Macbook Pro 13 (retina): razočaranje | |||||
v petek 12.7.2013 sem kupil svoj prvi Mac. Podatki o Mac-u: Macbook Pro 13 retina Procesor: i5 Ram: 8GB Disk: 256 GB SSD Grafična: Intel HD Graphics 4000 Mac je bil kupljen v bigbangu, naj bi bil ''late 2012''. Odkar uporabljam Macbook te slabe 4 dni mi je že večkrat zablokiral. Na primer: 1. Odprtih sem imel 6 zavihkov v safariju, safari se je kar zrušil. Ko pritisnem reminders ali mail ali calendar traja po moji oceni dolgo preden se odpre (okrog 3 sekunde bi rekel), to me je popolnoma šokiralo, glede na to da je glavna odlika po mojih skromnih izkušnjah ravno hitrost odpiranja programov in aplikacij. 2. Internetne strani mi nalaga zelo dolgo preko safarija. Preveril sem na 4 različnih lokacijah preko wifi (linije od 4mbit/s do 100mbit/s - povsod praktično isto). 3. Večkrat se mi je pokazal že mavričen krogec (računalnik melje ...) 4. Dodam nekaj na iPhonu v iCalendar in odprem iCalendar na Macu in tudi po 3 - 4 minutah še vedno piše updating in se mi dogodek ne pojavi. Nato zaprem iCalendar in ga ponovno odprem, spet piše updating in čez (od oka) 10 sekund se pojavi event. Kaj vse sem do sedaj namestil na Mac-a: Adobe Flash Shockwawe Javo Adobe master collection Adobe reader Adobe air Dropbox uTorrent Google Drive Prosim za pomoč ali nek feedback kaj naj naredim ker se mi to preprosto ne zdi normalno. Tega nikakor nisem pričakoval in se bojim da je kaj z računalnikom narobe ali pa kaj jaz narobe delam (ne puščam več kot 0.1% možnost da je počasno delovanje moja krivda). Imam HP 255, kupljen 2011 in mi strani v firefoxu ali crome odpira hitreje. Odkrito povedano se mi vse to ne zdi normalno glede na to da računalnik za slabih 300 € odpira hitreje strani kot računalnik za 1700 €. Rad bi tudi opozoril na to da nisem še sploh zaganjal kakšnih Photoshop ali Illustrator ipd. Adobe programov. Ob popolnoma običajni uporabi se mi to dogaja. Niti office-a še nisem inštaliral, do sedaj sem downloadal zgolj 1 torrent. Ne vem kaj naj prosim za nasvet in pomoč, ideje in predloge... Pričakoval sem vse drugo kot to kar se mi dogaja. |
|||||
![]() |
|||||
Nekaj ne valja, to mora bliskat, da je veselje... Malo servis pokliči. _________________ _____________ Macbook Pro 15", 2.53GHz, iPod Classic 30 GB, iPod Nano 4 GB, Airport Extreme, iPhone 4S, iPad 32 GB 4G, iPphone 6, iPhone 7 |
|||||
![]() |
|||||
Nazadnje urejal/a Rokozaver Tor 16. Jul 2013 18:21; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
shockwave - smetje java - "ok" lahko ti tud google drive d***, ker koliko imam izkušnje zelo slabo sinhronizira itd. updejtat sistem na mountain lion 10.8.3 (če že nimaš) mogoče imaš kak extension v safariju, ki j*** mogoče je factory SSD "bogi" oziroma so celice ali pa kontroler slabe |
|||||
![]() |
|||||
Flash se ne vklopi če stran ne uporablja Flasha. Shockwave se ne vklopi če stran ne uporablja Shockwave. V vsakem primeru bi moralo strani normalno / optimalno odpirat. Pa tudi če se, v vsakem primeru nebi smelo odpirat domačih applovih aplikacij/programov počasi in bi trajal zagon iPhoto, Reminders, Mail clienta nekaj sekund... Imam 2 accounta na macu. Na enem ni google drive-a in se isto dogaja. Noben extension za noben browser še ni bil inštaliran. Morda je potem SSD. ![]() System je že na moutain lion Nazadnje urejal/a Rokozaver Tor 16. Jul 2013 18:28; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() glede flasha, da so tud nekateri oglasi v flashu narete in se vse bliska in oh in ah, kot pravim za flash page raje uporabljaj google chrome ne vidim potrebe zakaj bi rabim dva flash "plejerja" na macu sploh inštalirano ![]() kako pa je recimo z zaganjanjem računalnika iz hladnega boot-a ? (dolgo, kratko, koliko sekund...) moreš pa tud vedet da elektronika je toliko koliko je super, je nepredvidljiva in težko predvidiš ali bo neki čip deloval v neki situaciji enako , kot isti čip v drugem računalniku lahko si dobil faulty unit in ko ti ga bodo zamenjali za novega, vsi problemi izgnili ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Medtem ko se ugaša in prižiga pa na ''srebrno-sivem'' screenu preden se jabolka pojavi dolgo vrti ''krogec nalaganja'' Trenutno ga nimam pri sebi, bom ko pridem domov prečekiral/štopal, morda tudi posnel in javim. P.S. OK to glede flasha lahko upoštevam, vendar vseeno. Nemore mi mac na isti povezavi nalagat dlje spletne strani kot HP 255 z 4GB rama, procesor MD Dual Core E2-2000 in 500 GB SATA II disk. To se mi zdi nepojemljivo. P.P.S. @scrm grem jutri na bigbang, da vidim kaj pravijo... |
|||||
![]() |
|||||
ker imam jaz early 2011 15ko, pa imam thirt party SSD not in se mi iz hladnega zagona do login screena zažene cca 15-20 sekund , tudi do desktopa ![]() iz app store potegni dol app blackmagic disk test (nekaj takega) in ti bo izmerilo hitrost pisanja in branja tvojega SSD-ja, lahko še to sporočiš tukaj na forumu ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() Naredil sem test z blackmagic disk speed test in sem dobil naslednje: WRITE: 398,6 MB/s 248,6 MB/s 395,5 MB/s 260,5 MB/s READ: 383,6 MB/s 428,0 MB/s 293,0 MB/s 416,1 MB/s (zadeva je pač nenehno nihala, to sem izpisal iz 4 screenshotov koliko je hkrati na write in read kazalo) Skušal sem si screenshote poslat po mailu, vendar mi je mail aplikacija zablokirala, ko sem jo skušal zapret je trajalo točno 2 min in 30 sekund da se je zaprla. Uporabljam privzet apple mail odjemalec in mail @me.com Preveril sem še OS X in je Version 10.8.4 (12E55) Štopal sem čas zagona in čas prijave v OS X in se mi je tokrat zdelo bolj hitro kot običajno.. Od časa vklopa do Login okna je preteklo 13 sekund. Od takrat ko sem vpisal geslo v svoj uporabniški račun in stisnil enter za login pa je trajalo 9 sekund, da se je naložilo namizje. Čakam komentarje.. |
|||||
![]() |
|||||
Edini pravi komentar je servis _________________ _____________ Macbook Pro 15", 2.53GHz, iPod Classic 30 GB, iPod Nano 4 GB, Airport Extreme, iPhone 4S, iPad 32 GB 4G, iPphone 6, iPhone 7 |
|||||
![]() |
|||||
Lahko je kontroler za disk, ssd, ram, ... Ce ti ga bodo res zamenjali ga zamenjaj. Drugace pa bos resil ma servisu. Verjamem ti, da si upraviceno slabe volje in razocaran, a ko bos odpravil problem bos zagotovo zelo zadovoljen s produktom! To, kar se tebi dogaja je zgolj smola in nikakor ne sme tako delat |
|||||
![]() |
|||||
P.S. Enaka konfiguracija samo z i7 procesorjem. |
|||||
![]() |
|||||
@agerg hvala tovrsten feedback. Res je ja, končno nek ''top shit'' komp, potem pa me zejbava.. Javim jutri kaj sem rešil v big bangu. @grizli123 to pomeni da verjetno sam SSD disk ni, vseeno je neprijetno ko stisneš ''reminders'' pa skače v docku par sekund preden se sploh odpre.. |
|||||
![]() |
|||||
preden neseš na servis ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Glede neta....cookiji so tam tud z razlogom in počaki, da se tvoj komp nafila z njimi. Če že vse smeti gor inštaliraš (flashi, shockvawe, torrent) zakaj ne snameš še chrome in firefox pa primerjaš, če se enako počasi nalagajo strani? Mogoče bi bilo bolje, da bi res z quicktimeom posnel odpiranje teh appov (reminders, calendar) in tam natančno vidimo hitrost odpiranja appov. Ne zameri, ampak na hitro mi deluje, kot da si mogoče malo pretirano hitrost pričakoval (kar niti ni presenetljivo, glede na Applove reklame in nekatere člane foruma, ki prodajajo "apple je 100krat hitrejši kot katerkol windows laptop"....in je človk razočaran, ko ugotovi, da to niti slučajno ne drži) in si zdej razočaran. V kolikor pa je neki res narobe s tvojim laptopom, je pa moje pisanje brez veze ![]() _________________ Macbook Air 2012 i5 8G rama 128 SSD |
|||||
![]() |
|||||
Te stvari ki jih ti imenujes smeti imam na Macbook Pro 13 iz 2010 core 2 duo procesor in dela hitreje kot ta, ki je zdaj nov. Rekel sem da sem kupil prvi mac, to pa ne pomeni da se do zdaj maca nisem uporabljal ali ga imel, to je prvi, ki sem ga kupil. Torrent je bil downloadan dol zgolj 1 za test, ravno zaradi tega ker speedtest.net brez flasha ipd ne delujeje. Hkrati pa ne more dela HP 255 z amd procesorjem hitreje ali na isti liniji ne more odpirat strani hitreje kot novi mac. |
|||||
![]() |
|||||
So pa Appli en kurac kar se wirelesa tiče. Vsak krep win laptop za 300 euro ima bolši wireles signal kot macbook (15 retina, air). Ko si blizu routarja je kul, ko pa signal mal oslabi se pa začnejo težave. _________________ Macbook Air 2012 i5 8G rama 128 SSD |
|||||
![]() |
|||||
Glede wireless signala se popolnoma strinjam. To velja za vse appleove izdelke ![]() Glede hitrosti zagona operacijskega sistema in poganjanja aplikacij pa je res nekaj hudo narobe. Sam sem imel primer, ko sem OCZ Vertex SSD disk namestil v MBP15 in je zaradi buga v sinhronizaciji (SATA2/3) med matično in diskom, prihajalo do podobnih izpadov, ko je sistem postal neodziven tudi za minuto/2. Skratka, meni se na MBP13 (OCZ Vertex 3) sistem zboota v cca 5-6 sekundah (APPLE logo -> login screen). |
|||||
![]() |
|||||
Pustimo čase... Crashanje ni kul. Meni je do danes po letu in po uporabe crashnu dvakrat, pa še to zaradi brezveznih MS aplikacij. |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |