Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
iPriporočnik - kar nekaj traparij
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 24.04.2008 07:13:53
iPriporočnik - kar nekaj traparij
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lotil sem se branja iPriporočnika, in opazil, da so avtorji pri sprehodu skozi inovacije napisali kar nekaj neumnosti, ki nikakor ne držijo. Nekako je opazit, da so pisali na pamet, ubistvu pa nimajo pojma. Mislim, da ni pošteno nikakor pa ne profesionalno, da se kaj takega pojavi v knjigi. Pa poglejmo, česa Apple ni izumil ali uvedel:

Grafični vmesnik z ikonami, namizjem - XEROX Parc leta 1974
Uporaba miške - Xerox Parc
WYSIWYG - Xerox Parc
podpora ethernetu Xerox Parc

Pa verjetno se bi še kaj našlo, vendar se mi ni dalo preverjat..
Jabukspešl

Jabukspešl

Kraj: delta quadrant of the galaxy
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 24.04.2008 07:38:59
izumil gor al dol,med ruljo je prvi lansiral Apple,kak oa je do tega prišlo pa poglej fim pirates from sillicon valey.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 24.04.2008 07:47:39
Apple je prav tako kradel ideje kot ostali (večinoma se omenja samo MS)

Res pa je, da je bil Apple prvi, ki je tole "čudo" uporabil pri svojih izdelkih za množico.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: LJ
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 24.04.2008 08:41:50
Re: iPriporočnik - kar nekaj traparij
cbb je napisal/a:
Lotil sem se branja iPriporočnika, in opazil, da so avtorji pri sprehodu skozi inovacije napisali kar nekaj neumnosti, ki nikakor ne držijo. Nekako je opazit, da so pisali na pamet, ubistvu pa nimajo pojma. Mislim, da ni pošteno nikakor pa ne profesionalno, da se kaj takega pojavi v knjigi. Pa poglejmo, česa Apple ni izumil ali uvedel:

WYSIWYG - Xerox Parc

Važn, da si pljunil čez knjigo, a?

Če pa prebereš bolj podrobno pa vidiš, da piše: "Nekaj novosti in izboljšav, ki so jih uvedli Applovi izdelki:"

macuser je napisal/a:
applovi inženirji so grafični vmesnik naredili iz nule, ... za kaj več je potrebno prebrat kakšno knjigo, ali pa online zanesljive vire kot tale

On Xerox, Apple and Progress http://tinyurl.com/5jzap (written by Bruce in 1996)

Andy Hertzfeld je bil snovalec in razvijalec programske opreme za Macintosh računalnik od samega začetka.

http://www.folklore.org/ Andy Hertzfeldova stran z resničnimi zgodbami iz časa razvoja računalnika Macintosh

http://www.youtube.com/watch?v=FzDB16Zgodw Posnetek programčka "DeskTop Demo" iz leta 1982, ki je bil nekakšen predstavitveni, preizkusni program grafičnega vmesnika, takrat prikazan šefu Pepsija in kasneje Appla - Johnu Scully.

cbb je napisal/a:

Predno preverjaš, preberi natančno.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 24.04.2008 10:04:46
laku je napisal/a:
cbb je napisal/a:

WYSIWYG - Xerox Parc

Važn, da si pljunil čez knjigo, a?

Če pa prebereš bolj podrobno pa vidiš, da piše: "Nekaj novosti in izboljšav, ki so jih uvedli Applovi izdelki:"

macuser je napisal/a:
applovi inženirji so grafični vmesnik naredili iz nule, ... za kaj več je potrebno prebrat kakšno knjigo, ali pa online zanesljive vire kot tale

On Xerox, Apple and Progress http://tinyurl.com/5jzap (written by Bruce in 1996)

Andy Hertzfeld je bil snovalec in razvijalec programske opreme za Macintosh računalnik od samega začetka.

http://www.folklore.org/ Andy Hertzfeldova stran z resničnimi zgodbami iz časa razvoja računalnika Macintosh

http://www.youtube.com/watch?v=FzDB16Zgodw Posnetek programčka "DeskTop Demo" iz leta 1982, ki je bil nekakšen predstavitveni, preizkusni program grafičnega vmesnika, takrat prikazan šefu Pepsija in kasneje Appla - Johnu Scully.

cbb je napisal/a:

Predno preverjaš, preberi natančno.

Ja, važn, da sem pljunil čez knjigo. Načeloma mi gre na K, da kupim nekaj, za kar sem prepričan, da bo OK, vidim pa, da se avtor ni potrudil tako, kot bi se moral.
Argumentiral sem, kaj me je zmotilo, ti pa jokaš in stokaš... Nisem jaz kriv, če so notri napisane neresnice.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 24.04.2008 10:20:01
cbb je napisal/a:

Ja, važn, da sem pljunil čez knjigo. Načeloma mi gre na K, da kupim nekaj, za kar sem prepričan, da bo OK, vidim pa, da se avtor ni potrudil tako, kot bi se moral.
Argumentiral sem, kaj me je zmotilo, ti pa jokaš in stokaš... Nisem jaz kriv, če so notri napisane neresnice.

Glej preberi še enkrat odstavek, kjer ti lepo piše DA APPLE NI IZUMIL IN NI UVEVEDEL, temveč piše NOVOSTI IN IZBOLJŠAVE.

Če pa ti ne vidiš razlike v pomenu besede se pa posluži kakšnega slovarja.

Nikakršne neresnice ni v tem delu knjige. Lahko prebereš celo in najdeš kakšno drugo. Ok?

Aja če te pa kaj zmoti, ko nekaj narobe prebereš, pa težko to napako projeciraš na knjigo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 24.04.2008 10:47:50
laku je napisal/a:
cbb je napisal/a:

Glej preberi še enkrat odstavek, kjer ti lepo piše DA APPLE NI IZUMIL IN NI UVEVEDEL, temveč piše NOVOSTI IN IZBOLJŠAVE.

Če pa ti ne vidiš razlike v pomenu besede se pa posluži kakšnega slovarja.

Nikakršne neresnice ni v tem delu knjige. Lahko prebereš celo in najdeš kakšno drugo. Ok?

Aja če te pa kaj zmoti, ko nekaj narobe prebereš, pa težko to napako projeciraš na knjigo.

Piše: nekaj novosti in izboljšav, ki so jih uvedli Applovi izdelki:

Vsak normalen človek to razume kot, da so se spodaj omenjene reči prvič pojavile z Applovimi izdelki. To ni res. Pika.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 24.04.2008 11:21:28
cbb je napisal/a:

Vsak normalen človek to razume kot, da so se spodaj omenjene reči prvič pojavile z Applovimi izdelki. To ni res. Pika.

Seveda, če nekaj izboljšaš, se to seveda razume kot da se pojavi prvič.
Laughing Rolling Eyes
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 24.04.2008 12:41:27
laku je napisal/a:
cbb je napisal/a:

Seveda, če nekaj izboljšaš, se to seveda razume kot da se pojavi prvič.
Laughing Rolling Eyes

Ne, če naišeš novost, to pomeni, da se je pojavilo prvič.
Se popolnoma strinjam s cbb-jem ...
Treba je tudi znat pisat, ne le poznat tematiko.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 24.04.2008 13:06:02
Apple je prvi ki je to uvedel (GUI ... ) ker xerox ni hotel izdati računalnika za javnost..

Torej kdo je prvi PREDSTAVIL / UVEDEL ZA ŠIRŠO JAVNOST GUI ??

The pirates of the silicon valey je super film pravtako ni slab tudi triumph of the nerds..

lp
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 24.04.2008 13:10:59
jakaracman je napisal/a:

Ne, če naišeš novost, to pomeni, da se je pojavilo prvič.
Se popolnoma strinjam s cbb-jem ...
Treba je tudi znat pisat, ne le poznat tematiko.

Glej če napišeš novosti in IZBOLJŠAVE, slednje pomeni, da se stvar ni pojavila prvič.

Je že res, da je treba poznati tematiko, sam potrebno je pa tudi razumeti in pravilno brati, kar pa...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ravne na Koroškem
Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 24.04.2008 15:29:26
Jao, cela vojna zarad ene besede v knjigi, ki stane ušivih 15 EUR.

Dajte no, marsikje je že marsikaj pisalo pa tudi dnevno časopisje lahko kar nehate brati, če se mislite obešati na vsako besedo. Dejstvo je, da je iPriročnik čisto vredu in zelo uporabna zadeva, za tako ceno pa sploh. Pa tudi, če v njem piše kaj kar se lahko tolmači kot resnica ali neresnica.

V knjigi je 125 strani uporabnega teksta potem pa nekdo trdi, da je zanič zaradi ENE trditve na ENI strani. Trditve, ki lahko drži lahko pa ne, odvisno kaj nekdo hoče prebrati.

Še enkrat vse čestitke avtorju in sodelavcem!

LP
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 24.04.2008 15:37:09
nayreth je napisal/a:

Dajte no, marsikje je že marsikaj pisalo pa tudi dnevno časopisje lahko kar nehate brati, če se mislite obešati na vsako besedo. Dejstvo je, da je iPriročnik čisto vredu in zelo uporabna zadeva, za tako ceno pa sploh. Pa tudi, če v njem piše kaj kar se lahko tolmači kot resnica ali neresnica.

V knjigi je 125 strani uporabnega teksta potem pa nekdo trdi, da je zanič zaradi ENE trditve na ENI strani. Trditve, ki lahko drži lahko pa ne, odvisno kaj nekdo hoče prebrati.

LP

Pod to se podpišem in v celoti strinjam.

LP
Jablanator

Jablanator

Kraj: ©entrupert (8232)
Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 24.04.2008 18:45:32
jetforce je napisal/a:
nayreth je napisal/a:

LP

Pod to se podpišem in v celoti strinjam.

LP

Tudi jaz.
Sicer pa je obstaja na "novo in izbojšano" dober štos - če je novo, potem ne more biti izboljšano. Če je izboljšano, potem ni novo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 24.04.2008 20:56:28
Gospod cbb a ti je malo uslo? Zarad ene male napake(ali pa tudi ne) je pa kar knjiga za en k ? A je mogoce tvoj apple (ali pa tudi le pc ) brez napake?
Vcasih je treba marsikatero stvar vzeti v zakup. Se lepse pa je, ce clovek zna spostovati in odpuscati.
Vsekakor verjamem da bo knjiga koristila vsem novopecenim in tudi vescim uporabnikom appla.
Vsa podpora avtorjem knjige.

Ps
Cbb upam da te ne moti prevec ker pisem brez sumnikov. Na mojem komunikatorju jih pac ni.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 24.04.2008 22:38:49
cbb: v imenu avtorja se ti zahvaljujem za reklamo, ki si jo naredil na forumu. Vsaka "publiciteta" je koristna.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 24.04.2008 23:18:54
nayreth je napisal/a:

LP

podpišem. kakšen serator moraš bit da se tako spucaš. ajde, a narediš iz tega hec pa mogče celo zanimivo debato. ampak fak... sam pel!

Rolling Eyes
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 25.04.2008 07:09:52
Obnašajte se, sicer bo tema zaprta.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 25.04.2008 07:48:36
deepdelete je napisal/a:
Gospod cbb a ti je malo uslo? Zarad ene male napake(ali pa tudi ne) je pa kar knjiga za en k ? A je mogoce tvoj apple (ali pa tudi le pc ) brez napake?
Vcasih je treba marsikatero stvar vzeti v zakup. Se lepse pa je, ce clovek zna spostovati in odpuscati.
Vsekakor verjamem da bo knjiga koristila vsem novopecenim in tudi vescim uporabnikom appla.
Vsa podpora avtorjem knjige.

Ps
Cbb upam da te ne moti prevec ker pisem brez sumnikov. Na mojem komunikatorju jih pac ni.

Pa kaj je s tabo? Kje sem napisal, da je knjiga za en k? Napisal sem, kaj me je zmotilo, in prav je tako. Kar pa se ostale vsebine tiče, je popolnoma OK. Če pa se ne morete sprijazniti, da je v knjigi lapsus, pa to ni moj problem.
Je pa stvar taka - sam sem kot novinar delal kar nekaj časa, objavljenih imam več kot 300 člankov. Za vsako stvar, pod katero sem se podpisal lahko rečem, da 100% drži in je preverjena. Ta tisto, o čemer govorimo tu temu ni tako.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 25.04.2008 07:55:40
cbb je napisal/a:

Pa kaj je s tabo? Kje sem napisal, da je knjiga za en k? Napisal sem, kaj me je zmotilo, in prav je tako. Kar pa se ostale vsebine tiče, je popolnoma OK. Če pa se ne morete sprijazniti, da je v knjigi lapsus, pa to ni moj problem.
Je pa stvar taka - sam sem kot novinar delal kar nekaj časa, objavljenih imam več kot 300 člankov. Za vsako stvar, pod katero sem se podpisal lahko rečem, da 100% drži in je preverjena. Ta tisto, o čemer govorimo tu temu ni tako.

Mene bi blo sram, če bi bil novinar od leta 2004 in nebi ločil dveh besed: novosti in izboljšave.

In ko zaj****, še priznaš ne. Odličen si.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani