itunes radija.
Seveda avtoradio ima možnost predvajanja glasbe preko bluetooth povezave iz telefona ampak problem je ker četudi nimam vklopljen bluetooth predvajanje na avtoradiju oz. poslušam radio, cd ali usb, telefon vseeno predvaja glasbo, dokler ga ročno ne izklopim na telefonu. Vedno!

Ali se da na telefonu kaj izklopiti da se nebi nekaj sam povezoval in da bi bluetooth povezavo uporabljal samo za telefoniranje oz. izjemoma za glasbo v pirmeru če bi ročno na telefonu potrdil predvajanje.

Oz imate kakšno drugo rešitev, ker je zelo moteče čakati in preverjati telefon kdaj se bo povezal z itunes radijem in ga ročno izklapljati.

Prosim za pomoč in hvala!
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 26.09.2013 08:17:35
Re: Iphone in povezava z avtoradijem oz prostoročnim telefon
To je odvisno predvsem od radija v avtu... Ta namrec ocitno takoj, ko se poveze BT naprava, ki pozna tudi A2DP (Stereo profil), zazene predvajalnik... na iPhone-u pa se ocitno privzeto odpre iTunes radio ...

Sam imam recimo v avtu moznost, da povem, kateri profil naj se poveze... recimo da imam v avtu dva telefona... za enega lahko nastavim, da se uporablja telefon, za drugega pa recimo stereo profil ...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 26.09.2013 09:15:19
Jest je napisal/a:
To je odvisno predvsem od radija v avtu... Ta namrec ocitno takoj, ko se poveze BT naprava, ki pozna tudi A2DP (Stereo profil), zazene predvajalnik... na iPhone-u pa se ocitno privzeto odpre iTunes radio ...

Sam imam recimo v avtu moznost, da povem, kateri profil naj se poveze... recimo da imam v avtu dva telefona... za enega lahko nastavim, da se uporablja telefon, za drugega pa recimo stereo profil ...

A ta profil si izberes ko prvic povezes telefon z avtoradijem?
Nisem bil pozoren na kaksne profile. Sicer sem ze gledal v nastavitvah povezave samo nisem nasel kaj pametnega.
Bom se enkrat preveril in bom pozoren na te zadeve.

Hvala za odgovor!
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 26.09.2013 09:23:32
Pri Mazdi6 je tako, da grem v Bluetooth setup in na napravo (recimo iPhone) in potem izberem, za kaj naj bo v uproabi... za prostorocno telefoniranje ali za poslusanje glasbe ...

So pa tudi v iPhone-u neke nastavitve... samo zal sem trenutno brez iPhone-a in ne morem pogledati ... Tam se spomnim, da so neke opcije ...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 26.09.2013 13:10:53
Jest je napisal/a:
Pri Mazdi6 je tako, da grem v Bluetooth setup in na napravo (recimo iPhone) in potem izberem, za kaj naj bo v uproabi... za prostorocno telefoniranje ali za poslusanje glasbe ...

So pa tudi v iPhone-u neke nastavitve... samo zal sem trenutno brez iPhone-a in ne morem pogledati ... Tam se spomnim, da so neke opcije ...

Super, hvala. Na Ford Mondeu je verjetno drgač, bom vidu kaj bo.
Sem pa našel na telefonu pod settings/itunes opcijo in jo izklopil, "use cellular data" for automatic download.

Predvidevam da se itunes radio ne bo več pognal, ampak vseeno še sumim da mi zna sedaj pognati shranjeno glasbo na telefonu.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani