Kaj Applu manjka?
|
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 17.04.2013 14:59:55 Kaj Applu manjka? |
|
S temle člankom se pa kar strinjam!
http://www.forbes.com/sites/adriankingsleyhughes/2013/04/17/5-things-apple-needs-to-fix-in-ios-os-x-and-icloud
Že nekaj časa tudi mene spravlja ob živce vedno večja zaprtost Applovega ekosistema.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 17.04.2013 19:56:11 Re: Kaj Applu manjka? |
|
Podpis pod članek ... osebno mislim, da je bil korak z MobileMe na iCloud, korak nazaj.
Tega, da Apple še vedno nima "web iWork" (vsaj enostavno ustvarjanje in editiranje in deljenje iWork dokumentov na netu) sploh ne bom omenjal ... žal je potrbno priznati, da je Microsoft s svojo Live storitvijo daleč pred Applom na tem področju (pa še SkyPE ima, ki je cross platform...)!
_________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro
http://sitemile.com/ref/faganel
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Vesolje |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 17.04.2013 20:02:13 Re: Kaj Applu manjka? |
|
Ja po moje ne manjka samo to. Komot bi v IOS v notification center lahko dali opcijo za hiter vklop/izklop wi-fi, airplane, edge, 3g, bluetooth,... To bi naredilo telefone in tablice bolj prijazne za uporabnike,.... In recimo zakaj uporabnik ne more izbrisati appa Stocks,... No še bi lahko naštevali!
Peace
_________________ Namaste!
iSam

|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Vesolje |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 17.04.2013 20:03:53 Re: Kaj Applu manjka? |
|
faganel je napisal/a: | Podpis pod članek ... osebno mislim, da je bil korak z MobileMe na iCloud, korak nazaj.
Tega, da Apple še vedno nima "web iWork" (vsaj enostavno ustvarjanje in editiranje in deljenje iWork dokumentov na netu) sploh ne bom omenjal ... žal je potrbno priznati, da je Microsoft s svojo Live storitvijo daleč pred Applom na tem področju (pa še SkyPE ima, ki je cross platform...)! |

_________________ Namaste!
iSam

|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 17.04.2013 20:20:14 Re: Kaj Applu manjka? |
|
iCloud dela na windows pc nevem o cem ta tip bluzi v prvi tocki.
Ostalo pa meh.
_________________ Sent from my iPod shuffle
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 17.04.2013 20:30:27 Re: Kaj Applu manjka? |
|
Apple je zaspal, glede designa, ki je še vedno skoraj isti od začetka...kar se pa iOS-a tiče pa ni besed....zastarelo...upam, da res drastično kaj spremenijo kot se nekaj govori okoli...
LP
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 17.04.2013 20:31:47 Re: Kaj Applu manjka? |
|
"Shared storage" med aplikacijami bi bil fajn, ja. Pa pozabil je omeniti kaksno boljso zdruzljivost z raznoraznimi prikljucki. 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 17.04.2013 20:35:19 Re: Kaj Applu manjka? |
|
faganel je napisal/a: | Podpis pod članek ... osebno mislim, da je bil korak z MobileMe na iCloud, korak nazaj. |
Sam se nisem toliko "star", da bi lahko pritrdil, ker ne vem, kaj tocno je bilo prej  ... en majhen, a ne tako nepomemben s tem povezan del pa je bil pred tedni/meseci, ko so zaceli talati domene icloud.com in niti aliasa z me.com ni vec mogoce kreirati. Meni se je zdela domena "me.com" neprimerljivo mocnejsa kot "icloud.com". Upam, da je ne bodo cez cas skenslali tistim, ki smo jo se ujeli.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 17.04.2013 21:05:14 Re: Kaj Applu manjka? |
|
azrael je napisal/a: | Sam se nisem toliko "star", da bi lahko pritrdil, ker ne vem, kaj tocno je bilo prej ... en majhen, a ne tako nepomemben s tem povezan del pa je bil pred tedni/meseci, ko so zaceli talati domene icloud.com in niti aliasa z me.com ni vec mogoce kreirati. Meni se je zdela domena "me.com" neprimerljivo mocnejsa kot "icloud.com". Upam, da je ne bodo cez cas skenslali tistim, ki smo jo se ujeli. |
Jaz sem imel še mac.com ... turijo ta icloud.com in NE, NOČEM GA!!!!
Res pa je tudi, da sem se izgleda iOS-a že malce naveličal ... sej Android pa ni nič boljši!
_________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro
http://sitemile.com/ref/faganel
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 17.04.2013 21:09:58 Re: Kaj Applu manjka? |
|
iSam je napisal/a: | Ja po moje ne manjka samo to. Komot bi v IOS v notification center lahko dali opcijo za hiter vklop/izklop wi-fi, airplane, edge, 3g, bluetooth,... To bi naredilo telefone in tablice bolj prijazne za uporabnike,.... In recimo zakaj uporabnik ne more izbrisati appa Stocks,... No še bi lahko naštevali!
Peace |
Podpis pod tole odebeljeno, edina res butasta stvar se mi zdi to da nemorjo original dati nekaj kot je NCSETTINGS in da rabiš za vklop pa izklop 3g nevem koliko brezveznih pritiskov.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 17.04.2013 21:15:00 Re: Kaj Applu manjka? |
|
Jao, ker se vsi cele dneve ukvajamo z izklopom vsega tega... Vecina uporabnikov tega ne rabi. Oni gledajo na vecino.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 17.04.2013 21:24:12 Re: Kaj Applu manjka? |
|
Meni je že prav zoprno, kako zapirajo ekosistem. Navajen sem uporabljat iSinc ki so ga kar ukinili.
Če nisi na internetu, po novem sinhronizacija odpade. Zakaj že?
OK, recimo da iCloud sinhronizacija deluje, a samo z iOS napravami.
Razumem, da ščitijo svoje interese, samo tole je pa že mal preveč.
Stvari postajajo neuporabne, podobno kot je bil System 9, preden je prišel OSX.
Zaprto in zastarelo.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: ThePirateBay.... |
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 17.04.2013 21:37:47 Re: Kaj Applu manjka? |
|
haroker je napisal/a: | Jao, ker se vsi cele dneve ukvajamo z izklopom vsega tega... Vecina uporabnikov tega ne rabi. Oni gledajo na vecino. |
Ja gledajo na večino Američane glupe k jim je vse k riti prinešeno.Ok po pa naj ta iPhone prodajajo samo v ameriki pa bo mir noben ne rabi teh funkcij.
Problem Appla je in vedno bo da stem odnosom ki ga imajo do uporabnikov mislijo da so nekaj posebnega v resnici pa so res gadni gadni da kar smrdi a lahko uporabljam modrizob z vsemi napravami a moram zato diplomirat da posheram neki na brzino brez preglavic.Zaprta skupnost kam jih bo pripeljalo pomoje nikamor.
_________________ Lp,Dejc

|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 17.04.2013 21:51:46 Re: Kaj Applu manjka? |
|
DeJc0 je napisal/a: | Zaprta skupnost kam jih bo pripeljalo pomoje nikamor. |
To je Jobsovo filozofija že od vsega začetka.
Že ko sta z Wozom delala prve računalnike, je vztrajal, da uporabniki sami nimajo kaj šarit po notranjosti mašine, Apple pa mora poskrbeti, da za to sploh nimajo potrebe.
A vsakič, ko je odšel iz Appla, je zaprtost postala nevzdržna.
Pri Nextu je bilo še huje.
Upam da OSX ne čaka usoda Next Stepa.
----
Na splošno pa nujno rabimo nek nov OS, ki bo uporaben tako za touch, kot za desktop. Windows 8 mogoče? Neeeee.
|
 |
Jablanator
Kraj: Ajdovščina |
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 17.04.2013 23:05:36 Re: Kaj Applu manjka? |
|
iSam je napisal/a: | Ja po moje ne manjka samo to. Komot bi v IOS v notification center lahko dali opcijo za hiter vklop/izklop wi-fi, airplane, edge, 3g, bluetooth,... To bi naredilo telefone in tablice bolj prijazne za uporabnike,.... In recimo zakaj uporabnik ne more izbrisati appa Stocks,... No še bi lahko naštevali!
Peace |
Lahko bi to dali na "skrajno levo", kjer je sedaj search. Uporablja sploh kdo to?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 17.04.2013 23:29:00 Re: Kaj Applu manjka? |
|
tazSPL je napisal/a: | Lahko bi to dali na "skrajno levo", kjer je sedaj search. Uporablja sploh kdo to? |
Jaz kr uporabljam. Sploh ko iščem kaki določen sms in mi ni za scroolat po celih sporočilih.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 18.04.2013 08:51:59 Re: Kaj Applu manjka? |
|
DeJc0 je napisal/a: | Ja gledajo na večino Američane glupe k jim je vse k riti prinešeno.Ok po pa naj ta iPhone prodajajo samo v ameriki pa bo mir noben ne rabi teh funkcij.
Problem Appla je in vedno bo da stem odnosom ki ga imajo do uporabnikov mislijo da so nekaj posebnega v resnici pa so res gadni gadni da kar smrdi a lahko uporabljam modrizob z vsemi napravami a moram zato diplomirat da posheram neki na brzino brez preglavic.Zaprta skupnost kam jih bo pripeljalo pomoje nikamor. |
potem pa vse skupaj prodaj pa si kupi nekaj kar ima android, da boš lahko custom rome nalagal pa particije ustvarjal po sd karticah 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 18.04.2013 09:18:22 Re: Kaj Applu manjka? |
|
nf7 je napisal/a: | Jaz kr uporabljam. Sploh ko iščem kaki določen sms in mi ni za scroolat po celih sporočilih. |
Ja ampak ko najdeš sms te vrže na konec pogovara z določeno osebo, in vseeno moraš scrolat.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 18.04.2013 09:49:32 Re: Kaj Applu manjka? |
|
Jaz edino kar pogrešam, pa sem že enkrat omenil je "Shared storage" ker deljenje datotek med aplikacijami je lahko prava nočna mora. Sicer nekatere aplikacije podpirajo "Open in...", vendar ponavadi ne v tisti v kateri hočeš, če pa že, ti pa itak naredi kopijo pa moraš še iti nazaj in pobrisati. To je res feature ki bi najbolj koristil da bi lahko vse aplikacije dostopale do nekega skupnega prostora za datoteke.
Drugače pa še mogoče kakšne hitre bližnjice v NC, dinamične ikone v stilu calendar app-a,.. Vendar se brez teh tudi da.
_________________ iPhone & iPad -> r0x
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Novo mesto |
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 18.04.2013 10:17:44 Re: Kaj Applu manjka? |
|
Kaj Applu manjka : STEVE JOBS
|